Oppilas sai huonon arvion yläkoulussa, koska on opettajan mielestä pakolaisvastainen

Syötetäänkö Suomen kouluissa pakkosuvaitsevaisuutta huonojen arvioiden uhalla? Ovatko opettajat riittävän puolueettomia, vai tuputtavatko he oppilaille omia henkilökohtaisia näkemyksiään?

Sosiaalisessa mediassa on lähtenyt kiertämään kuva lomakkeesta, jossa arvioidaan yläkoulun oppilaan käyttäytymistä. Paperissa on ensin oppilaan oma arvio ja sitten opettajan arvio oppilaasta.

Huomiota herättävää paperissa on, että kaikissa muissa kohdissa opettajan arvio on yhtä hyvä tai jopa parempi kuin oppilaan oma arvio, lukuunottamatta kohtaa ”Olen rehellinen ja suvaitsevainen”. Siinä opettajan arvio poikkeaa merkittävästi oppilaan omasta arviosta.

Kuvan alunperin postannut henkilö kertoo taustoista näin:

”Suomen kansa ensin on mennyttä aikaa… Yläasteen välitodistuksessa on kohta, jossa sut todetaan epärehelliseksi kun olet pakolaisvastainen. Tyttö kysyi, että miks ihmeessä oli jopa laitettu harvoin rehellinen/suvaitsevainen ja korjattu valkonesteellä vähän parempaan eli vaihtelevasti. Opettaja vastasi: ”Koska olet pakolaisvastainen”.

Lähde: Facebook

Katso myös:

36 thoughts on “Oppilas sai huonon arvion yläkoulussa, koska on opettajan mielestä pakolaisvastainen

 • 5.4.2018 at 12:07
  Permalink

  Järjettömyyksiin on mennyt tämä suvaitsevaisuushössötys. Pakolaisvastaisuuskin on pelkästään taloudellisin näkökohdin täysin perusteltua. Puhumattakaan primitiivikulttuurien tuomista ongelmista.
  Voihan sitä vastustaa kantaväestönkin liiallista hyysäämistä. Vai onko sitten ihmisvastainen?
  Miksi tässä maassa sekoitetaan termejä?
  Esim. haittamaahanmuuton vastustaminen EI ole maahanmuuton vastustamista.
  99 prosenttia näistä rasisteiksi haukutuista, valikoivan maahanmuuton kannattajista EI ole ulkomaalaisvastaisia kuten väitetään.
  He vain täysin oikeutetusti haluavat estää tänne tulemasta ihmisiä joiden tavat ja uskonnon käskyt ovat vastoin lakejamme, sivistystä, demokratiaa, ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja tervettä järkeä. Riippumatta siitä minkä värisiä nämä ovat ja mistä tulevat.
  Kaikkea ei voi eikä tarvitse suvaita.

  Reply
  • 5.4.2018 at 23:49
   Permalink

   minäpä en halua tänne muun rotuisia, muilla roduilla on omat maansa ja asukoot niissä

   Reply
 • 5.4.2018 at 12:08
  Permalink

  Missä menee se suvaitsevaisuuden raja? Voiko saada täyden kympin suvaitsevaisuudesta, jos ei suvaitse pedofiliaa ja lapsiavioliittoja?

  Reply
  • 7.4.2018 at 14:51
   Permalink

   Missä menee hölmöyden rajat? Pystyisitkö pinnistämään vielä hieman typerämmän kommentin?

   Reply
 • 5.4.2018 at 12:16
  Permalink

  Niin, tai jos ei suvaitse sukurutsaa, kaakkaleikkejä tai eläinseksiä?

  Reply
 • 5.4.2018 at 12:28
  Permalink

  Idiootti opettaja. Ei noita maailman loisia tarvitsekaan suvaita täällä elämässä meidän yhteiskunnan piikkiin. Mä en ainakaan suvaitse ja olen ylpeä siitä. Toitotan sitä kaikille.

