Töitä vailla? EU hakee virkamiehiä tarkastuksen tehtäviin Luxemburgiin

Etsitkö monipuolisia ja kansainvälisiä työtehtäviä? Euroopan unioni työllistää yli 40 000 henkilöä, joiden joukossa on runsaat tuhat suomalaista. EU hakee tällä kertaa palvelukseensa hallintovirkamiehiä (AD5) tarkastuksen alalla ensisijaisesti Euroopan tilintarkastustuomioistuimeen Luxemburgiin.

EU-toimielimet rekrytoivat vakituista henkilökuntaa niin sanottujen avoimien kilpailujen kautta. Parhaillaan on käynnissä kilpailu tarkastuksen (audit) alalla. Sen läpäisemällä voi työllistyä pysyvälle EU-uralle, jonka aikana on mahdollista siirtyä tehtävistä toiseen niin toimielinten kuin pääosastojen välillä.

Tarkastajat hoitavat tehtäviä, esimerkiksi tilintarkastuksen, tuloksellisuuden tarkastuksen sekä sisäisen tarkastuksen alueilla. Lisäksi he varmistavat toiminnan asianmukaisuuden ja antavat neuvontapalveluja kaikilla EU:n toiminnan osa-alueilla tavoitteenaan hallinnon ja johtamisen parantaminen.

Hakijalla tulee olla vähintään kolmivuotinen korkeakoulututkinto tehtäviin liittyvältä alalta tai koulutusta vastaava ammatillinen koulutus tai pätevyys. Lisäksi hakijan on oltava jonkin EU-maan kansalainen ja osattava hyvin kahta EU:n virallista kieltä. Toisen näistä kielistä on oltava englanti tai ranska, ja toinen voi olla suomi tai ruotsi.

Hakuaika on 22.3.–24.4.2018 (päättyy Suomen aikaa kello 13).

EU:n virkakilpailuihin voi valmentautua perehtymällä kilpailuilmoitukseen sekä suomalaishakijoille suunnattuun kilpailuoppaaseen valtioneuvoston kanslian verkkosivuilla.

Lähde: Valtioneuvosto

4 thoughts on “Töitä vailla? EU hakee virkamiehiä tarkastuksen tehtäviin Luxemburgiin

 • 4.4.2018 at 13:18
  Permalink

  Kun tuo hallintohimmeli kaatuu, alkaa olemaan virkamiestä vapailla työmarkkinoilla…

  Reply
 • 4.4.2018 at 13:44
  Permalink

  Eihän EU:n tilintarkastusta ole hyväksytty sitten vuoden… olikos se -98?? Sen jälkeen ei kukaan ole uskaltanut tilinpäätöstä allekrijoittaa petosten ja epäselvyyksien vuoksi. Kymmeniä miljoonia rahaa on joka vuosi hukassa eikä kuitteja saada kirjanpitoon. Silti jostain käsittämättömästä syystä edustajille maksetaan kulut vaikkei niistä ole edes kuitteja.

  Ei kai kukaan hullu lähde tonkimaan toisten paskoja?

  Reply
 • 4.4.2018 at 19:57
  Permalink

  Sääli kun en ole oikein viinamiehiä, eikä väkevämmätkään maistu, mutta muutama puliukko ja -akka voisi Helsingin vylgääristä ilmapiiristä asemoitua kunhan opettelevat nuolemaan poskia. Se perseen nuolenta koskee ainostaan Suomen Nukke-hallituksen hupi-ukkoja. Niin.. ja -akkoja.

  Reply
 • 5.4.2018 at 09:23
  Permalink

  Taitavat mennä sisäpiirin juttuina poliitikkojen sukulaisille ja kavereille. Näön vuoksi laitettu yliseen hakuun ja tämä on tosi. Johan tuo häkkäsen juttu sen todisti. Ukko on korviaan myöten veloissa ja ulosotossa, mutta ministerin apulaiseksi kaverille kyllä löytyy hommia ja kaikkein haskin tässä on se että on oikeusministeri.Häkkänen menee samaan sarjaan kataisen kanssa, ei mitään häpyä touhuissa, kustetaan sen kun keritään.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.