Vasemmistoliiton kansanedustajat lukevat ihmisten kokemuksia aktiivimallista (video)

Vasemmistoliitto pyysi viime viikolla kansalaisia kertomaan kokemuksiaan aktiivimallista, jotta niitä voitiin lukea eduskunnan lähetekeskustelussa viime torstaina.

Katso alla olevalta videolta, kun vasemmistoliiton kansanedustajat lukevat ihmisiltä saamiaan kertomuksia. Video on julkaistu vasemmistoliiton Facebook-sivulla saatetekstillä:

”Nämä tarinat aktiivimallista olivat karua luettavaa. Lupaamme työskennellä väsymättä, jotta aktiivimalli saadaan kumottua. Työllistymiseen auttaa tuki, ei holhous.

Allekirjoita avoin kirje pääministeri Sipilälle aktiivimallin kumoamiseksi: http://bit.ly/kaadetaan-aktiivimalli

Lähde: Facebook

Katso myös:

4 thoughts on “Vasemmistoliiton kansanedustajat lukevat ihmisten kokemuksia aktiivimallista (video)

 • 23.4.2018 at 14:21
  Permalink

  Kiinnostaisiko han hallitusta jos nämä kuristukset koskisi myös katuja?

  Reply
 • 23.4.2018 at 14:48
  Permalink

  Pölhöpopulistit. Kiva pandalookki muuten tuolla lesbolla.

  Reply
 • 23.4.2018 at 15:38
  Permalink

  -1:24 jälkeen alkaa tulla keissejä jotka omilta osin kuvaavat sitä, että malli ei tosiaankaan tuo ratkaisuja kentälle, vaan ongelmia. -0:58 kohdan insinöörin tilanne on hyvä esimerkki pattitilanteesta. Ikärasismikin on todellinen ongelma jo nelikymppisillekin.
  Koko kentän realiteetit ovat menneet sekaisin kun nuorella (tai vanhemmallakin) pitää olla vähintään 2-3 v. työkokemus ja korkeakoulutus ennen kuin pääsee saamaan ensimmäistä työkokemusta millä tahansa alalla, paitsi tyyliin siivoojat, ja vielä parhaassa työiässä olevien kertynyttä, laajaa ns. hiljaista tietoa ja kokemusta ei puolestaan ymmärretä hyödyntää. Täytyy muistaa että monet näistä ovat maksaneet ihan hemmetisti verojakin elämiensä aikana ja kiitoksena siitä tarjotaan sellaista mitä voisi ihan suoraan muuttaa raipaniskurangaistuksiksi.

  Silti, kaikki eduskuntapuolueet vain räpeltävät ja myy sielunsa vallan (puoluetuen) kanssa tulevien etujen takia.
  Ne eivät tunnista ja tunnusta sairauden varsinaista aiheuttajaa.
  Ne toimivat kuin laiska lääkäri joka diabetes2:sta ja verisuonitauteja hillitäkseen määrää lääkkeitä jotka aiheuttavat lisää oireita mutta itse sairaudet ja piilotetut oireet, sekä sairaudet aiheuttanut elämäntapa jää kuitenkin ennalleen.
  Pelkistäen, sairauden nimi on uusliberaali markkinapolitiikka, pöhöttyneet valtarakenteet ja säännöstelyt (ja sen ylläpitämiseksi kerätyt ryöstöverot). Ylikansalliset kekuspankit ja ylikansalliset toimijat joille on suotu rautaiset lonkerot kaikkialle, sekä EU joka on yhdistelmä näitä kahta pahaa, eli uusliberaaliutta ja ylikansallista sosialismia.

  Vasemmistoliitto kun vihdoin ja viimein näkisi ja myöntäisi että EU toimii heidänkin tavoitteitaan vastaan ja ajaisi Fixitin puolesta, niin heistä olisi tehokasta hyötyä.
  Onhan sekin edes jotain että tuodaan esille että Sipilän ja ex-persujen
  (todennäköisesti ja varmasti monet lindström-mieliset vielä jäivät persuihin. Pitivät ainakin visusti suunsa kiinni ja ruodussa pysyttiin niin kauan kun saatiin niitä muruja Soinin pöydältä)
  metodit ovat pelkkää kurjistamista, ei mitään tervehdyttävää, ei työtä hakeville, heikoille, ei myöskään työmarkkinoille kokonaisuutena. Muutenkin todella kommarimainen lähestymistapa että ylhäältä ollaan tietävinään mikä auttaa ja kehittää, mikä ei, luodaan keinotekoisia kriteereitä lisäbyrokratialle.

  Nämä ovat norminpöhötystalkoot jossa puuhaillaan jotta vois kehua itseänsä saleissa ja kiertueilla.

  Reply
 • 23.4.2018 at 17:36
  Permalink

  Kylläpä vassareilla leikkaa. Nyt sitä ollaan niin huolissaan ja vuodatellaan krokotiilin kyyneleitä kun vaalit lähestyvät. Kuinkahan matu parkojen käy kun on ihan pakko aatella suomalaisia äänestäjiä, että pääsee Arkadianmäelle pierimään neljäksi vuodeksi kansanedustajana.
  Onko nyt niin, että ”sijaisvanhemmat” ovat hoidettuina pakollisen raadollisen ”sapattivapaan” ajaksi.

  Vaikka lukijat ovat niitä mitä ovat. Mutta kirjeiden sisältö on karua kerrontaa ja kuvaa sitä sadismia, jolla suomalaisia kanta-asukkaita kohdellaan heidän kotimaassaan, jonka tehtävänä on huolehtia heistä ja poliittisten päättäjien toimia siten, että maahan luodaan työpaikkoja valtion tuella ja vastuuministereiden hoitaessa hallinnonalansa siten, että Suomen teollisuus ja kauppa saavat ulkomaantilauksia ja näin kotimaan investoinnit lisääntyvät. Ellei tässä onnistuta edes pitkällä aikavälillä tulee työttömyyskorvauksen ja -turvan rahamääräisen tason olla niissä mitoissa, että alkeellisimmatkin perustarpeet tulle tyydytetyiksi ja sosiaalitoimistojen on huolehdittava annetulla ukaasilla siitä, että ne osat menoista, joihin työttömyyskorvaukset erinäisistä syistä riitä. Sosiaalitoimistot antavat sen rahallisen avun suomalaiselle työttömälle, joka hänelle kuuluu lain ja kansalaisuuden mukaan poissulkien toissijaiseksi haittamaahanmuuttajille kohdistetut graalin maljat ja ”taikaseinä rajuimat” joilla elätetään haittamaahanmuuttajia täysin vastikkeettomasti vuosisadasta toiseen vain siitä, että jaksavat olla olemassa sekä tuottamalla jätettä viemärilaitoksille sekä kuormittaen sairaalaresursseja eksoottisilla taudeillaan ja vähemmän eksoottisilla sukupuolitaudeillaan, koska kun ei väsytä jaksaa naiskennella niin omia kuin vääräuskoisia ”natu-tittoja”.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.