Etukäteen varoittaminen ei tehonnut – Nopeusvalvontamaratonin aikana runsaasti ylinopeuksia

Kaakkois-Suomen poliisilaitos osallistui 18.4. kello 6 alkaneeseen vuorokauden mittaiseen kansainväliseen nopeusvalvontamaratoniin, jossa käytettiin nopeuksia valvovien poliisipartioiden lisäksi automaattivalvontalaitteistoja.

Kaakkois-Suomen alueella kirjattiin valvonnan aikana 190 ylinopeutta. Valvonnan yhteydessä kirjattiin muina rikoksina kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, katsastamattomalla ajoneuvolla ajo sekä liikennevahinko.

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen liikennepoliisiyksikön johtaja komisario Jukka Tyllin mukaan ylinopeuksien määrä on melko korkea, mutta se kertoo samalla siitä, kuinka paljon poliisi käyttää työaikaa nopeusvalvontaan.

Valvontaa kohdennettiin taajamiin keskittyen sellaisille alueille ja paikkoihin, joissa on sattunut onnettomuuksia ja ajetaan ylinopeuksilla. Tavoitteena oli valvonnalla ja siitä tiedottamisella estää ennakolta liikenneonnettomuuksia.

Euroopan liikennepoliisiverkoston (TISPOL) koordinoimaan valvontaoperaatioon osallistui yli 20 Euroopan maata. Euroopan liikenneturvallisuusneuvoston (ETSC) mukaan sopimaton nopeus on eniten liikennekuolemia aiheuttava tekijä Euroopan tieverkolla. EU-komission mukaan nopeus on vaikuttavana tekijänä noin 30 prosentissa kuolonkolareista.

Lähde: Poliisi

Katso myös:

One thought on “Etukäteen varoittaminen ei tehonnut – Nopeusvalvontamaratonin aikana runsaasti ylinopeuksia

  • 19.4.2018 at 13:31
    Permalink

    Minä näin kolme poliisiautoa. Kertaakaan ei välähtänyt. Eikä olisi välähtänyt vaikka en olisi lukenutkaan suur-operaatiosta.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.