Simon Elo: Hallitus on onnistunut työllisyyden kasvussa jopa yli odotusten

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo kertaa Facebook-sivullaan hallituksen ja sinisten saavutuksia etenkin kehysriiheen liittyen.

Elo kirjoittaa:

”Hallitus on onnistunut työllisyyden kasvussa jopa yli odotusten. Tämän vaalikauden aikana on tullut jo lähes 90 000 uutta työllistä. Totta on silti myös, että kaikkia kasvu ei vielä ole tavoittanut.

Eriarvoisuus vähenee, kun työllisyys kohenee. Suomessa on silti paljon myös sellaisia vähävaraisia, jotka eivät kykene työhön, ja heidän hyvinvoinnistaan on yhteiskunnan pidettävä huolta. Siksi, kuten Siniset ennen kehysriihtä vaativat, nyt on aika jakaa kasvusta reilusti kaikille.

Me halusimme etenkin kohdentaa tukea heille, jotka sitä eniten tarvitsevat. Ja kehysriihessä siinä onnistuimmekin.

Tässä on viisi poimintaa niistä päätöksistä, jotka kohentavat nimenomaan pienituloisimpien asemaa:

1. Hallitus ottaa käyttöön Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terhon ehdottaman oppimateriaalilisän vähävaraisten perheiden lukiolaisille ja ammattikoululaisille. Kenenkään koulutie ei saa katketa perheen varojen puutteeseen. Vähävarainen opiskelija saa päätöksen myötä opintotukeensa lisää 46 euroa kuussa. Koskee 40 000 alle 20-vuotiasta nuorta.

2. Hallitus tekee vielä yhden lisäkorotuksen takuueläkkeisiin. Takuueläkkeitä on korotettu jo monesti aikaisemmin hallituskauden aikana yhteensä noin 30 eurolla kuussa.

3. Lääkekattoa alennetaan. Omavastuu laskee nyt alle 600 euron. Lääkkeiden koko ajan kallistuessa lääkekaton laskemisella on merkittävä vaikutus pienituloisille. Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin) on pitkään ajanut lääkekaton laskemista ja vei sen myös riihessä läpi.

4. Vähimmäispäivärahoihin eli äitiys-, vanhempain- ja sairauspäivärahoihin tulee korotus. Tällä päätöksellä tuetaan kaikkein pienituloisimpia lapsiperheitä. Korotus on tuntuva, eli noin 80 euroa kuussa.

5. Ylivelkaantuneiden talous- ja velkaneuvontaan panostetaan ja asunnottomuuden ehkäisemiseen satsataan.”

Lähde: Facebook

8 thoughts on “Simon Elo: Hallitus on onnistunut työllisyyden kasvussa jopa yli odotusten

 • 12.4.2018 at 12:06
  Permalink

  Tältä kasvonpiirteiltään juutalaisen näköiseltä henkilöltä on jäänyt huomaamatta se tosiasia että työttömyys ja köyhyys kasvavat kiihtyvällä tahdiolla, jota hyvin kuvastaa kiihtyvä valtiomme velkaantuminen. Niin että ei tässä hirvittävästi kannata henkseleitä paukutella.

  Reply
 • 12.4.2018 at 12:58
  Permalink

  Tempputyöllistettyjä…aktiivimallin 18h/kk muka oikeasti työllistynyt…..Uskooko nuo oikeasti omia juttujaan….?

  Reply
 • 12.4.2018 at 13:09
  Permalink

  Tilastot saadaan näyttämään juuri siltä kuin halutaan. Kulloisenkin poliittisen pyrkimyksen tai näytön mukaisesti. Työttömiä on piilotettu yhden päivän kursseille, työhön tututumiseen, harjoitteluun ja katkaistu työn haku työvoimapoliittisella mhti lausunnolla. Ja kas työtömyys näyttää alentuneen.
  Vuoden 2007 jälkeen Suomesta on kadonnut toista sataa tuhatta työpaikkaa pelkästään teollisuudesta. Digitalisaatio ja automaatio hävittää koko ajan vienti teollisuuden työpaikkoja. Siis niitä työpaikkoja jotka tuovat oikeasti rahaa Suomeen.
  Lopuksi: 1980 luvulla kun koulussa oli vielä isänmaalliset opettajat, niin he varoittivat että älkää uskoko kaikkea mitä lehdissä ja tv:ssä sanotaan, kyseenalaistakaa, tutkikaa, opiskelkaa, sillä totalitaarisen yhteiskunnan kaava on vale- emävale -tilasto.

  Reply
 • 12.4.2018 at 13:25
  Permalink

  Tämä roska hallitus on onnistunut viemään terveydenhoidon, lääkkeet, ruuan, autoilun, ja ihan peruselämisen mahdollisuuden Suomalaisilta, ja etenkin pienituloisilta. Niinhän minäkin sain automaattisen tuloleikkurin aktiivimallin myötä, työkykyä ei ole, eikä edes te keskus tiedä, mitä saisin sairauksieni ja rajoitusteni kanssa tehdä, vaan enpä tiedä sitä itsekkään. Natut on tärkeämpiä, omalla kansall ei ole varaa edes lääkäriin saati lääkkeisiin, ja eriarvoistuminen kasvaa räjähdysmäisesti. Onneksi sitä virhettä en ole tehnyt, että kakaroita alkaisin tähän asuinkelvottomaan maahan tekemään, enkä tee, muutkin miettikööt, laittavatko kakaroita alulle kärsimään näiden kusipäiden toimista. Älkööt kukaan äänestäkö näitä Suomen vihollisia eli kepua, kokoomusta, saati näitä vitun smurffeja, vaan äänet näitä paskoja vastaan.

  Reply
 • 12.4.2018 at 13:27
  Permalink

  Suomen talouskasvu on seurausta Yhdysvaltojen talouskasvusta.

  Reply
 • 12.4.2018 at 15:48
  Permalink

  Pitäisi tutkia tilastot työttömistä työn hakijoista jotka ovat oikeasti työttömiä työnhakijoita. Itse olen työtön työnhakija vaikkakin olen tehnyt yhtäjaksoisesti marraskuun alusta samaa työtä. Loppuu kesäkuun loppuun määräaikaisena. Oikeastihan olen työtön.

  Reply
 • 12.4.2018 at 17:53
  Permalink

  Kun vain pääsee kukoksi tunkiolle on sieltä hyvä kiekua mitä tahansa ja varsinkin mitä tahansa. Onneksi ei ole miehen kokoinen. Mahtuu hyvin virka-auton takakonttiin. ”Periaatteet” ja ”aate” kulkevat auton tuhkakupissa.

  Reply
 • 12.4.2018 at 18:12
  Permalink

  Tästä paskiaisesta ei jää kuin muisto vaalien jälkeen.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.