Emma Kari: Poikiemme syrjäytymisen pitäisi olla kansallinen hätätila

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari ottaa Facebook-sivullaan kantaa poikien syrjäytymiseen.

Kari kirjoittaa:

”Poikiemme syrjäytymisen pitäisi olla kansallinen hätätila. Silti me leikimme edelleen, että ongelmaa ei ole.

Yhä useampi poika syrjäytyy. Kapea mieskuva ei anna pojille liikkumatilaa. Meidän on puhuttava köyhyydestä. Meidän on puhuttava päiväkodeista, kouluista ja harrastuksista. Meidän on puhuttava sukupuolen merkityksestä. Meidän on puhuttava kiusaamisesta, syrjinnästä ja väkivallasta. Meidän on puhuttava tunteiden tärkeydestä. Meidän on pidettävä huolta pojistamme.

Kaksi kolmasosaa syrjäytyneistä nuorista on poikia ja jopa 16 prosentilla pojista ei ole riittävää lukutaitoa peruskoulun päättyessä. Ero Suomen tyttöjen ja poikien lukutaidossa on länsimaiden suurin. Samaan aikaan huono menestys koulussa seuraa poikia. Yhä useampi nuori mies vajoaa köyhyyteen. Vuonna 2007 nuorista miehistä noin yhdeksän prosenttia oli pienituloisia. 2015 heitä oli jo yli 18 prosenttia. Heistä yli 15 prosentilla on maksuhäiriömerkintä.

Meidän on unohdettava “pojat on poikia” -ajattelu ja ymmärrettävä, että pojille pienenä sallittu erivapaus ei ole etuoikeus. Alhaisemmat odotukset johtavat huonompaan koulumenestykseen. Samalla meidän on opetettava poikamme käsittelemään tunteita sekä etsimään tukea ja turvaa vaikeina hetkinä, jotta elämän vastoinkäymiset eivät vie jalkoja alta. Pojat tarvitsevat nyt tasa-arvotyötä.

Poikamme tarvitsevat nyt sitä, että me aikuiset lakkaamme leikkimästä, ettei sukupuolella ole merkitystä. Kyllä on. Jäykistä sukupuolirakenteista eivät kärsi ainoastaan työelämässä lasikattoon törmäävät naiset, vaan pienet poikamme, joita me tungemme kuristavan ahtaaseen miehisyyden muottiin.”

Lähde: Facebook

16 thoughts on “Emma Kari: Poikiemme syrjäytymisen pitäisi olla kansallinen hätätila

 • 9.4.2018 at 16:58
  Permalink

  Voi Emma, olisit edes joskus hiljaa – etenkin niistä asioista, mistä et todellakaan ymmärrä yhtään mitään.

  Reply
 • 9.4.2018 at 17:12
  Permalink

  Ongelma on nimenomaan päinvastainen: maskuliinisuutta karsastetaan kaikilla tasoilla ihan sieltä esiopetuksesta lähtien. Jos sä, Emma, haluat poikas pukea mekkoon ja sekottaa sen pään jollain seksuaalisekopäiden propagandalla niin siitä vaan, mutta jätä muiden lapset rauhaan, koskee myös muita emmoja ja mammoja. Kyllä minä sen pienten lasten isänä ymmärrän että valtaosa suvakeistakin haluaa vaan hyvää muille, mutta kun pitäisi myös muistaa tuota hyvää tavoitellessa, että tie helvettiin on kivetty hyvin aikomuksin.

  Reply
 • 9.4.2018 at 17:52
  Permalink

  Emma Karin kaltaisten ääri feministien käskystä Suomessa on syrjitty ja potkittu poikia ja miehiä vuosikymmenet. Tahti on vain kiihtynyt ja agendamedia aloitti suorastaan kansanryhmää vastaan kiihottamisen valheen kaikella voimalla metoo kampanjan siivittämänä. Bonnier ja muut mädättäjät yrittävät kerta kaikkisesti tuhota heteroseksuaalisuuden maan päältä ja vihreät ja vasemmisto huutavat mukana sateenkaarilippuja heilutellen. Samaan paska sakkiin kuuluu myös keskusta, demarit , kokoomus ja yhden asian puolue rkp. Sekä tietenkin everstiluutnantti torsti siren, joka peukuttaa puolustusvoimien formussa esiintymiselle homoparaateissa.

