Älä ota sakkoja – 24 tunnin tehostettu nopeusvalvontamaraton alkaa keskiviikkoaamuna

Suomen poliisilaitokset osallistuvat vuorokauden mittaiseen kansainväliseen nopeusvalvontamaratoniin, joka alkaa keskiviikkona 18.4. aamulla kello 6 ja päättyy torstaina 19.4. kello 6.

Nopeuksia valvovien poliisipartioiden lisäksi valvonnassa käytetään automaattivalvontalaitteistoja.

Valvontaa kohdennetaan taajamiin keskittyen sellaisille alueille ja paikkoihin, joissa on sattunut onnettomuuksia ja ajetaan ylinopeuksilla.

– Tavoitteenamme on, että valvonnalla ja siitä tiedottamisella estetään liikenneonnettomuuksia ennakolta. Toivottavasti kuljettajat havahtuvat pohtimaan omaa ajokäyttäytymistään ja myös nopeusrajoitusten noudattamisen merkitystä omalle ja muiden tienkäyttäjien turvalliselle liikkumiselle, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta sanoo.

Euroopan liikennepoliisiverkoston (TISPOL) koordinoimaan valvontaoperaatioon osallistuu yli 20 Euroopan maata.

Euroopan liikenneturvallisuusneuvoston (ETSC) mukaan sopimaton nopeus on eniten liikennekuolemia aiheuttava tekijä Euroopan tieverkolla. EU-komission mukaan nopeus on vaikuttavana tekijänä noin 30 prosentissa kuolonkolareista.

Lähde: Poliisi

Katso myös:

11 thoughts on “Älä ota sakkoja – 24 tunnin tehostettu nopeusvalvontamaraton alkaa keskiviikkoaamuna

 • 17.4.2018 at 12:34
  Permalink

  Täytyyhän sakkokiintiö saada täyteen, että on näyttää sisäministeriölle että tulosta on tehty. Sitten voikin poliisiylijohtaja kilistellä sisäministerin kanssa muutakin kuin avainnippua.

  Reply
 • 17.4.2018 at 13:24
  Permalink

  Meno maanteillä on kuin villissä lännessä. Tällainen maratoni saisi olla 3kk. Sinä aikana ihmiset oppisivat ajamaan nopeusrajoitusten mukaan.

  Ylinopeuden ajaminen ei ole kansalaisoikeus. Ja niille jotka sanovat toisten ajavan ”alinopeutta”, muistutan että Suomen tieliikennelaki ei tunne käsitettä ”alinopeus”. Se tuntee käsitteen ”suurin sallittu nopeus”.

  Reply
  • 18.4.2018 at 11:16
   Permalink

   Joo, ei tunne mutta tuntee erittäin hyvin liikenneturvallisuuden vaarantaminen pykälän johon runsas alinopeus kuuluu…

   Reply
  • 20.4.2018 at 10:38
   Permalink

   Tahallinen liian hiljaa ajaminen on jo tieliikennelaissa kielletty ja se on liikenteen vaarantamisen pykälän alla. Lähitulevaisuudessa liian hiljaa, siis alinopeudella ajaminen voidaan jopa kieltää erillisellä liikennemerkillä, tässä valemedian artikkeli aiheesta: https://yle.fi/uutiset/3-9462150

   Reply
 • 17.4.2018 at 16:14
  Permalink

  Niin jostainhan ne rahat on otettava. Käytetäänkö tässä nyt sitä ”profilointia” eli jos kuskin niska punoittaa tietää se kansallista bonusta.

  Reply
 • 17.4.2018 at 18:10
  Permalink

  Eikö noillekkaan vintiöille oikeita töitä löydy? vielä valtt6avat resurssipulasta. Oppisivat priodisoimaan.

  Reply
 • 17.4.2018 at 20:45
  Permalink

  Pullapoliisit taas ihan kiimassa tutkaamassa. Suomessa sakot ja nopeusrajotukset vaan on niin hemmetin älyttömät, että eikö poliiisi saa oikeita rikollisia kiinni?

  Miksei poliisi puutu matujen tekosiin yhtä innokkaalla kädellä kuin oikeiden suomalaisten tekosiin??????

  Poliisii huhuuuu!!! Mikset sä vastaa?????

  Reply
 • 17.4.2018 at 23:01
  Permalink

  Häneltä huolisin muutakin kun sakkoja…

  Reply
 • 18.4.2018 at 09:16
  Permalink

  Termi ”alinopeus” liikenteessä taitaa olla sitä samaa kaksikielisen äärisuvaitsevon lanseeraamaa uustermistöä, joka on merkitykseltään tässä yhteydessä vähän samaa sarjaa kuin termi ”vihanopeus”.

  Vihan lisäksi siinä on sisäänrakennettuja viitteitä sakkojen tarkoituksellisesta välttelystä, eli siis verojen ja sakkojen tarkoituksellisesta kiertämisestä ja sitä myöten tietenkin myös rasismia kun ei haluta entiseen maan tapaan vapaaehtoisesti olla rahoittamassa näitä koneiston velvoitetyöllistämiä veroja suoraan kuormasta kaksin käsin kilpaa särpiviä pakkoruotsilla pätevöityneitä kaksikielisiä moniosaajia ja siinä sivussa heidän haalimiaan ja hyysäämiään kulttuurinrikastajia.

  Koska verotusta ja sakottamista pitäisi maailman parantamisen vuoksi kuitenkin koko ajan päästä tehostamaan niin eiköhän moinen rasistinen piiloviha ja saada myöskin juurittua ja kitkettyä nettoveroja maksavista suomalaismoukista. Lisää sakkoa ja ankarampaa kyttäämistä jokaiselle nettoveroja maksavalle työmatkalaiselle.

  Jotta nettoveroja makselevat suomalaismoukat saataisiin innostumaan palkattomista velvoitetöistä ja sitä myöten liikkumaan niin teiden varsille, heidän työmatkoille pitäisi ehdottomasti saada tehokkaampia ansoja. Jos ei muuta niin ihan kunnon kylkimiinoja. Loppuu se vihaaminen!

  Reply
 • 18.4.2018 at 15:10
  Permalink

  Auton rekisterinumeron voi laittaa piiloon kameralta.

  Reply
  • 20.4.2018 at 10:40
   Permalink

   Myös kilven lähelle asennettuja infrapunaledejä on käytetty kameroiden häikäisemiseen, valokuvaan tulee kilven kohdalle pelkkää kirkasta heijastusta 😉

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.