  Reply
 • 5.4.2018 at 12:46
  Permalink

  Jaahas. Nykyisin käsite jota suvaitsevaisuudeksi kutsutaan on siis rehellisyyden mittari. Perin kummallista kun huomioidaan että suvaitsevaiseksi tullakseen tulee henkilön luopua ajattelusta, sananvapaudesta, demokratiasta, järjestä, totuudesta ja tulevaisuudesta. Ollakseen suvaitsevainen vaaleaihoisen henkilön tulee ruoskia itseään ihonvärinsä takia ja luovuttaa kaikki työllänsä saavuttama suvaitsevaisen koneiston ylläpitoon ja käytettäväksi, itsensä mukaanlukien. Suvaitsevaisuuteen minimissään kuuluu loogisen ajattelun täydellinen poissaolo, tosiasioiden kieltäminen ja yhteiskuntavastainen anarkistinen toiminta. Minä heittäytyisin kyseisen opettajan kohdalla todella epärehelliseksi tuon arvion saatuani.

  Kyseinen kohta 4. todistuksessa tulisi esittää niin että vasemmassa laidassa ruksiboxin yllä lukisi ’rehellinen’ ja oikeassa ’suvaitsevainen’. Tällöin opettajan annettua arvionsa voisi kaikki osapuolet olla helpommin tyytyväisiä taulukon vastatessa todellisuutta.

  Reply
  • 7.4.2018 at 14:58
   Permalink

   Voi kuinka dramaattista. Nyyh. Sinulla on hieman omituinen kuva suvaitsevuudesta. Kertoiko joku rajat kiinni -ryhmän älyköistä noin?

   Reply
  • 8.4.2018 at 20:24
   Permalink

   Mummeli, olet niin oikeassa – ja Jeppesin ohje käytäntöön: Opettajan nimi framille. Hän on mitä ilmeisimmin joku punayliopistojen mielensaastutuksen tuote omasta omahyväisestä armostaan ja on sen ansainnut. Kyllä opettajalta tulee voida edellyttää järjen käyttöä yhteiskunnallisista asioista laajemminkin.

   Reply
 • 5.4.2018 at 13:07
  Permalink

  Aika hauskasti rehellisyys vertautuu poliittiseen näkökantaan. Yhtä hyvin voitaisiin kysyä: ”Olen rehellinen ja vasemmistolainen”. Oikeistolaiset sitten saisivat ruksin kohtaan ”harvoin”.

  Myöskin ”Olen ahkera ja vasemmistolainen” ja ”Olen rehellinen ja vasemmistolainen” varmistaisivat etteivät Stalinista oikealle poliittisesta kannaltaan sijoittuvat pääsisi liian pitkälle elämässään.

  Suvaitsevaisuus tuossa merkityksessä kun tarkoittaa nimenomaan poliittista aatetta, siis vasemmistolaisuudesta kumpuavaa vaatimusta suvaita kaikkia ei-suomalaisia heidän yksilöllisistä ominaisuuksistaan, teoistaan tai motiiveistaan huolimatta. Tuskin tuossa nimittäin leimattaisiin suvaitsemattomaksi esimerkiksi henkilöä joka ei suvaitse vaikkapa kantasuomalaisia pedofiilejä.

  Lienee turha sanoa että koululaisten arvottaminen heidän poliittisten mielipiteidensä perusteella ei ole asiallista käytöstä verovaroin kustannetulta koululaitokselta.

  Olen samaa mieltä siitä että opettajan nimi on annettava julkisuuteen. Tuo on opettajan virka-aseman väärinkäyttöä oman henkilökohtaisen poliittisen agendansa ajamiseen, ja olen melko varma siitä että se on tuossa muodossa ehdottoman kiellettyä.

  Reply
  • 7.4.2018 at 15:04
   Permalink

   Olen ihan samaa mieltä siitä, että oppilaita ei pitäisi mitenkään arvottaa poliittisen ideologian perusteella. Toisaalta koulussa ei tarvitse tai pidä sietää sitä jos joku oppilas esim solvaa toisia ihonvärin tai etnisen taustan perusteella.

   Siitä olen ihan eri mieltä, että opettajan nimi pitäisi julkistaa. Mitä hyvää siitä nuka seuraisi. Lauma ääliöitä alkaisia lähettämään jotain tappouhkauksia tai muuta nerokasta hänelle ja hänen perheelleen.

   Reply
  • 8.4.2018 at 20:30
   Permalink

   On jo lähtökohtaisesti hölmöä ollut laittaa suvaitsuus ja rehellisyys samaan lokeroon. Tällä on saattanut olla jonkun kieroutuneen lomakkeenlaatijan tarkoituksellinen tuloksenohjaus taka-ajatuksena.

