Näkökulma: Päätoimittajien koominen kannanotto – Olisiko totuus mitään?

Suomalaisten medioiden päätoimittajat esittivät viime tiistaina kannanoton, jota lukiessa ei tahattomilta naurunpyrskähdyksiltä voinut välttyä. Kirjoituksesta tuli mieleen Pohjois-Korea, jossa kansalle syötetään virheellistä ja valheellista maailmankuvaa, ja toisinajattelijoista hankkiudutaan eroon.

Päätoimittajien yhdistyksen kannanotto on otsikoitu ”Julkisuudessa työtään tekevien vainoamiseen pitää voida puuttua”. Kirjoituksessa uhriudutaankin sitten oikein kunnolla. Ja halutaan tuomiolle kansa, joka haluaa kuulla totuuden eikä niele aivopesua.

Kannanoton ensimmäinen allekirjoittaja on päätoimittajien yhdistyksen puheenjohtaja Arno Ahosniemi, joka talvella suorassa tv-lähetyksessä leimasi Nykysuomen oikein erikseen nimeltä mainiten valemediaksi. Heitimme tuolloin Ahosniemelle haasteen, että osoittaisi edes yhden Nykysuomen uutisen, joka on valetta. Ei ole Ahosniemi kyennyt tällaista osoittamaan, eikä kukaan muukaan, esimerkiksi Nykysuomea ”mukamasuutissivustoksi” samoihin aikoihin nimitellyt Markkinointi&Mainonta-julkaisun Ilkka Jauhiainen.

Toimittajien saaman negatiivisen palautteen kerrotaan olevan masinoitua ja järjestelmällistä. En sen tarkemmin tiedä, millaista palautetta toimittajat ovat saaneet, mutta kaikesta päätellen niiden pointti on mennyt (pää)toimittajilta täysin ohi. He ovat näköjään niin itseriittoisia, että eivät ollenkaan pidä mahdollisena sitä, että kenties palaute voisi sittenkin olla täysin aiheellista ja omalla toiminnalla ansaittua.

Ylilyöntejä on varmasti palautteiden joukossa, ja monet kiukunpuuskassa tehdyt palautteet olisi varmasti voinut lähettäjä muotoilla toisinkin. Jos joukossa on ollut varsinaista uhkailua, kuten päätoimittajat väittävät, on se luonnollisesti tuomittavaa. Aavistelen kuitenkin, että sanoista tekoihin on pitkä matka, eikä toimittajien turvallisuus ole oikeasti uhattuna. Suomalaiselle luonteelle ei ole ominaista tehdä väkivaltaa lehtikirjoitusten perusteella, vaikka muualla maailmassa sellaista onkin tapahtunut.

Jos mediat ovat jo vuosikausia suoltaneet puolueellisia ja suorastaan valheellisia uutisia, ei ole ihme, että kansalaisilla menee kuppi nurin. Kun tarpeeksi monella alkaa keittää tarpeeksi paljon, he lähettävät roskajutun kirjoittajalle palautetta. Ei siinä tarvita mitään keskusjohtoista masinointia.

Jos päätoimittajat ovat niin varmoja, että toimittajien saama palauteryöppy on masinoitua, luulisi, että he osaisivat samaan hengenvetoon myös kertoa, että missä ja kenen toimesta masinointia harjoitetaan. Minä en ole moista masinointia havainnut kuin vihervasemmistolaisten tekemänä, viimeisimpänä vihakampanjana Ravintola Kaisaniemeen kohdistunut vaino.

Ihmiset haluavat totuudenmukaista ja objektiivista uutisointia. Juuri siksi eniten negatiivisia palautteita ovat saaneet ne toimittajat, jotka ovat kirjoittaneet eniten vääristeltyjä ja totuudenvastaisia juttuja, useimmiten oman henkilökohtaisen aatteensa mukaisesti.

Jos toimittaja esimerkiksi otsikoi kissankokoisilla kirjaimilla maan suurimpiin kuuluvan maakuntalehden etusivulla, että turvapaikanhakijat auttoivat terrori-iskun uhreja, niin olisi varmaan hyvä esittää aiheesta muitakin todisteita kuin kuva, jossa turvapaikanhakija seisoo vieressä, kun ihan muut henkilöt ovat kumartuneina auttamaan uhreja.

