Rajan ylittävän raskaan liikenteen valvontaisku tehtiin alkuviikosta – Tässä tulokset

Poliisin, Tullin, ja Rajavartiolaitoksen yhteistoiminnassa tarkastettiin 23 raskaan liikenteen kuljetusyksikköä.

Tarkastetuista kaksi vetoajoneuvoa määrättiin ajokieltoon pakokaasupäästöihin liittyvien syiden ja yksi auto liikenneturvallisuutta vaarantavien jarruvikojen vuoksi. Ajoneuvokalusto oli keskimäärin kohtuullisen hyväkuntoista ja niistä kirjoitettiin lähinnä huomautuksia.

Kolmelle ulkomaalaiselle kuljetusyksikölle tehtiin ADR-tarkastus eli tarkastuksessa tarkastetaan ajoneuvon määräysten mukaisuus ja soveltavuus vaarallisten aineiden kuljetukseen. Näissä ajoneuvoissa havaittiin lähinnä asiakirjapuitteita, joista jouduttiin kirjoittamaan seuraamuksia. Ajopiirturisäännöksiä noudatettiin hyvin ja vain kaksi kuljettajaa sakotettiin ajopiirturirikkomuksesta.

Raskaan liikenteen valvonta on osa poliisin tekemään liikennevalvonnan kokonaisuutta. Liikenneturvallisuuteen liittyvien asioiden lisäksi raskaan liikenteen valvonnalla pyritään muun muassa ehkäisemään kuljetusrikollisuutta, torjumaan ympäristöuhkia, varmistamaan kilpailuedellytysten tasapuolinen toteutuminen, varmistamaan lainmukaisten verojen maksu, varmistamaan tieliikenteen sosiaalilainsäädännön toteutuminen, valvomaan henkilöiden oikeutta oleskella ja työskennellä EU:n alueella ja vaalimaan yhteiskunnan ylläpitämien teiden ja siltojen kuntoa.

Lähde: Poliisi

4 thoughts on “Rajan ylittävän raskaan liikenteen valvontaisku tehtiin alkuviikosta – Tässä tulokset

 • 19.4.2018 at 10:55
  Permalink

  Mitä Te nyt siitä olette huolissanne ja teette valvontaiskuja ratsaamalla rekkakuskeja sekä rekkojen liikennekelpoisuutta. Homma kun vähän kusee sikäli, että maassa on koht’silleen nykyään ainakin 50 000 jihadistia, jotka vetelevät ”sikeitä” siihen saakka kunnen moskeijoista kajahtaa lähtökäsky ”lähetystyöhön, jossa ”kuoletetaan” vääräuskoisia siksi, että nk. ”uskonto” niin vaatii ja koraani sen vielä oikealta vasemmalle käskee. Voihan siansaksa sentään.

  Reply
 • 19.4.2018 at 12:44
  Permalink

  Poliisille, tullille ja rajavartiolaitokselle tiedoksi että huhuista huolimatta meillä edelleen on, ainakin kartan tietojen mukaan, myös pohjoinen ja läntinen raja olemassa useine ylityspaikkoineen. Meinaan vaan sellaista että isot pojat oli kuulleet hevosmiesten tietotoimistolta melko hurjia juttuja mitä siellä rajan yli rahtaillaan. Voisi olla koko pyhälle kolminaisuudelle ihan oikeita koulutusta vastaavia töitä ja rikollisia pidätettäviksi. Kunnon
  ULLATUSkin saattaa tarttua haaviin jos hyvin käy…kannattaa tsekata.

  Vinkki vapaassa käytössä.

  Terveisin: Huolestunut kansalainen

  Reply
 • 19.4.2018 at 13:35
  Permalink

  Jos ne olisi tarkastanut kuinka monessa rajoittaja toimii niin poikkeuksetta kaikki olisi kärynneet. Jos 80km/h alueella ajaa 80km/h niin rekat menee ohi, täydessä puukuormassakin.

  Reply
 • 19.4.2018 at 15:52
  Permalink

  😮 Ei kai tielainsäädännössä enää mitään raskaan liikenteen rajoituksia ole? Mulla ainakin nykyisin satasen alueen alkaessa edessä ajava rekka katoaa horisonttiin parissa minuutissa, ei viitti oman rouskun kulutuksilla painaa kun mittarisatasta (jätättää kolmisen kilsaa tunnissa).

  Yks pointti tuossa varmaan on ollut että pitäähän viranomaisen ennakkotiedottaa valvontaiskuistaan, ei sinne ratsiajonoon mene kun rehelliset ja tyhmät, tai koijarit lainatulla laillisella kalustolla.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.