Sähköpyörän hankintatuen valmistelu keskeytetään

Liikenne- ja viestintäministeriö keskeyttää sähköpyörien hankintatuen valmistelun. Syynä on tukiesityksen saama vastustus. Sähköpyörien hankintaan ei tulla myöntämään tukea tällä hallituskaudella.

Sähköpyörien hankintatuki oli alkujaan tarkoitus toteuttaa laajentamalla määräaikaista vähäpäästöisille autoille tarkoitettua hankintatukea koskemaan myös sähköpyöriä. Esitys oli lausuntokierroksella 19.maaliskuuta – 3.huhtikuuta. Sähköpyörätuki oli myös mukana kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman keinovalikoimassa sen ollessa lausunnoilla loppuvuodesta 2017.

Valtioneuvoston periaatepäätös ja kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma julkaistiin maaliskuussa. Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmaan on koottu yhteistyössä keskeisten toimijoiden kanssa useita eri toimenpidettä kävelyn ja pyöräilyn edistämiseksi.

Keinoja ovat muun muassa infrastruktuurin ja maankäytön suunnittelun kehittäminen, rahoituksen kohdentaminen kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen sekä asenteisiin ja liikkumistottumuksiin vaikuttaminen.

Lisäksi on kartoitettu taloudellisen ohjauksen ja lainsäädännön kehittämiseen, eri toimijoiden väliseen yhteistyöhön, kävelyn ja pyöräilyn vastuutahojen määrittämiseen ja pyörämatkailun edistämiseen liittyviä keinoja.

Sähköpyörien hankintatuki ei ollut mukana julkaistussa periaatepäätöksessä ja edistämisohjelmassa.

Lähde: LVM

Katso myös:

2 thoughts on “Sähköpyörän hankintatuen valmistelu keskeytetään

  • 12.4.2018 at 17:53
    Permalink

    Menikö akan omat bisnekset tässä vituksi. Muuta selitystä tässä avokätisyydessä ei voi olla takana.

    Reply
  • 13.4.2018 at 09:39
    Permalink

    Sähköpyörässä on akku, jonka valmistaminen on saastaisaa ja ongelmajätettä.
    Lisäksi se, ettei enää edes ”pyörää” viitsitä polkea maassa nimeltä Suomi, menee jo niin kermapepuksi, että vanhempaa ukkoa jo hävettää.
    Nykypyörät ovat jotain aivan muuta kuin ”munamankelit” 70-vuotta sitten.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.