Koska monikulttuurinen unelma koki Turussa kolauksen, piti turvapaikanhakijoista leipoa väkisin sankareita, jotta omaan kuplaan ei tulisi säröä.

Onko myöskään ihme, että kansa suivaantuu, jos se saa palkituilta toimittajilta luettavakseen juttuja, joissa terroristia sympataan ja käytännössä vieritetään vastuu iskusta suomalaisten niskaan?

Lisäksi tämä samainen toimittaja itse omissa some-kirjoituksissaan nimeää kokonaisen eduskuntapuolueen rasistipuolueeksi, ja kertoo haastatteluissa joutuneensa muuttamaan some-vainon takia asuinkaupunkiaan. Voiko asuinpaikkaa vaihtamalla jotenkin tulla immuuniksi nettipalautteelle?

Totuus, anyone?

Sen sijaan, että mediat ottaisivat itseään niskasta kiinni, katsoisivat peiliin ja ryhdistäytyisivät rehellistä palautetta saatuaan, ne päinvastoin pitävät kansalaisilta saamiaan palautteita systemaattisena vainona, ja esittävät säännöllisesti näitä kannanottojaan totuudenmukaisen uutisoinnin puolesta.

Päätoimittajat kertovat kannanotossaan, että tämä ”vainoaminen” on uhka sananvapaudelle. Minä taas olen sitä mieltä, että nämä päätoimittajat ja niiden edustamat mediat poliittisin ja vakaumuksellisin perustein uutisoivine toimittajineen ovat itse uhka sananvapaudelle.

Ensinnäkin he puolueellisella, sensuroidulla ja valikoidulla uutisoinnillaan ovat jo uhranneet totuuden oman aatteensa alttarille. Ja toisekseen vaatimalla lakimuutoksia, jotta toimittajille kielteistä palautetta antavat saataisiin rikosoikeudelliseen vastuuseen, he ihan itse tappavat loputkin sananvapaudesta. Toisin sanoen he itse harrastavat vainoa totuutta vastaan.

Lisäksi vainoaminen päätoimittajien mielestä uhkaa aiheuttaa itsesensuuria. Eiköhän sitä ole nähty jo tähänkin mennessä ihan riittävästi, hyvässä muistissa ovat Jääskeläisen toimet Ylen Sipilä-uutisoinnin yhteydessä.

Informaatiosodasta puhuvat päätoimittajat haluavat, että heidän julistamansa värittynyt maailmankuva hyväksytään ainoaksi oikeaksi totuudeksi, jota ei kenenkään sovi kyseenalaistaa. Oikean totuuden puhujat on jo nyt leimattu vihapuhujiksi, ja päätoimittajat näköjään haluavat heidät oikein telkien taakse. Eli toisin sanoen valtamedian vastustajat yritetään pelotella hiljaisiksi.

Esimerkiksi julkisessa ja näkyvässä asemassa toimivat poliitikot saavat ihan lain nojalla kestää normaalia kovempaa arvostelua toimistaan. Miksi tämä sama ei saisi koskea myös julkisessa asemassa olevia toimittajia? Päätoimittajat vaativat toimittajille koskemattomuutta, jotta ne saisivat rauhassa toimia kaiken arvostelun yläpuolella, ja uutisoida kansalle ihan mitä haluavat. Missä sananvastuu?

Toivon päätoimittajille jäitä hattuun. Kyse ei ole mistään systemaattisesta vainosta, vaan yksinkertaisesti siitä, ettei kansa pidä epärehellisyydestä. Jos kokeilisitte joskus uutisoida asioista viileän objektiivisesti, totuudenmukaisesti ja puolueettomasti, saattaisitte huomata, miten negatiivisten palautteiden määrä vähenee dramaattisesti, tai loppuu jopa kokonaan.

Olisiko se kokeilemisen arvoinen keino näiden kannanottojen ja lakimuutosten vaatimisten sijaan? Vai onko totuus mielestänne jo ”so last season”?

Katso myös:

 

 

12 thoughts on “Näkökulma: Päätoimittajien koominen kannanotto – Olisiko totuus mitään?