  Reply
 • 9.4.2018 at 18:11
  Permalink

  Kyllä nää poikasetkin saa piparia,mutta käyvät polkemassa enemmän käytettyjä tarpeen vaatiessa,niin ei pelkoa perillisistä.Vai mikä tää puuma-ilmiö on ?

  Reply
 • 9.4.2018 at 18:28
  Permalink

  Opettajat ovat kilttejä tyttöjä, jotka eivät siedä suulaampia poikia. Pojat saavat 11 käytösnumeroa ja jäävät paitsi paremmista jatko-opiskelupaikoista. Surullista, mutta totta.

  Reply
 • 9.4.2018 at 18:28
  Permalink

  Kohta se onki että pojat on partasia miehiä ihan muualta luuletteko rakas suomen kansa kun 10vuoden sisällä maassa alkaa oikeesti olla todella vaarallista lisääntyneen maahanmuuton ja islamin uskonnon takia pelkästään että rahaa ja tai kiinnostusta riittää meidän pojille ihana ajatus mutta viime katsoman mukaan lapset ja köyhät täällä just ne on mistä leikataan ja ne joita ei tueta vaikka pitäisi näin se vaan menee ja kaikki tulee vielä menemään niin hulkuks että osa ei todellakaan tajua ja siitä mallia voi katsoa naapurista mitä siellä on jo tapahtunu!?

  Reply
 • 9.4.2018 at 19:33
  Permalink

  Ämmähän on täys hullu! Vihreä Emma Kari päästää tuollaista suustaan. Äkka on manattava ja HETI!

  Reply
 • 9.4.2018 at 20:58
  Permalink

  Muutetaan pojat tytöiksi, niin päästään ongelmista. Nykyteknologia hoitaa sen, mihin sukupuolineutraalilla aivopesulla ei päästä. Muutama poju voidaan jättää koodareiksi, rakennusmiehiksi, sotilaiksi, palomiehiksi, tms.

  Reply
 • 9.4.2018 at 22:01
  Permalink

  Vihervasemmisto ei voi olla osa ratkaisua, koska he ovat pääosassa tässäkin ongelmassa… siis aiheuttajina…
  Ja tämä ei ole vihapuhetta, vaan loogisen päättelyn tulos.

  Yhteiskuntamme on muuttunut viimeisten 20 vuoden aikana väärään suuntaan.
  Arvomme ja ajattelumme ovat muuttuneet suuntaan jossa annamme muiden päättää omasta elämästämme, eli olemme luopuneet vapaudestamme ja vastuustamme. Oikeudet ja ”velvollisuudet” ovat jääneet. Tämä on osaltaan sitä ns. ”Kulttuurimarxismia”…
  No, monitahoinen kysymys…

  Reply
 • 9.4.2018 at 22:46
  Permalink

  Osaakos se Emma vastata kysymykseen:”ketkäs tämän syrjäytymisen ovat aiheuttaneet?”

  Ja jos ei osaa niin vinkkaan muutaman ryhmän: Viher-vasemmisto, feministit, Meetoo ja naiset. Nyt Emmakin voi näyttää esimerkkiä, laskea housunsa ja ottaa nuoret miehet osaksi rakentamaansa yhteiskuntaa. Samalla kun antaa nuorille miehille ensiapua syrjäytymisestä.

  Reply
 • 10.4.2018 at 10:09
  Permalink

  Paljon asiaa, mutta paljon myös ei. Tottakai asiaan pitäisi nyt puuttua. Mutta syyt syrjäytymiselle taitavat olla ihan muut kuin ”pojat on poikia” ajattelu. Siihen johtaa ennemminkin se, että poikia ei ymmärretä tällä hetkellä ollenkaan. Opetussuunnitelma suosii vahvasti tyttöjä ja varmasti myös meillä muilla aikuisilla on peiliin katsomisen paikka.

  Näin tilanteen koulun pihalla. Poika otti maasta vapaana lojuvan liukurin. Luokan tyttö olisi halunnut saman liukurin, hänelle ei kelvannut muut maassa lojuvat liukurit. Tyttö alkoi itkemään ja meni kertomaan opettajalle, että poika vei liukurin hänen kädestään (Mikä ei pitänyt paikkaansa). Opettaja otti pojan puhutteluun. Poika yritti muutaman kerran sanoa, että hän otti vapaan liukurin maasta, mutta häntä ei kuunneltu. Pojan piti antaa liukuri tytölle. Näin me opetamme poikia olemaan hiljaa. Miksi he puhuisivat myöhemminkään, koska kukaan ei kuuntele heitä lapsenakaan!

