Ministeri Häkkänen Pariisissa: Kansainvälisen yhteisön työskenneltävä nykyistä vahvemmin terrorismin rahoituksen estämiseksi

Terrorismin kitkemiseksi meidän tulee puuttua sen rahoittamiseen, ja tähän tarvitaan kansainvälistä yhteistyötä, oikeusministeri Antti Häkkänen sanoi eilen korkean tason konferenssissa Pariisissa. Konferenssin aiheena oli kansainvälisen yhteisön toimet terrorismin rahoituksen estämiseksi.

Ranskan presidentti Emmanuel Macronin koollekutsumassa konferenssiin osallistui noin 80 maailman valtiota ja useita kansainvälisiä järjestöjä.

– Terrorismin rahoittamisen kriminalisointi, ihmisoikeuksia kunnioittaen, on välttämätön keino terrorismirikosten estämiseksi. tämä yksin ei kuitenkaan riitä. Me, konferenssiin kokoontunet 80 valtiota ja kansainvälistä järjestöä, voimme muuttaa maailmaa sulkemalla terrorismia tukevat rahahanat. Yksi keskeisistä keinoista terrorismin vastaisessa taistelussa on terrorismin rahoituskanavien selvittäminen ja niiden mahdollisimman tehokas sulkeminen, Häkkänen sanoi.

Ilman kansainvälisen yhteistyön vahvistamista terrorismin pysäyttäminen ei onnistu. Häkkäsen mukaan ensinnäkin tietojenvaihtoa tulee tehostaa, jotta rahavirtoja voidaan seurata aina niiden päätepisteeseen saakka.

– Esimerkiksi kansainväliset tietopyynnöt epäillyistä terrorismin rahoittamisista tulee kaikissa valtioissa käsitellä paljon nopeammin kuin nykyisin. Meidän pitää myös pysyä koko ajan muuttuvan toimintaympäristön perässä. Erilaiset epäviralliset ja usein anonyymisti sekä digitaalisesti toimivat rahansiirtojärjestelmät tekevät terrorismin rahoittamisen estämisestä erittäin vaikeaa, Häkkänen totesi.

– Lisäksi tarvitsemme valtioiden välillä tehokkaampaa ja laajempaa oikeudellista yhteistyötä rikosasioissa. Viranomaisten kaikissa maissa tulee vastata viiveettä kansainvälisiin oikeusapupyyntöihin ja tehdä yhteistyötä mahdollisimman laajasti. On ensiarvoisen tärkeää, että kaikki täällä mukana olevat valtiot sitoutuvat tehostamaan kamppailua terrorismin rahoituksen kitkemiseksi.

– Euroopan unionissa tehdään valtavasti työtä sen eteen, että ihmiset voivat elää turvallista arkea. Pidän myös tärkeänä, että EU on aktiivinen globaali toimija, joka syventää kansainvälistä yhteistyötä terrorismin torjumiseksi, Häkkänen sanoi.

Lähde: Oikeusministeriö

13 thoughts on “Ministeri Häkkänen Pariisissa: Kansainvälisen yhteisön työskenneltävä nykyistä vahvemmin terrorismin rahoituksen estämiseksi

 • 27.4.2018 at 13:58
  Permalink

  TARKOITTAA:
  — Tavalliste ihmisten rahat pitää ottaa hallituksen käyttöön yhä enemmässä määrin.
  — Käteisen käyttö kiellettävä, koska 99 % rikollisesta toiminnasta maksetaan keskuspankin rahalla.

  Reply
  • 27.4.2018 at 13:59
   Permalink

   — Erityisen rikollista toimintaa on työn tekeminen ilman, että siitä on maksettu suojeluraha valtiolle.

   Reply
 • 27.4.2018 at 13:59
  Permalink

  Kannattaisikohan klopin ensin katsoa omiin vaippoihinsa, ennenkuin menee muita neuvomaan.

  Reply
 • 27.4.2018 at 15:52
  Permalink

  Ilmoittakoot sitten CIA:lle että lopettaa terroristien tukemisrn!

  Reply
 • 27.4.2018 at 15:58
  Permalink

  Raha kiertää, toinen käsi ottaa vastaan ja toinen antaa eteenpäin, terroristeille.
  Se on sota joka kannattaa, mailman paras bisnes.
  Pankkiirit ja johtajat tienaavat, sillä sotaan tarvitaan kaikkea mahdollista, ravintoa, kalustoa, majoitusta, polttoaineita……aseita unohtamatta.
  Siksi terrorismi ei lopu.

  Reply
 • 28.4.2018 at 07:40
  Permalink

  Ihan turhaa touhua kun Eurooppa on jo miehitetty ja lisää on tulossa. Saas nähdä montako kuolee ählyjen iskujen takia tämän vuoden aikana. Iskisivät paremman väen keskuuteen niin johan aiheuttaisi kuhinaa ja taivastelua. Se että hyökkäilevat tavallisten ihmisten kimppuun, sillä ei ole mitään vaikutusta. Päättäjät ovat hetken aikaa sormi perseessä ja toinen suussa ja sama meno jatkuu. Mitä mainosarvoa kiihkomuslimit ja terroristit ovat saanetakaan mm. Turun terrori-iskun oikeuskäsittelyllä. Juttu yritetään väen väkisin valkopestä. Veikkaan että tuo ukko on pumpattu niin täyteen lääkkeitä että edes silmät eivät muljahtele. Kas kun älysivät viimein että ukko on aito terroristi ja pääsi julistamaan pari kertaa sanomaansa.

  Reply
  • 29.4.2018 at 12:23
   Permalink

   Nyt vielä joku älypää on saanut aikaan tulkinnan, että vokeista ei saa ilmoittaa poliisille radikalisoituneesta henkilöstä, ellei poliisi itse sitä kysy! Haluaisinpa tietää, kenen aivopieru tämä on?

   Reply
   • 29.4.2018 at 12:27
    Permalink

    Korjataan: kysymys oli vangeista, mutta asia on sitäkin vakavampi.

    Reply
    • 29.4.2018 at 14:53
     Permalink

     Uusilla tiedustelulaeilla voi pyyhkiä persettä kun viranomaistaho aikaansaa tuollaisia aivopieruja rikollisen toiminnan edistämiseksi.
     Myös käteisen ja muun rahanarvoisen vaihdettavan jako matuille mikä menee matulomailijoiden käsissä tai maanalaisen muslimipankkisysteemin kautta terroristeille on älytöntä, puhumattakaan esim. palestiinalaisille Suomen UM kautta maksettavasta terroristipalkasta.

     Reply
 • 28.4.2018 at 18:50
  Permalink

  Eipä ole toivoa paremmasta niin kauan kun lahjotut kyrvät ovat johtajina!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.