Laaja huumeiden levittämistä ja myyntiä koskeva vyyhti Porissa – Epäiltyinä Cannonball MC:n jäseniä

Keskusrikospoliisin Länsi-Suomen yksikkö ja Lounais-Suomen poliisilaitoksen Porin huumerikosyksikkö ovat tutkineet kesästä 2017 asti laajaa huumausainerikoskokonaisuutta, jossa rikoksista epäillyistä pääosa on Cannonball MC-rikollisjärjestön jäseniä. Tutkinnassa on tehty yhteistyötä myös Tullin rikostorjunnan kanssa.

Rikoskokonaisuudessa on selvitetty useita törkeitä huumausainerikoksia, törkeitä rahanpesurikoksia, ampuma-aserikoksia, rekisterimerkintärikoksia ja petoksia, jotka ovat kohdistuneet yhteiskunnan myöntämiin tukiin ja etuuksiin. Lisäksi kaiken kaikkiaan 13 henkilöä epäillään järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta.

Epäiltyä huumekauppaa on pyöritetty osittain verkossa ja huumausaineita on myyty ainakin kahden eri myyntiprofiilin kautta. Ostajia on pyydetty maksamaan huumausaineista virtuaalivaluuttatilille ja rahat on sen jälkeen nostettu prepaid-pankkikorteilla pankkiautomaateista.

Esitutkinnan perusteella verkossa tapahtuneesta huumausaineiden myynnistä on saatu yli 350 000 euron rikoshyöty. Lisäksi huumausaineiden välittämistä ja myyntiä on tapahtunut ”perinteisin menetelmin” eli suorilla henkilökontakteilla ja luovutuksilla.

Esitutkinnassa on selvinnyt epäiltyjen myyneen ja välittäneen amfetamiinia yli 11 kiloa, ekstaasitabletteja noin 6 000 kappaletta, MDMA-jauhetta noin 700 grammaa, kokaiinia noin 200 grammaa, amfetamiiniöljyä noin 380 millilitraa ja LSD-lappuja noin 300 kappaletta. Osa huumausaineista on takavarikoitu.

Rikoksista epäiltyinä on otettu kiinni, pidätetty ja vangittu yhteensä kuusi Porin Ulvilan CMC-kerhon jäsentä sekä neljä muuta henkilöä. Esitutkinnan yhteydessä on kuultu yhteensä 13:a edellä mainitun kerhon jäsentä. Kaikkiaan epäiltyjä on 23.

Huumausaineiden lisäksi kiinniottojen ja kotietsintöjen yhteydessä on takavarikoitu käteistä rahaa yli 70 000 euroa sekä lähes 200 000 euron arvosta arvokelloja, kultakoruja ja sormuksia. Lisäksi CMC:n jäseniltä on takavarikoitu neljä käsiasetta.

Edellä mainitun takavarikossa olevan omaisuuden lisäksi vakuustakavarikkoon on määrätty omaisuutta 300 000 euron arvosta, muun muassa kaksi kiinteistöä.

Lähde: Keskusrikospoliisi

2 thoughts on “Laaja huumeiden levittämistä ja myyntiä koskeva vyyhti Porissa – Epäiltyinä Cannonball MC:n jäseniä

 • 11.4.2018 at 12:15
  Permalink

  Eikös siis kaikki työ olekaan hallituksen mielestä kannatettavaa? Onko myyntityö jotenkin halveksuttavaa?

  Reply
 • 11.4.2018 at 13:05
  Permalink

  Vain kantasuomalaisen suorittama myyntityö on viranomaistemme mielestä halveksittavaa ja tuomittavaa…..

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.