Länsi-Uudellamaalla paljastettu törkeä TOR-verkon avulla tehty huumausainerikos

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen huumerikostutkinta on selvittänyt kesästä 2017 lähtien laajaa TOR-verkossa tapahtunutta huumausaineiden levittämistä.

Rikosepäilyn selvittäminen on aloitettu erään epäillyistä jäätyä kesäkuussa Espoossa poliisin hälytyspartiolle kiinni rattijuopumuksesta epäiltynä. Hänen epäillään olleen autoa ajaessaan huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

Tutkinnan aikana on ollut pidätettynä ja vangittuna kolme henkilöä, lisäksi esitutkinnassa on ollut lyhyempiä aikoja kiinniotettuna muutamia muita henkilöitä.

Rikoksella hankituksi epäillyn hyödyn jäljittämisessä ja takavarikoimisessa on tehty erittäin tiivistä yhteistyötä Keskusrikospoliisin kanssa. Haltuun on saatu ja takavarikoitu yli 60.000 euroa käteistä rahaa, kaksi arvokasta rikoksen tuottamalla hyödyllä ostetuksi epäiltyä kelloa sekä huomattava määrä, eli yli 70 kappaletta virtuaalivaluutta Bitcoineja. Kokonaisuudessaan rikoksen tuottamana hyötynä takavarikoidun omaisuuden euromääräinen arvo on satoja tuhansia euroja. Virtuaalivaluutan kurssimuutoksista johtuen tarkan euromääräisen hyödyn määrittäminen on vaikeaa. Joulukuussa 2017 tehdyn Bitcoin-takavarikon arvo oli takavarikkohetkellä lähes 700.000 euroa.

Tutkinnassa on keskeisten epäiltyjen lisäksi kuulusteltu eri puolilla Suomea noin 100:aa sellaista henkilöä, joiden epäillään ostaneen tähän rikosepäilyyn liittyen huumausaineita TOR-verkossa. Kokonaisuudessa epäillään myyntitapahtumia olleen vähintään useita satoja, mutta suurinta osaa huumausaineita ostaneista ei ole kuitenkaan tutkinnassa pystytty selvittämään.

Esitutkinnan perusteella epäillään huumausaineita ja lääkeaineita levitetyn pääasiassa postitse vastaanottajille lähettämällä. Huumausaineiden myyntiepäilyyn liittyy useita erilaisia huumausaineita ja lääkkeitä kuten kokaiinia, kannabistuotteita, ekstaasitabletteja, LSD-lappuja, Subutex-tabletteja, amfetamiinia, alpratsolaamia ja Rivotril-tabletteja.

Tutkinnan yhteydessä on takavarikoitu muun muassa noin 6.000 Rivotril-tablettia, noin 150 grammaa MDMA-kidettä, satoja ekstaasitabletteja ja tablettimurskaa sekä jonkin verran hasista ja marihuanaa.

Syytteen nostamisen määräaika on 9.5.2018, syyteasiaa käsittelevä käräjäoikeus on Espoon käräjäoikeus.

Kokonaisuus on lähetetty syyteharkintaan, joten poliisi ei voi asiasta tarkemmin tiedottaa.

Lähde: Poliisi

2 thoughts on “Länsi-Uudellamaalla paljastettu törkeä TOR-verkon avulla tehty huumausainerikos

 • 27.4.2018 at 13:50
  Permalink

  Täh. 70bitcoinia=700 000 euroa. Ei vittu tämmöiset fossiilit pysy nykymenossa mukana. Muistan ihan toisenlaisen kurssin aikaisemmilta ajoilta. No, eräs hyvä ystäväni sijoitti 1500€ onecoiniin. Mikäköhän arvo on nyt. Yritti minuakin ostamaan mokomaa höttö valuuttaa. Ei taida saada paljoa ostettua reaalimaailmasta . Bitcoin sen sijaan näyttää menestyvän. Tiedän yhden tyypin joka alkuaikoina sijoitti bittirahaan ,ei ollut huono sijoitus. Itse liian tyhmä moisiin…

  Reply
 • 27.4.2018 at 16:53
  Permalink

  Huumeet tulevat olemaan ihmiskunnan tuho ja sitäkin bisnestä pyörittävät tahot, jotka pelaavat julmaa peliä maapallon tavallisia ihmisiä vastaan vain siksi, että raha ja mammona on se suurin arvo maailmassa ja ihminen ei ole puolikkaan puusentinkään arvoinen.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.