 • 14.4.2018 at 09:42
  Permalink

  Onneksi yhä useampi kansalainen on alkanut kyseenalaistaa valtamedian uutisointia ja alkaneet hakea totuutta vaihtoehtomedioista. Paljon on vielä niitä jotka nielevät kaikki valtamedian valeet koukkuineen. Varsinkin TV uutiset tuntuvat uppoavan yli viisikymppisten tajuntaan jumalallisena totuutena. On myös niin etttä kohtuututtomilla työtaakoilla väsytetty ihminen ei jaksa käyttää omia aivojaan ja on helppo manipuloida uskomaan vakuutavalla äänellä saarnattuun valheeseen. Kaikki virallisen yhteiskunnan instituutioit ovat vain saatanallista ihmisten harhaan johtamista ja kusetusta.

  Reply
 • 14.4.2018 at 09:50
  Permalink

  Ne demari eläkeläiset, jotka seuraavat nurkkajumalaansa samalla hartaudella kuin vielä Arvi Lindin ollessa uutistenlukijana nielevät kaiken valheen kokonaan ja pelkäävät henkensä edestä kansallismielisiä ”terroristeja”, ”äärioikeistoa”, ”natseja”, Donald Trumpia ja ”vihavirkkaajia”. Sen sijaan anarkisti vassarit, muslimiterroristit, suvakit -patjat, Hillary Clinton, Barak Obama, EU ja holokaust -juutalaiset ovat ne viimeiset oljenkorret, jotka voivat pelastaa Suomen, Euroopan ja koko maailman sodalta sekä hävitykseltä pelastamalla rakkauden ja toivon ilmapiirin, jonka ihanana ”unelmana” häämöttää maanpäällinen paratiisi.

  Reply
  • 14.4.2018 at 21:26
   Permalink

   Demarieläkeläiset ovat oikeasti tämän maan terroristeja, jotka järkkäsivät itselleen varmat hyväpalkkaiset työpaikat vähäisellä koulutuksella. Inflaatio söi asuntovelat, mutta palkat nousivat melkein kaksinumeroisilla luvuilla vuoden tai parin välein. Ikälisät tulivat kaikille, jotka eivät varta vasten hommanneet itselleen potkuja. Vähän jos työnantaja alkoi vittuilemaan, niin suuret ikäluokat laittoivat perseet penkkiin ja sen jälkeen työantajat olivat nöyrä poikaa. Pahimmassa tapauksessa peloteltiin Neuvostoliitolla. Naurettavan helpon työelämänsä jälkeen suuret ikäluokat alkoivat siten eläköityä, useimmat viimeistään 60-vuotiaina ja vetäytyivät syrjemmälle, kuka talviasuttavalle kesähuvilalleen, kuka Espanjaan.

   Ja mikä parasta, eläkkeellä ollessaan demari muuttuu fasistiksi, joka äänestää kaikkien mahdollisten eläkeikä-nostojen ja työttömyys-/sosiaaliturvaheikennysten puolesta. Kaippa ne pelkäävät, ettei maksajia heidän jättieläkkeilleen riitä. Välillä kitistään taitetusta indeksistä, joka kuitenkin nostaa vuosittain niitä eläkkeitä toisin kuin nykyinen KELA-indeksi, jolla nuorempien tai köyhempien edut ”turvataan”. Että kiitti vaan v*tusti demarieläkeläiset.

   Reply
 • 14.4.2018 at 10:38
  Permalink

  Pelolle on annettu valta.
  Eivät uskalla kirjoittaa aidoista vihakirjoituksista joita koraani sisältää.
  Koska joku muslimi puolustaa uskontoaan ja rankaisee.

  Reply
  • 15.4.2018 at 01:37
   Permalink

   Koraani pitäisi kieltää vihamediana tai sitten sieltä pitäisi poistaa vihaa sisältävät sivut, mutta silloin taitaisi jäädä vain kannet jäljelle.

   Reply
 • 14.4.2018 at 10:43
  Permalink

  Kauhea unkarilainen natsihallitus on vienyt toisinajattelijoilta sananvapauden.

  Mitenkäs se eroaa Suomen hallituksesta????

  Reply
  • 15.4.2018 at 06:45
   Permalink

   Toimittajat = NWO-eliitti. Muille ei sananvpautta suodakaan

   Reply
 • 16.4.2018 at 13:34
  Permalink

  Onko päätoimittajien mielestä ”sananvapautta” olla hiljaa ; Suomen kastijärjestelmästä; vakuutuslaitosten omasta ”oikeusjärjestelmästä”; Kansainvälisen rikostuomioistuimen lahjonnasta ja Suomen järjestelmäkorruptiosta ?