  Reply
  • 10.4.2018 at 11:37
   Permalink

   Jonna hyvä. Suomalaisen miehen kasvatus alkaa jo miehestä ”nais -saudi-arabia” yhteiskuntaan, jossa miehet alistetaan maan matosen asteelle niin, ettei ole edes pientä halua laittaa naisväelle vastaan joutumatta ”maalitetuksi” niin perusteellisesti, ettei tämä miesparka siitä enää koskaan nouse. Eikä siinä vielä kaikki. Häntä tullaan muistuttamaan asiasta vielä haudalle, eläessään puhumattakaan.
   Jonna en ole sovinisti, enkä naistenvihaaja millään muotoa ja olen arvostanut naista aina perheen koossa pitävänä voimana. Mutta on aivan totta, mitä Emma Kari ilmeisesti khattia pureskelleena kirjoitti sellaista, mikä kauan feminismiä saarnanneen naisen suusta ei saa aikaan miehissä kuin kyynisiä tuntemuksia irtopisteiden saalistamisesta kumma kyllä näin kaukana seuraavista vaaleista. En halua valittaa miesten asemasta tämän enempää, koska suomalaisena ja Ruotsia tuntevana tähänkin olotilaan on tottunut ja nahka on paksuuntunut, jota kait kutsutaan sopeutumiseksi vallitseviin ”olosuhteisiin” kuin Naali, jolla on talvella paksu turkki.
   Äärifeminismi on kauhea aate, jolla ei ole tekemistä naisten oikeuksien parantamisesta, vaan kyseessä on enemmänkin totalitäärinen ja avoimeen vihaan perustuva murhakultti aivan kuten bolsevikit Neuvostoliitossa, jotka murhasivat muita näkökantoja edustaneita ihmisiä ja vieläpä vauhtiin päästyään toisiaan. Kannatan naisten tasa-arvoa, mutta kaikki on heiluriliikettä, eikä tasapainoista tilaa löydy tässä maailmassa, vaan liikutaan äärimmäisyydestä toiseen ja julistetaan sen olevan ”tasa-arvoa”. Melkeinpä voisi sanoa, että jos samalla ”sapluunalla” mennään niin reilut 100-vuotta sitten länsimaissakin vallitseva patriarkaalinen yhteiskunta oli aivan yhtä paljon ”tasa-arvoinen” kuin nyt feministien hallitsema. Äärifeministien sanonta siitä, että he myös katsovat samalla miesten ”etuja” yhteiskunnassa on äärimmäisen makaaberia ja jopa vielä viimeisenä loukkauksena miehiä kohtaan annettuna kuolleena kirjaimena ja kuolleena syntynyt päätelmä.

   Reply
   • 10.4.2018 at 11:40
    Permalink

    Korj: Suomalaisen miehen kasvatus alkaa jo POJASTA ”nais -saudi-arabia” yhteiskuntaan,…