   Reply
 • 5.4.2018 at 13:16
  Permalink

  Ehdotukseni ensi vuoden todistukseksi:

  Matematiikka ja vasemmistolaisuus: ___
  Maantieto ja vasemmistolaisuus: ___
  Biologia ja vasemmistolaisuus: ___
  Äidinkieli ja vasemmistolaisuus: ___
  Historia ja vasemmistolaisuus: ___
  Liikunta ja vasemmistolaisuus: ___
  Musiikki ja vasemmistolaisuus: ___
  Yhteiskuntaoppi ja vasemmistolaisuus: ___
  Fysiikka ja vasemmistolaisuus: ___

  Reply
 • 5.4.2018 at 15:00
  Permalink

  Ensiksi kouluista tehtiin kansallismielisyyttä vastustavan kulttuuritaistelun areenoita. Nuorille alettiin väittää, että vain ”paha” ihminen ei vaadi avoimia rajoja ja syleile ”monikulttuurisuutta”. Seuraavaksi tuhottiin opettajien arvovalta, mikä ajoi luokkahuoneet kaaoksen partaalle.

  Viimeisimpänä kouluihin on marssitettu homoja, transuja ja feministejä edustavat Setan kaltaiset painostusjärjestöt, jotka pakkosyöttävät nuorille sukupuolettomuuden ja erilaisten perversioiden ilosanomaa.

  ”Tasa-arvoa” nuijitaan suomalaisnuorisoon pakkokeinoin. Kun pääministeri Juha Sipilän turvapaikanhakijakampanja päättyi siihen, että maahantunkeutuja raiskasi pienen koululaistytön hänen kotikunnassaan Kempeleessä, päättivät paikalliset opettajat, ettei rikoksesta koulussa puhuta. Raiskauksen käsittelyhän voisi ruokkia nuorison ”rasismia”!

  Raiskauksen aikoihin ilmapiiri eri puolilla Suomea alkoi kiristyä, ja monet vanhemmat päättivät, etteivät he tahdo viedä lapsiaan koulujen ”suvaitsevaisuus- ja pakolaiskeskustelutilaisuuksiin”, koska ne ovat vain poliittisia propagandatapahtumia.

  Opetushallituksessa perheiden oikeus mielipiteenvapauteen tyrmättiin täysin. Opetusneuvos Leena Nissilä jyrähti, että Suomen laki määrää lapset kuuntelemaan ”suvaitsevaisuutta ja kulttuurien välistä ymmärrystä” (lue: afrikkalaisten ja arabien kansainvaellusta Eurooppaan) julistavaa propagandaa:

  ”Kun koulussa joko oppiaineiden tunneilla tai yhteisissä tapahtumissa käsitellään näitä säädöksiin ja opetussuunnitelman perusteisiin perustuvia tavoitteita, niistä ei voida vapauttaa.”

  Kun Forssassa raukkamaiset maahantunkeutujamiehet alkoivat pahoinpidellä paikallisia teinejä kesällä 2016, julkaisi kaupungin ammatti-instituutin rehtori Maaria Silvius tiedotteen, jossa nuoria kiellettiin osallistumasta suomalaisvastaisen väkivallan lopettamista vaativaan mielenilmaukseen! Siinä missä pakkomonikulttuurisuutta lobbaaviin ”keskustelutilaisuuksiin” osallituminen on pakollista, on suomalaisten turvallisuutta vaaliviin mielenosoituksiin lyöttäytyminen kiellettyä!

  Kuin tämä ei olisi tarpeeksi, suomalaisia veronmaksajia on pakotettu rahoittamaan juutalaista kulttuurimarxistia, Shirley ”Koko” Hubaraa, kun tämä on käynyt puhumassa suomalaisnuorille rotupolitiikkaa. Hubara on bloggaaja, jonka loihtimassa rinnakkaistodellisuudessa valkoiset miehet uhkaavat ”tappaa” Hubaran kaltaisia ”ruskeita tyttöjä”.

