Joensuulainen 50-v. mies vangittu epäiltynä useista nuoriin kohdistuneista hyväksikäytöistä

Joensuun poliisi on käynnistänyt 22.3.2018 esitutkinnan rikoskokonaisuudessa, jossa epäillään useiden nuorten joutuneen seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi.

Rikosnimikkeinä kokonaisuudessa ovat törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, viisi lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä sekä yksi sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapito. Lisäksi kahden asianomistajan kohdalta selvitetään, onko heidän osaltaan kyse rikoksesta.

Tämän hetkisten tietojen mukaan asianomistajia on yhteensä kuusi ja kahden nuoren osalta selvitys on vielä kesken. Kaikki asianomistajat ovat vuonna 2005 syntyneitä ja he ovat kavereita keskenään. Poliisi on ollut yhteydessä myös nuorten vanhempiin tapausten osalta. Epäiltyjen rikosten ovat ajoittuneet vuosien 2015 – 2018 välille.

Poliisi on kuulustellut kaikki poliisin tiedossa olevat asianomistajat, mutta mikäli joku asiaan liittyvä nuori ei ole keskustellut asiasta poliisin kanssa, häntä pyydetään ottamaan yhteyttä asiaa hoitavaan rikostutkijaan numeroon 029 545 6318.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut 26.3.2018 rikoksesta epäillyn 50-vuotiaan joensuulaisen miehen todennäköisin syin epäiltynä yllä mainituista rikoksista ja vangitsemista on jatkettu käräjäoikeudessa 9.4.2018. Yksi asianomistajista kuuluu rikoksesta epäillyn lähipiiriin.

Poliisi jatkaa esitutkintaa kokonaisuuden osalta. Tässä vaiheessa ei voida kommentoida kuulustelujen sisällöstä tai muista yksityiskohdista tämän enempää.

Artikkelikuva ei liity tapaukseen. Kuvituskuva.

Lähde: Poliisi

2 thoughts on “Joensuulainen 50-v. mies vangittu epäiltynä useista nuoriin kohdistuneista hyväksikäytöistä

 • 12.4.2018 at 09:46
  Permalink

  Onkos tämä joku SPR:n, Unicefin tai Unescon työntekijä? Juuri näissä lasten kanssa toimivissa organisaatioissa hyväksikäyttöä on ylenmäärin. Ja esilletulleita tapauksia koitetaan painaa villaisella sekä vaientaa kuoliaaksi.

  …vai olisiko tämä Sanoma Oy:n työntekijä…

  Reply
 • 12.4.2018 at 09:53
  Permalink

  Eiköhän Pohjois-Karjalainen korpilaki hoida miehen pois päiviltä jos virallinen oikeus ei taaskaan toteudu.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.