Työttömälle mahdollisuus opiskella työttömyysetuutta menettämättä enintään kuusi kuukautta

Hallitus on antanut eduskunnalle 19.4.2018 esityksen työttömyysturvalain muuttamisesta siten, että työnhakijalla olisi oikeus opiskella työttömyysetuutta menettämättä, jos hän on täyttänyt 25 vuotta ja opinnot kestävät enintään kuusi kuukautta. Opinnot osoittaisivat ns. aktiivimallissa edellytettyä aktiivisuutta.

-Muutos tukee työttömän mahdollisuuksia parantaa opiskelemalla työllistymisen ja yritystoiminnan aloittamisen edellytyksiä. Samalla varmistetaan, että aktiivimalli kannustaa opiskelemaan eikä aiheuta opiskeleville työttömille taloudellisia seuraamuksia, työministeri Jari Lindström toteaa.

Edellytyksenä työttömyysturvalla opiskelulle olisi, että opinnot antavat ammatillisia valmiuksia tai tukevat yritystoimintaa. Työttömällä säilyisi opintojen aikana työttömyysetuuden saamisen edellytyksenä velvollisuus hakea ja olla valmis vastaanottamaan kokoaikatyötä sekä osallistua työllistymistä edistäviin palveluihin niitä hänelle tarjottaessa. Opiskelu ei olisi pätevä syy kieltäytyä tarjotusta työstä tai palvelusta.

Muutokset ovat osa hallituksen työllisyyspakettia. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1.8.2018.

Lähde: TEM

5 thoughts on “Työttömälle mahdollisuus opiskella työttömyysetuutta menettämättä enintään kuusi kuukautta

 • 19.4.2018 at 14:45
  Permalink

  Ammatillisia valmiuksia? tarkoittaako ministeri Lidström esim. tulityökorttia, työturvallisuuskorttia, tieturvakorttia, hygieniapassia ynnä muita aivan idioottimaisia rahastuskursseja. Koko lupakortti järjestelmä on kehitetty vain ja ainoastaan rahastus automaatiksi. Kortti systeemi tuli joskus 2000 luvun alussa kun isoimmat yritykset halusivat hienostella.

  Eikä mielestäni ei ole mitään järkeä opiskella uutta ammattia jos sellaisen on nuoruudessaan hankkinut. Koska joka ammattiin valmistuu kaiken aikaan uusia ihmisiä. Työvoimasta on ylitarjontaa eikä pulaa kuten valtamedia ja median lempi hobitti Juhana Vartiainen kovimmin itkee.

  Jos olisi todellinen työvoimapula niin työnhakija voisi kilpailuttaa työnantajat, että kuka parhaiten maksaa ja kuka tarjoaa parhaat henkilöstö edut.

  Reply
 • 19.4.2018 at 15:40
  Permalink

  ”Työttömällä säilyisi opintojen aikana työttömyysetuuden saamisen edellytyksenä velvollisuus hakea ja olla valmis vastaanottamaan kokoaikatyötä sekä osallistua työllistymistä edistäviin palveluihin niitä hänelle tarjottaessa.”

  Tuossa on lyhyesti tiivistettynä hallituksen älyllinen taso. Kuka hakeutuu opiskelemaan jos vielä senkin aikana pitää hakea kokoaikatyötä ja olla valmis ottamaan sellainen vastaan tarjottaessa? Ei kukaan täysipäinen lähde mukaan näihin mielettömyyksiin, eikö näillä saata…n luusereilla ole mitään järkeä kun tälläisiä keksivät?

  Reply
 • 19.4.2018 at 16:27
  Permalink

  Montako ammatillista koulutusta saa suoritettua alle 6kk.? Kyseessä on siis lyhyiden kurssien rinnastaminen oikeaan koulutukseen ja opiskeluun. Yksi kikka muiden joukossa, millä taas kehua itseään istuntosalissa ja vaalikiertueilla.

  Reply
 • 19.4.2018 at 17:26
  Permalink

  Vai, että 6 kk. Onkohan tuossa nyt 6 kk liikaa? Eli suomalaisen on vähintäinkin opiskeltava vain siksi, että on kanta-asukas. Muutoin sinut ristiinnaulitaan yhteiskunnan taakaksi ja naapurit irvistelevät vetelykselle vain siksi, että asianomaisella ”sopeuma” on täysin vääränlainen vain siksi, että on kymmeniä tuhansia vuosia hiihdellyt pohjoiseen vähä kerrallaan, saaden samalla ei vain otsaansa vaan ihan joka paikkaan eräänlaisen ”Kainin merikin” eli kaikki vastaantulijat ja kanssa kärsijät näkevät tuon olennon kantavan kirouksen kaikki lyijynraskaat painot viimeistä grammaa myöten siten, että on hänet tuomittu tekemään työtä elämänsä loppuun asti elättääkseen itsensä ja perheensä nälkärajalla eikä sekään vielä riitä. Jos suomalaisen selkä katkeaa ja menet sossuun hakemaan ruoka-, vaate- ja lääkerahaa. Saat ala-arvoisen kohtelun ihmissudelta, joka irvistelee ja kettuilee päin valkoista naamaa ja päällepäätteeksi kutsuu paikalle vartijan, joka kutsuu poliisin, joka viekin pahnoille sillä palvelutasolla, joka on varattu suomalaiselle hermonsa ja fyysiset voimansa, sillä kukaan ei voi kestää kuten ”sidostesukka”; ilman vettä, ruokaa, lääkkeitä, hyyskäpaperia ja itsekunnioitusta. Kaiken tämän kurjan ja masentavan tapahtumainkulun aikana kunniakansalaiset voivat paksusti vailla huolen häivää, sillä kunhan vain menee Kelan alimmalle rappuselle ja sieltä räyhää repullisen rahaa tai maksusitoumuksia pelkällä käden eleellä voi ainoastaan olla uupunut pelkästä olemisen vaivasta. ”Suomalainen voittaa aina!”, sanoo veikkaus, mutta sekin on päivitetty tuon puljun toimesta: ”Matu voittaa aina!”
  Miksi? Siksi, että leijonanosa menee matujen hyysäämiseen ja patjojen hoitoon.

  Reply
 • 1.8.2018 at 17:10
  Permalink

  To kusipää lindström voisi myös vetää vitun jo päähänsä. Oikein odotan, että näen tuon kusipään livenä, että pääsee sanomaan suorat sanat tollekkin kusipäälle. Tähän asti kun on joutunut tyytymään vain siihen, että kokomus paskat ja keskusta paskat juoksee minua karkuun tavattaessa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.