  Tilastojen valossa suomalaiskouluissa täytyisi kiertää tietysti Hubaran sijaan valkoisia tyttöjä, jotka kertovat ruskeiden miesten raiskauspotentiaalista, joka on Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen mukaan 17 kertaa suurempi kuin suomalaismiesten. Miksi nuorille paasataan valkoisten miesten muodostamasta täysin fiktiivisestä uhasta samalla, kun maahanmuuttajarikollisuudesta puhuminen on ankarasti kielletty?

  Nuorten suomalaisten miehenalkujen itsetunto tuhotaan jo peruskoulussa, kun nämä leimataan monikulttuurisuuspropagandassa moraalittomiksi rasistisiksi saalistajiksi. Lopullisen henkisen kastraation suorittavat Seta ja muut homolobbausjärjestöt, jotka pakottavat suomalaisnuoria kyseenalaistamaan paitsi ydinperheen merkityksen ja luonnolliset sukupuoliroolit myös oman biologisen sukupuolen!

  http://www.magneettimedia.com/kouluista-tehtiin-poliittisia-aivopesukeskuksia-ketka-ovat-syyllisia/

  Reply
  • 6.4.2018 at 05:35
   Permalink

   Erittäin hyvin sanottu, mutta tätä nykyä kiellettyä = totuus.

   Reply
 • 5.4.2018 at 20:03
  Permalink

  Miten voi olla rehellinen ja suvaitsevainen?

  Reply
  • 7.4.2018 at 02:09
   Permalink

   Paradoksi. Sen suvakit tuolla pyrkivät hämärtämään että kyse on absoluuttisesta mahdottomuudesta.

   Reply
 • 5.4.2018 at 20:03
  Permalink

  Piruuttani kommentoin täällä, kun tuli 7vrk banni vasessa siitä, kun mainitsin sanan ählämi jossakin kommentissa! Hyviä kommentteja kaikki, tyynni, nämä! 😛 (Ettei vaan se banni iske täälläkin?) 😛

  Reply
 • 5.4.2018 at 20:32
  Permalink

  DDR:lläistä kommunisti aivopesu -koulua. Jos kannatat kansallismielisiä tai olet isänmaallinen sekä kerrot mitä ”rikastuksen” tuoma TODELLISUUS on jäät luokalle kunnes olet täysi suvakki ja pioneeri -kommunisti.

  Reply
 • 5.4.2018 at 21:36
  Permalink

  Opetushallitus on yksi PÄÄSYYLLISISTÄ.

  Yhteystiedot

  Virallinen sähköpostiosoite: kirjaamo@oph.fi
  fax: 029 533 1035
  Postiosoite: Opetushallitus, PL 380, 00531 Helsinki
  Käyntiosoite: Hakaniemenranta 6, 00530 Helsinki
  Aukioloaika: arkisin klo 8.00 – 16.15

  Johdon yhteystiedot

  Pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen
  pääjohtajan assistentti puh. 0295 331 602

  Yleissivistävä koulutus ja varhaiskasvatus, johtaja Jorma Kauppinen, puh. 0295 331 091
  johtajan sihteeri puh. 0295 331 228

  Ammatillinen koulutus, johtaja Anni Miettunen, puh. 0295 331 612
  johtajan sihteeri puh. 0295 331 530

  Kansainvälistymispalvelut, johtaja Samu Seitsalo, puh. 0295 338 575
  johtajan sihteeri puh. 0295 338 576

  Koulutustoimialan palvelut, johtaja Raakel Tiihonen, puh. 0295 331 211
  johtajan sihteeri puh. 0295 331 616

  Ruotsinkielinen koulutus ja varhaiskasvatus, johtaja Gun Oker-Blom, puh. 0295 331 138
  johtajan sihteeri puh. 0295 331 061

  Sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi@oph.fi

  Reply
 • 6.4.2018 at 00:42
  Permalink

  Kaikki suvakit on joko sairaita tai tyhmiä ja tämä, jos mikä kertoo sen.

  Reply
 • 6.4.2018 at 12:10
  Permalink

  No onhan nyt kamalaa, kun opettaja on vähän heikentänyt jo oppilaan omaa arviota.

  ymmärrän kyllä, ettei Nykysuomen lukijoitten mielestä lapsen tarvitse hyväksyä vammaisia, lihavia, silmälasipäisiä lapsia, ei työttömien lapsia, ei homoperheiden lapsia eikä yh-perheiden lapsia.

