Joensuun törkeä pahoinpitely syyteharkintaan

Poliisi kertoo tiedotteessaan:

Saimme tiedon 19.2.2018 hieman ennen aamuseitsemää, että Pohjois-Karjalan keskussairaalaan oli kävellyt mies, joka oli menettänyt tajuntansa tultuaan sisälle sairaalaan. Miehellä oli runsaasti vammoja vartalossaan.

Poliisipartion mentyä paikalle 29-vuotias joensuulainen mies kertoi, että hänet olisi pahoinpidelty Suvantosillan läheisyydessä, kun hän oli ollut tulossa pois ravintolasta. Asianomistaja oli tapahtuman yksityiskohdista kovin vaitonainen ja kertoi, että tuntematon mieshenkilö olisi pahoinpidellyt hänet rautaisella putkella. Poliisi suoritti teknistä tutkintaa asianomistajan ilmoittamassa paikassa Suvantosillan läheisyydessä, mutta alueella ei ollut mitään verijälkiä tai muutakaan mahdolliseen pahoinpitelyyn viittaavaa.

Poliisi teki kotietsinnän asianomistajan kotiin Joensuun Niinivaaralla. Asianomistajan asunnon lattialla ja seinissä oli runsaasti verta ja kävi ilmi, että väkivaltarikos oli tapahtunut siellä. Poliisi selvitti omien tutkintamenetelmien avulla epäiltyjen tekijöiden henkilöllisyydet. Käytimme apunamme muun muassa Joensuun alueen valvontakameroita sekä osallisten matkapuhelimista löytyneitä tietoja.

Esitutkinnassa kävi ilmi, että asianomistaja oli viettänyt aikaansa 18.2. – 19.2. välisenä yönä entuudestaan tuntemiensa 27-vuotiaan polvijärveläisen miehen, 23-vuotiaan joensuulaisen miehen ja 20-vuotiaan joensuulaisen naisen kanssa joensuulaisessa ravintolassa. Miehet olivat lähteneet ravintolasta jatkoille asianomistajan kotiin, jossa asianomistajaa pahoinpideltiin lyöden, potkien sekä kyynärsauvalla ja teräaseella.

Kuulustelujen perusteella pahoinpitelyyn syyllistyi pääasiassa 23-vuotias mies. Pahoinpitelyn jälkeen epäillyt soittivat paikalle aiemmin heidän seurassaan ravintolassa olleen naisen, joka tuli paikalle autolla. Asianomistaja laitettiin kävelemään sairaalaan ja tekijät ohjeistivat häntä, kuinka asia tulee kertoa sairaalassa ja poliisille. Asianomistajan kotoa sairaalalle on matkaa pari sataa metriä. Tämän jälkeen nainen kuljetti rikoksesta epäillyt omalle asunnolleen Joensuun keskustaan.

Asianomistajalle aiheutui pahoinpitelystä muun muassa luunmurtumia sekä ruhjeita ja viiltohaavoja eri puolille kehoa. Hän oli teon jälkeen sairaalahoidossa muutamia päiviä. Teon motiiviksi ovat ilmenneet vanhat kaunat. Tekoa on tutkittu törkeänä pahoinpitelynä ja naista epäillään rikoksentekijän suojelemisesta. Kotietsintöjen yhteydessä löysimme polvijärveläisen epäillyn asunnolta kannabiskasvattamon. Rikoskokonaisuus on nyt lähetetty syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjävirastoon.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.