PS-Nuoret: Suomen erottava Euroopan Neuvostosta ja sallittava etninen profilointi ulkomaalaisvalvonnassa

Perussuomalaiset Nuoret on yhdistyksen kevätkokouksessa 14.4.2018 hyväksynyt yhdistyksen kannaksi kaksi suorina jäsenaloitteina saapuneista neljästä julkilausumasta. Jäsenistö on hyväksynyt seuraavan julkilausuman:

SUOMEN EROTTAVA EUROOPAN NEUVOSTOSTA

Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että Suomi eroaa Euroopan neuvostosta. Euroopan neuvosto on 47:n jäsenmaan muodostama ihmisoikeus- ja yhteistyöjärjestö, johon kuuluu suurin osa Euroopan maista sekä muun muassa Turkki. Järjestö on enimmäkseen edistyksellisinä itseään pitävien keskinäinen puuhailukerho, joka ei palvele Suomen kansallista etua. Se ei tuo lisäarvoa Suomen oikeuslaitokseen tai hallintokäytäntöön eikä Suomen kansallisten intressien ajamiseen ulkomailla.

Euroopan neuvoston keskeisenä saavutuksena voidaan pitää Euroopan ihmisoikeussopimusta ja sitä valvomaan perustettua Euroopan ihmisoikeustuomioistuinta (EIT). Perussuomalaiset Nuoret vastustaa Suomen kansallisen päätäntävallan luovuttamista ulkomaille ja pitää sitä erityisen ongelmallisena oikeuslaitoksen tapauksessa. Suomen tulisi erota EIT:n piiristä. EIT voi määrätä Suomen maksamaan korvauksia vääränä pitämistään Korkeimman oikeuden päätöksistä. Tätä ennakoiden Korkein oikeus perustelee päätöksiään EIT:n ratkaisuilla.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimella on ylikansallista tuomiovaltaa, mitä Perussuomalaiset Nuoret pitää epätoivottavana. On suomalaisen oikeuslaitoksen tehtävä päättää Suomessa annettavista tuomioista ja tämä on tehtävä suomalaisten tapojen mukaisesti.

Etninen profilointi sallittava

Nykymuodossaan ulkomaalaislaki säätää ulkomaalaisvalvontaa siten, että ”[v]alvontatoimenpide ei saa perustua pelkästään tai ratkaisevassa määrin henkilön todelliseen tai oletettuun etniseen alkuperään”. Perussuomalaiset Nuoret katsoo lain vaikeuttavan viranomaisten suorittamaa ulkomaalaisvalvontaa kohtuuttomasti ja haittaavan tosiasiallisia julkista vallankäyttöä. Profiloinnissa tarkasteltavia ominaispiirteitä ei tulisi rajata. Nykyisen kirjauksen säätäneet poliitikot ovat vain vaikeuttaneet poliisin toimintaa tehtävien toteuttamiseksi. Ulkomaalaisvalvonta ilman tosiasiallista etnistä profilointia rampauttaa valvonnan toteutumisen.

Lähde: PS-Nuoret

6 thoughts on “PS-Nuoret: Suomen erottava Euroopan Neuvostosta ja sallittava etninen profilointi ulkomaalaisvalvonnassa

 • 16.4.2018 at 13:14
  Permalink

  Nyt menee jo todella noloksi Persujen touhut.

  Reply
  • 17.4.2018 at 05:58
   Permalink

   Totta kai etnistä profilointia pitää käyttää siinä kuin mitä tahansa muutakin profilointia, muiden keinojen ohessa, silloin kuin siitä on tutkinnassa merkittävää hyötyä! Ei se saa olla kiellettyä!

   Ei helvetissä kannata etsiä mustaa kikkarapäätä jos oikeat tuntomerkit on vaaleat suorat hiukset tai päinvastoin!

   Reply
 • 16.4.2018 at 13:44
  Permalink

  Suomi ei lähde mistään pöydistä, jonka alta voi noukkia pullanmuruja.

  Reply
  • 17.4.2018 at 05:39
   Permalink

   Kannataako Suomen viedä ”pullaa” sellaiseen pöytään jossa itselle jää vain muruja???

   Reply
   • 17.4.2018 at 05:48
    Permalink

    Mutta totta kai kannattaa olla sellaisissa pöydissä joista on itselleen hyötyä! Mutta se vaatii ”munaa” ja tervettä itsekkyyttä ettei jää vain ”murujen kerääjän” osaan vaikka itse on sen ”pullan” maksanut!
    Ja jos ei sitä ”munaa” löydy edes tyyppejä vaihtamalla niin mitä helvettiä siihen pöytään pitäisi jäädä!

    Reply
 • 16.4.2018 at 16:54
  Permalink

  No No, onko Suomessa nuorilla vielä munaa ajatella itse? Kiitos tästä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.