    Reply
 • 12.4.2018 at 00:31
  Permalink

  Mä en oo pärjänny niin hyvin kuin olisin voinut. Valinta, kun en viitsi koko elämääni olla varpaillaan. Mulla on hurttia huumoria ja olen eläväinen mies, alfa omillaan ja perheen kasvattanut. Olin mieluummin työtön 5 vuotta kuin lähdin toimiston ahdistukseen ja ’valvottuun ilmapiiriin’ näihin hienoihin hommiin.
  Totesin että mun paikka on mettässä, ei yhteiskunnassa. Ja METOO kampanja vahvisti ajatuksiani. NOTME.
  Älliä olis ollu, jos mihin ja ysin päästötodistuksella olis lukiotkin menny heittämäällä, mutta ei. Olen mieluummin työtön kuin survon munani johonkin nyky-yhteiskunan tarjoamaan tekosiveyspussiin.
  Mä en alista naistani, mä kannan naista. Mä kumarran naista, mutta en mitään pissistä. Mä suutelen naisen jalkoja jos se nainen tunnustaa etä mies on mies janainen on nainen. Mulla ei oo naisten töiä ei miesten töitä tai muutakaan asetelmaa. ME vaan ollaan mies ja nainen. Ja joo. Mun kaikilla 4 lapsellakin on sukupuoli ja sanon poikiani joskus pojaksi ja likkaa likaksi. Haastakaa saatana ikeuteen. Ja naapurin kloppi on kloppi ja likka on likka
  Mun muija on nytkin lomalla italiassa, yksin. Kuis moni siveystasa-arvoyhdenvertaisuussukupuoletonakka päästäis ukkonsa thaimaaseen kuukaudeksi? Ei yksikään. Ne jotka eivät osaa olla kunnolla, ovat niitä, jotka niitä oikeuksia huutavat. Sen olen huomannut. Kun mieli kkeksii kierouksia niitä alkaa itsekin pelkäämään ja sitten niihin tarvitaan turvaakin. Mä oon lukenu lehdistä asioita joita ei tule kenekään päähän ja siksi syyllisetkin on välioillä ihmeissään. Jotku vetää herneen ennään joka asiasta ja ne on nää saatanan sukupuolettomat naishipsterit jotka on lesboja ja haluaa lapsia ja huutaa sentakia sukupuoletonta tasa-arvoa. Ei suinkaan tasa-arvon takia vaan saadakseen mitä haluavat..
  Mä oon sanonu akalle että kertoo jos tarttee jotain muuttaa. niin muutetaan. Eipä oo sanonu mitää. Mä kun en osaa edes ajatella niin kierosti kuin nuo sukupuolettomat naiset. Mulla ei oikeestaan oo ikinä ollu tarvetta miettiä sukupuolia ennen METOO kampanjaa. Se loi ongelman johon ei oo ratkaisua. Munat ja tussu on erilaisii, miehet ja naiset on erilaisii hormoonit on erilaisii, tunnemaailma on erilainen, Toinen on aina vahvempi kuin tinen, yleisesti….ei meitä saa ikinä saman koriin. Mä oon v**ttuuntunu tähän maailman menoo kun nil ’älykkäämmil’ akoilla on ongelma joka hiton välissä. Tavallisilla naisilla ei ole. Eikä tavallisilla miehillä

  Meidän sakissa on osa huumoria ja osa ei. Raja on henkilökohtainen mutta tuntemalla toisen sen tunnistaa ja niillä rajoilla eleltään, oli sitten mies tai nainen. Ja tuntemaan opitaan olemalla miehiä ja naisia ja kunnioittamalla sitä, mutta olemallaavoimia kaikesta. Huom kaikesta.
  Ei tartte meirän sakeissa METOO kampanjaa. Sellaset sukupuolettomatmetooitkijät meidän piirien NAISET naurais pihalle. Niil on kaikilla sukupuoli ja joku taitaa ollakin vähä lesbo tai homo…mitä lie. Jokainen saa olla mitä tykkää, kuhan ei tunge sitä muiden kurkusta alas.
  Mä sanon vaan, että ikinä ei oo ennen ahdistanu tai ahdisteltu enneku tää METOO kampanja alko. Nyt ahdistaa mennä mihinkään.
  Mut on nyt sitten ahdisteltu nurkkaan. En uskalla olla oma itseni etten joudu vankilaan. Joten paree pysyy seinien sisällä vaan ja vaikka syrjäytyä. Siel on yksi mies aina per 20 naista ja jotka pyörittää niitä. Ja sitten ihmetellään kun ei tuu lapsia. Ne loput miehet on syrijittynä hylättynä ja ahdistettuna kotonaas. Naiset on niin helvetin ronkeleit nykyääs.
  Pojat on poikii ja miehet on miehii, ei ne tartte MEtoo kampanjaa tai ne ei oo miehii. Mutta kiiltokuvapoikiahan naiset eiku ne sukupuolettomat nykyääs haluaakin, eikä miehiä. Kun realismi katoo ja tilalleastuu intenet todellisuus on maailma sittne tällaista. On mullakin ranteet kunnossa, muttei mun tartte esittää. Otan paidan pois ja näytän työn jäljet akalleni.

  Reply
  • 12.4.2018 at 00:36
   Permalink

   Mä uskalla muualla ottaa paitaa pois, ku en käytä rintaliivei ja en tierä vaikka tarttis, ulkomaailma on niin sekasin.

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.