Pääministeri Sipilä: Suomella ja Intialla hyvät yhteistyön mahdollisuudet

Pääministeri Juha Sipilä tapasi Intian pääministerin Narendra Modin Pohjoismaiden ja Intian huippukokouksessa.

Pohjoismaiden ja Intian taloussuhteiden kehittäminen nousi pääaiheeksi Pohjoismaiden ja Intian pääministerien huippukokouksessa Tukholmassa tiistaina 17. huhtikuuta. Pääministeri Juha Sipilä tapasi Intian pääministeri Narendra Modin myös erikseen ja neuvotteli tämän kanssa Suomen ja Intian välisen kaupan, investointien ja muun yhteistyön edistämisestä.

”Suomen vienti Intiaan on kasvanut viime vuosina. Totesimme pääministeri Modin kanssa, että maillamme on yhteistyömahdollisuuksia etenkin energia-, satelliitti- ja koulutusektoreilla. Sovimme, että tiivistämme yhteistyötä näillä aloilla, ja jatkamme virkamiestasolla neuvottelut konkreettisista hankkeista”, pääministeri Juha Sipilä sanoi.

”Tapasin pääministeri Modin ensimmäisen kerran vuonna 2016, kun tein Team Finland –vienninedistämismatkan Intiaan. Intia on yksi maailman nopeiten kehittyviä talouksia, ja Suomen on tärkeää jatkaa hyvien taloussuhteiden edistämistä maan kanssa. Yhteistyöpotentiaalia on vielä paljon”, pääministeri Sipilä totesi.

Pääministeri Sipilä nosti tapaamisessa esiin myös vapaakaupan merkityksen; EU:n ja Intian välille neuvotellaan vapaakauppa- ja investointisuojasopimusta. Lisäksi pääministeri Sipilä korosti kansainvälisen yhteistyön merkitystä ilmastonmuutoksen sekä terrorismin torjunnassa.

Pohjoismaiden ratkaisut kiinnostavat Intiaa

Pohjoismaiden ja Intian pääministerien huippukokous, Indo-Nordic Summit, järjestettiin Intian aloitteesta. Siihen osallistuivat kaikkien viiden Pohjoismaan pääministerit.

Pääministeri Sipilä alusti huippukokouksessa keskustelua innovaatioiden, digitalisaation ja keinoälyn vaikutuksesta kauppaan, työpaikkoihin ja talouskasvuun maailmassa.

Pääministeri Modin kaudella Intia on modernisoinut infrastruktuuriaan, talouttaan ja yhteiskuntaansa. Intian talouskasvun ennustetaan jatkuvan tänä ja ensi vuonna yli 7% vauhdilla. Suomen tavarakaupan vienti Intiaan oli viime vuonna 532 miljoonaa euroa ja tuonti 340 miljoonaa euroa. Suomen tärkeimpiä viestintuotteita ovat koneet ja laitteet sekä paperi ja pahvi. Vuoden 2017 palvelukaupan vientimme oli 747 miljoonaa ja tuontimme 534 miljoonaa euroa.

Lähde: Valtioneuvosto

Kuva: Anne Sjöholm/valtioneuvoston kanslia

Katso myös:

6 thoughts on “Pääministeri Sipilä: Suomella ja Intialla hyvät yhteistyön mahdollisuudet

 • 18.4.2018 at 11:47
  Permalink

  Sipilä vie loputkin työpaikat ja tehtaat Intiaan. Se on Sipilän ja EK:n mieleistä vientiä.

  Reply
 • 18.4.2018 at 12:01
  Permalink

  Jaaha, monelleko miljoonalle pakoloiselle Zippilä nyt talonsa lupasi?

  Reply
 • 18.4.2018 at 13:39
  Permalink

  Jokainen intiassa käynyt tietää että kyseessä on kehiysmaa joka ei tule koskaan nousemaan yhtään mihinkään kansana. Toisaalta intiasta löytyy myös öky-eliitti joka elää täysin erillään tavallisesta kansasta jota se pitää pelkkänä työläisreservinä itselleen. Sipilä haluaa Suomeen saman kastijärjestelmän ja kävi hakemassa oppia miten homma hoidetaan -vapaakauppa intian kanssa tarkoittaa automaattisesti Suomalaisen duunarin päähänpotkimista. Matka Suomalaiseen kastijärjestelmään on kovassa vauhdissa -kauniiden puheiden takaa löytyy karu totuus oikeista tarkoitusperistä, tavallisen kansan orjuuttamisesta globaali-eliitin palvelukseen.

  Reply
 • 18.4.2018 at 14:29
  Permalink

  Niin on. Kyllähän Sipiläkin tietää että Intialaiset TATA ja WIPRO yhtiöt lennättävät Suomeen lentokoneellisia intialaisia tekemään suomalasiten töitä. Puheli-, konesali-, atk- ja tukiasemapuoella niitä on Suomessa tuhansia työnteossa Intialaisilla työsopimuksilla. Ja siihen on syy: Nokialainen kertoi että yhden intialaisen palkka on 15% suomalaisen palkasta. Siksi niitä työstentelee täälä.

  Ettei vain työskentelisi Sipilän sukulasiten yrityksissä…

  Reply
  • 18.4.2018 at 15:37
   Permalink

   Varmasti löytyy lestamafian orjina olevia intialaisia. Suomi kuntoon! #kepupettääaina

   Reply
 • 18.4.2018 at 21:20
  Permalink

  Vastahan tuo juurikas kävi Intiassa hieromassa serkkupoikiensa bisneksiä. Intiassa on aivan Shivasti ihmisiä, joita voisi päähölmön virkamatkalla markkinoida Suomea tuhansien hölmöjen maana ja miljardien eurojen velkamaana, jonne tarvitaan lisää joutilaita ihmisiä ettei kanta-suomalaisista vain koskaan tule joutilaita. Lisäksi hölmölän vetovoimaa lisätään sillä, että kaikki Suomen hautausmaat käydään läpi erityisellä rekrytointi tiimillä, joka saa varansa EU:lta varatuista pikku hiluista eli kertyneistä kolikoista hankkeena, jolla pyritään aktivoimaan vielä varsin apaattisessa tilassa olevia luukasoja kuntouttamalla sekä erilaisin virikkein tutustuttaa työelämään 2000-luvulla, sillä wanhimmat sapattivuodenpitäjät ovat olleet jo varsin kauan pois markkinoilta aina vossikka ja parhaassa tapauksessa T-Fordi todellisuudesta niine ulottuvuuksineen aina Krimin sodan ajoilta saakka ja saattaapi joku vielä muistaa Kustaa Vaasan hallinnon ja erityisen tehokkaan veronkannon, jossa ruumistakaan ei jätetty kääntämättä.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.