Washingtonissa päätettiin Maailmanpankkiryhmän pääomakorotuksista

Yli kaksi vuotta kestäneet neuvottelut saatiin päätökseen, kun Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston yhteiselin, kehityskomitea, päätti Maailmanpankkiryhmän pääomakorotuksista.

Sisään maksetun pääoman korotukset ovat yhteensä 13 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Pohjoismaita ja Baltian maita kokouksessa edusti valtiovarainministeri Petteri Orpo.

Kehityskomitean pääaiheina olivat Maailmanpankkiryhmään kuuluvien Kansainvälisen jälleenrakennus- ja kehityspankki IBRD:n ja Kansainvälisen rahoitusyhtiö IFC:n pääomakorotukset ja äänivaltauudistus. Yli kaksi vuotta kestäneiden neuvottelujen jälkeen pankin jäsenistössä päästiin yhteisymmärrykseen pääomakorotuksista ja pääomia tukevista sisäisistä toimista.

Sisään maksetun pääoman korotukset ovat yhteensä 13 miljardia Yhdysvaltain dollaria, josta 7,5 miljardia kohdistetaan keskituloisia maita rahoittavalle IBRD:lle ja 5,5 miljardia yksityisen sektorin hankkeita rahoittavalle IFC:lle.

”Suomi kantaa globaalia vastuuta osallistumalla Maailmanpankkiryhmän pääomakorotuksiin. Maailmanpankin toiminnan tarkoitus on vähentää köyhyyttä ja edistää kestävää kehitystä maailmanlaajuisesti. Neuvotteluratkaisu on Suomen tavoitteiden mukainen, sillä ilmasto- ja tasa-arvohankkeet tulevat jatkossa painottumaan entistä enemmän pankkiryhmän toiminnassa”, sanoo valtiovarainministeri Petteri Orpo.

Suomi sekä Pohjoismaiden ja Baltian maiden yhteinen vaalipiiri ovat saaneet pankkiryhmän toimintaa koskevia neuvottelutavoitteitaan hyvin läpi muun muassa pankin taloudellisen toimintamallin sekä ilmasto-, tasa-arvo- ja hauraiden valtioiden painotuksen osalta.

Maailmanpankkiryhmän toiminnassa korostuvat toimet, joilla tuetaan köyhyyden vähentämistä sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista kehitysmaissa. Suomi on perinteisesti vahva multilateralismin kannattaja ja tukee neuvottelun tuloksena syntynyttä pakettiratkaisua.

Lähde: Valtiovarainministeriö

4 thoughts on “Washingtonissa päätettiin Maailmanpankkiryhmän pääomakorotuksista

 • 23.4.2018 at 12:35
  Permalink

  Tuosta ei hyvää seuraa!
  Tai sitä samaa mitä tähän asti eli säästöjä, leikkauksia, veron korotuksia, etenkin ruoan ja energian hinnan korotuksia, lisää matuja loisimaan ja edelleen venyviä kantasuomalaisten asuntojonojen pituutta, kun kutsuvieraille menee ensisijaisesti kaikki vapaat asunnot.

  Reply
 • 23.4.2018 at 13:13
  Permalink

  Jaa jaa… Petteri kävi taas tekemässä Orvot!!! Teki Suomelle ”torjuntavoiton” niinkuin Suomen kansan edustajat ovat niin monesti aikaisemminkin tehneet.

  No, minkähänlaisina tilinhotomaksuina ja lisäveroina nuo otetaan? Onneksi kun lämpiää niin pyörällä vaan kuljetaan.

  Reply
 • 23.4.2018 at 17:57
  Permalink

  Vai että persenaama oli Ameriikassa asti lyhentämässä suomalaisten naruja.

  Reply
 • 25.4.2018 at 16:05
  Permalink

  Jaahas, tämä oletettavasti tarkoittaa kuluttajille ja veronmaksajille mm. tulonsiirtoja ja subventioita ”oikean piirin” yrityksille a’la saksalaisten tuulivoimajätit. Tämä on uusliberaalien suurkapitalisti-sosialismia.
  Tosi uskottava mandaatti kun Petturi Urpo edustaa kaikkia Pohjoismaita ja Baltiankin maita kokouksessa.
  Vastaavasti ja yhtä hyvin, hitsaajalukiolainen Stefan Löfven voisi tehdä satojen miljardien päätöksiä vaikka koko Euroopan puolesta.

  Veke näiden keskuspankkien ja rahastojen ylivaltiollisen johdon alaisuudesta ja heti.

  Orpolle on tietenkin pankkiirin tai komissaarin virka odottamassa, kuten on ollut kaikille muillekin sekoomuksen maanpettureille.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.