KRP: Lempäälän tapauksesta kiinniotetut puhdistettu epäilyistä

Keskusrikospoliisi tutkii eilen Lempäälässä sattunutta ampumavälikohtausta, jossa poliisia kohti tulen avannut mies ammuttiin hengiltä ja yksi poliisi loukkaantui.

Poliisi pysäytti lauantaina kello 14:42 henkilöauton Lempäälässä Moision alueella. Autossa oli kolme henkilöä ja auton kuljettaja lähti pakenemaan tilanteesta.

Autossa matkustajana olleet kaksi nuorta miestä jäivät autosta pysäytyspaikalle ja kuljettaja pakeni yksin. Takaa-ajo suuntautui kolmostietä pohjoiseen, missä takaa-ajettava kääntyi Sääksjärven kohdalla takaisin Helsinkiä kohti. Auton kuljettaja ajoi huomattavaa ylinopeutta ohitellen holtittomasti muita autoja moottoritiellä. Tiedossa ei kuitenkaan ole toistaiseksi muiden autojen vahingoittamista tai onnettomuuksia. Usean kilometrin takaa-ajon jälkeen poliisi pysäytti pakenevan auton kiilaamalla. Tapahtumapaikka on valtatie kolmelta Lempäälään menevän rampin nro 35 jälkeen Turuntiellä.

Pysäytyksen jälkeen auton kuljettaja ampui kohti poliiseja. Yksi poliisimiehistä sai osuman ylävartaloon, mutta hän ei ole hengenvaarassa. Kaksi poliisia ampui kohti ampujaa, joka menehtyi. Kiinniottotilanteessa oli neljä poliisipartiota.

Kyydistä jääneet eivät enää ole epäiltyinä rikokseen

Kuulustelujen jälkeen miehet on vapautettu, eikä heitä enää epäillä rikoksesta. Kiinnioton perusteena oli epäily törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Vuonna 1998 ja 1994 syntyneet miehet otettiin kiinni eilisiltana ja viime yönä. Kiinniotettuja miehiä epäiltiin osallisuudesta törkeään ampuma-aserikokseen pakoautosta löytyneiden aseiden osalta.

Keskusrikospoliisi tutkii poliisimiestä kohti ampumista murhan yrityksenä ja törkeänä ampuma-aserikoksena. Poliisin aseenkäytön osalta asian selvittäminen on jatkunut Valtakunnansyyttäjänvirastossa. Esitutkintaa ei ole aloitettu.

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “KRP: Lempäälän tapauksesta kiinniotetut puhdistettu epäilyistä

 • 30.4.2018 at 02:48
  Permalink

  Poliisi syyllistyi törkeään liikenne turvallisuuden vaarantamiseen, ampuma-ase rikokseen ja tappoon.
  Poliiseja ei lait koske.
  Suomessa asuu YLE:n mukaan maailman onnellisin kansa. Gallub kysely tehtiin poliisin vihapuhe yksikössä.

  Reply
 • 1.5.2018 at 15:39
  Permalink

  Suomen kansalla ei ole tässä kuin puolittainen osuus, toinen puoli jamaikaa.

  Reply
 • 2.5.2018 at 14:47
  Permalink

  Poliisilla taisi olla ”kivapäivä”, kun tarpeellisia ”liittimiä” kahden häiskän kohdalla ei löydetty.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.