  Uskon, ettei Nykysuomen lukijoilla ole minkäänlaista suvaitsevaisuutta eikä heidän lapsillaan myöskään. Näkeehän se jo siitä, kun jonkun verran kouluja käynyt aikuinen Perussuomalaisten nuorten pj. kirjoittelee pilkkakirjoituksia erittäin pieneen seksuaaliseen vähemmistöön kuuluvasta pariskunnasta.

  kaitpa siinäkin jepellä kannattajineen on hyvä mieli, olla suvaitsematon juntti.

  Reply
  • 6.4.2018 at 15:27
   Permalink

   Kuivapillusyöpäinen mätäleena ei nyt vain tajua sitä että suvaitsevaisuus on ideologia joten se ei ole rehellisyyden synonyymi eikä niitä voida niputtaa saman arvosteluperusteen alle niin että oppilasta palkitaan tai rankaistaan ideologisen ajatusmaailmansa mukaan. On myös epärehellistä suvaitsevaisuutta, kuten esimerkiksi sinunlaisillasi aivovammaisilla paskoilla jotka suvaitsevat sellaista uskonlahkoa joka taas ei suvaitse esimerkiksi seksuaalivähemmistöjä vaan murhaa nämä esimerkiksi heittämällä kerrostalon katolta alas.

   Tai suvaitsette pikkulasten sukupuolielimien silpomista kulttuurisena tekijänä.

   Vieläkö täytyy kahdeksatta kymmentä käyvälle paskahousumätäleenalle vääntää rautalankaa?

   Onneksi emme enää montaa vuotta nauti seurastasi. Sinä päivänä nostan maljan ja nauran.

   Reply
 • 6.4.2018 at 12:11
  Permalink

  Mikä arvosana on itsearviointilomakkeessa merkintä vaihtelevasti?? Kysynpä vaan taas tämän turhan vouhotuksen perään.

  Selvähän se on, ettei vanhempikaan juurikaan erilaisia vähemmistöjä hyväksy, kotoahan ne opit saadaan. Lapsi itsekin on jo myöntänyt, ettei kovin hyvin erilaisuutta kestä.

  Reply
  • 8.4.2018 at 23:05
   Permalink

   Nimerkki ”katselen”: Eikö sinusta ole mitään outoa siinä että rehellisyys ja suvaitsevaisuus on niputettu samaan kysymykseen? Ole nyt rehellinen, se tekee hyvää itsellesikin, jotta saat kasvupotentiaalisi käyttöön. Suvaitsevaisuus ei kertakaikkiaan saa pyhittää tällaista ristiriitaa, jos pyritään rehellisesti hyvään. Ajattele, millainen maailma seuraa siitä, että kaikki pyritään perustamaan valheelle…

   Reply
 • 6.4.2018 at 12:12
  Permalink

  Opettajahan päinvastoin on arvioinut oppilaan kyvyt paremmiksi kuin oppilas itse. Osaako kukaan kommentoija edes tulkita tuota taulukkoa?

  Reply
  • 7.4.2018 at 02:14
   Permalink

   Sinulla on vakavia ongelmia todellisuuden hahmottamisessa. Olen syvästi pahoillani puolestasi, elämäsi on varmasti vaikeaa.
   Ehkä saisit apua jostain ryhmästä? Todellisuuden kieltäminen on sairaus ja siitä voi parantua.

   Reply
 • 6.4.2018 at 14:11
  Permalink

  Ei riitä että maanpetturivallanpitäjien propagandakone Yle suoltaa taukoamattomasti kommunistisen Frankfurt-koulukunnan kehittämiin moraalinmädätysoppeihin pohjautuvaa kulttuurimarxista suomentuhopropagandaa vaan heidän alaisensa opetushallistuskin ohjeistaa koulut suoltamaan samaa myrkyllistä saastaa kasvavien ihmisten aivoihin: ”Kouluista tehtiin poliittisia aivopesukeskuksia – ketkä ovat syyllisiä?”,
  http://www.magneettimedia.com/kouluista-tehtiin-poliittisia-aivopesukeskuksia-ketka-ovat-syyllisia/

  Reply
  • 6.4.2018 at 14:21
   Permalink

   Tsekin entinen presidentti Vaclav Klaus vertaa uudessa kirjassaan Euroopan maahanmuuttotulvaa barbaarien hyökkäykseen.