  Haluaisin julkisesti väitellä näitä kaikista argumentoidusti !

  Nyt aluksi joku päätoimittaja voi argumentoidusti kumota archive.is / kimmoleaks.fi – sivistolla olevat ”väitteet” .

  Taitaa hiljaisuus kertoa, että jopa PL 118 §:n kastijärjestselmän selittäminen ”kastittomaksi” ei onnistu; koska ON kastijärjestelmä !

  Eipä muuten Suomen ihmisoikeustilanteen kurjuuden selittämien hyväksi onnistunut edes Euroopan ”ihmisoikeustuomioistuimelta” ( EIT 24221/06); vaan kaikki asikairjat piti tuhota !

  Julkinen dokumentti miten kaikki tehtiin EOA kanlsiapäätös 1350/4/08 onkin siten jäänyt eduksunnan julkisena asikairjanj julkaisematta kaikilta ”toimittajilta”… ede Ilja ei hänelle tarjottua dokumenttia uskaltanut julkistaa ?

  Kahden ”eduskunnan” julkinen lakipykälä PL 118 §( eli valtiopetos ) on jäänyt kaikilta ”päätoimittajilta” julkistamatta … miksi ?

  Onko eduskunta Suomessa niin pyhä, että sen tekemät RIKOKSET kuuluu demokraattisessa valtioosa jättää kansalle kertomatta ?

  Mutta KAIKKI tämä on suunnitelmallista ja juotaa juurensa ”Medispolitiikan toimintasuunnitelmasta 2005).

  Mukademokratian lisäämiseksi …. ”Ratkaisevassa roolissa tässä on YLE.”

  YLE otettiin hallituksen talutusnuoraan; jotta kansalta voidaan VARASTAA ; Ihmisoikeudet ( PL 118§ ) ja omaisuus( ”laki 444/2012” … miljardivarkaus ).

  Ei rikokset muutu tekemättömiksi, vaikka koko mediakenttä niitä peittelisi ja kertoisi ( valhe ) niiden tehdyn kansan parhaaksi !

  Harva ( liian ) kansalainen tietää, että Suomen hallitus LAHJOI Kansainvälisen rikostuomioistuimen tomivallattomaksi käsittelemään Suomen osalta PL 118 §:n mukaisia RIKOKSIA ( He 55/2007); ja että Valtakunnansyyttäjänvirasto PEITTELEE tällaisia rikoksia . ( olen itse henkilökohtaisesti 2005 tällaisen SYYTEILMOITUKSEN jättänyt; joten en tarvitse nimimerkin suojaa .)

  Suomen päätoimittajat syyllistyvät tätä lukiessaan raskaisiin rikoksiin ….joka tietää vakavan rikoksen ja jättää sen ilmoittamatta syyllistyy itse rikokseen … siksi tämä kirjoitus on julkinen rikosilmoitus valtiopetoksesta ( PL 118 §); Kansainvälisen rikostuomioistuimen lahjonnasta ( He 55/2077) ja miljardivarkaudesta ( ”laki 444/2012” ) .

  Nyt odotan muiden kansalaisten vapauttavan itsenä rikosoikeudellisesta vastuusta näiden rikosten peittelemiseksi !

  Muutamat kuten Jukka Davidsson ovat jo näin tehneet !

  Reply
 • 21.4.2018 at 16:12
  Permalink

  Surkuhupaisinta tuossa valtamedian itkussa on se että jos valtamedia pysyttäytyisi totuudessa eikä syyllistyisi värittelyyn, joidenkin asioiden kertomatta jättämiseen ja suoranaiseen propagandaan, niin mitään tarvetta eikä kysyntää vaihtoehtomedioille ei olisi.

  Yleensäkin vaihtoehtomedioille parempi nimitys olisi Vapaa Media. Kun sen termin saisi yleistymään (vaikkakin epätodennäköistä valtamedian piirissä) niin vallanpitäjien olisi aika hankalaa ja näyttävän totalitaristista vastustaa vapaata mediaa ja vapaata viestintää.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.