   Suomen kansalle ministerinvalansa vannonut mutta Brysseliä nöyrästi kumartava PettUri Urpo päästi syksyllä 2015 30000 tuollaista barbaaria vapaasti marsimaan Tornionjoen yli meille nauttimaan täysihoitoa suomalaisten veronmaksajien kustannuksella.

   ”Isänmaallisuus on vihaa ja vastakkainasettelua, pauhaa Petteri Orpo”, https://www.nykysuomi.com/2018/03/17/reijo-tossavainen-isanmaallisuus-vihaa-ja-vastakkainasettelua-pauhaa-petteri-orpo

   Roomalainen poliitikko ja filosofi Marcus Tullius Cicero sanoi runsaat 2000 vuotta sitten:
   ”Kansakunta voi kestää typeryksensä, ja vieläpä kunnianhimoiset. Mutta se ei kestä valtion sisäistä maanpetosta. Vihollinen portilla on vähemmän pelottava, sillä hänet tunnetaan ja hän kantaa lippuaan julkisesti. Mutta maanpetturi liikkuu portin sisäpuolella olevien joukossa vapaasti, hänen salakavalat kuiskauksensa kujilla, kuultuna itse hallituksen saleilla. Sillä maanpetturi ei näytä maanpetturilta; hän puhuu uhriensa korostuksella ja hän on heidän näköisensä ja hän käyttää heille tavanomaisia perusteluita, hän vetoaa halpamaisuuteen kaikkien mielen syvyydessä. Hän mädättää kansakunnan sielun, hän toimii salaa ja kaikkien tietämättä yön pimeydessä kaivaen maata kaupungin pilarien alta, hän saastuttaa valtion niin että se ei enää voi vastustaa. Murhaajaakin tarvitsee vähemmän pelätä.”

   Reply
   • 8.4.2018 at 23:22
    Permalink

    Eikö tuota Petteri Orpoa saada vaikka hoitoon tai jotain. Mieshän on selvästi itsetuhoinen sairastapaus, joka haluaa viedä muutkin mukanaan horsmaa kasvamaan ettei tarvitse yksin lähteä.

    Reply
 • 6.4.2018 at 14:28
  Permalink

  Britti-patriootti David Noakes:

  ”The EU has BRIBED 28 Prime Ministers with £10 million per treaty to sign away their nations and their freedom. Ordinary Ministers get less. Its much cheaper than building weapons and going to war, as Adolf Hitler did.

  The EU is corrupt and cannot account for 95% of its expenditure (yes, ninety five % lost)
  The EU has over 200,000 offshore bank accounts from which it pays BRIBES.”

  The EU is an unelected 3 tier dictatorship on the soviet model, with a sham parliament in Brussels. IN TIME, THAT’S SLAVERY FOR ALL OF US.”

  – ”Expose the EU dictatorship and its police state”,https://eutruth.org.uk/

  Reply
 • 7.4.2018 at 02:08
  Permalink

  Tämä osoittaa kuinka tyhmiä, mukaovelia ja pahansuopia ja sydämettömiä n.s. pakkomokuttaja suvakit ovat. Tuon lomakkeen on laatinut putipuhdas suvakofasisti.

  Siinä on ronskisti yhdistetty samaan kategoriaan kaksi täysin vastakkaista asiaa. Rehellisyydellä ei ole mitään tekemistä suvaitsevaisuuden kanssa ja vielä vähemmän sen ”suvaitsevaisuuden” eli ”mokkakikkelihimon” kanssa mitä suvakit suvaitsrvaisuudella käsittää.

  Parempi kategoria olisi ”rehellinen ja maahanmuuttokriittinen”. Niillä sentään on asiayhteys.

  Reply
 • 7.4.2018 at 08:15
  Permalink

  Nyt se opettajan nimi framille ja sassiin!

  Reply
 • 9.4.2018 at 17:27
  Permalink

  Tuo arvostelukriteeri on siinä mielessä järjetön, että suvaitsevaisuushan on yleisesti ottaen rehellisyyden vastakohta. Pitääkö ihmisen olla yhtäaikaa rehellinen ja valehtelija?

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.