Jan Vapaavuori, Laura Huhtasaari ja Sebastian Tynkkynen leimattiin islamofobeiksi Turkissa

Sebastian Tynkkynen (ps) kertoo kotisivuillaan, kuinka suomalainen muslimiksi kääntynyt Linda Hyökki on kirjoittanut turkkilaisen ajatuspaja SETA:n Eurooppalainen islamofobia -raporttiin 18-sivuisen Suomi-osion, jossa em. kolme poliitikkoa mainitaan nimeltä esimerkkeinä islamofobisista ihmisistä Suomessa.

Tynkkynen kirjoittaa:

”Seuraan läheltä turkkilaista politiikkaa, mediaa ja yhteiskunnan kehitystä, sillä kumppanini asuu Turkissa. Olen parhaillaan vierailemassa hänen luonaan. Kulmakarvani nousivat hieman, kun huomasin tänään nimeni Sabahissa [linkki], joka on Turkin 2. suurin lehti:

“Finns Partisi gençlik kolları eski başkanı Sebastian Tynkkynen. ”Finlandiya’da ne kadar az Müslüman olursa ülke o kadar güvende olacak.”

Kyseinen lausunto oli viime vuonna paljon esillä suomalaisessa mediassa islamiin liittyvän sananvapaus-oikeudenkäyntini aikaan ja hieman sen jälkeen. Kyseisessä kohdassa puhutaan näkemyksistäni Suomen turvallisuuden ja muslimien määrän mahdollisen yhteyden suhteen, mutta en ala niitä tässä toistamaan, jottei tarvitse maksaa uusia sakkoja.

Joku voisi ajatella, että islamistisen terrori-iskun tekemiseen kussakin maassa tarvittaisiin islamiin uskova henkilö, mutta tällaisten johtopäätösten ääneen sanominen on luonnollisesti suomalaisen oikeuslaitoksen näkökulmasta täysin kestämätöntä.

Sabahin artikkelissa puhutaan Turkin hallinnon juoksupojan, ajatuspaja SETA:n valmiiksi saamasta Eurooppalainen islamofobia-raportista, jossa on koottu viime vuoden islamia vastustavat lausunnot samaan 728-sivuiseen kirjaan. Asiakirja normalisoi islamia ja kääntää kaiken islam-kritiikin puolestaan epänormaaliksi, irrationaaliseksi peloksi ja jopa vaaralliseksi ajatusliikehdinnäksi – islamofobiaksi. Kirjan perusteella islam ja sen läntiset arvot haastavat oppirakennelmat ja toimintatavat eivät ole uhka, vaan niitä kritisoivat eurooppalaiset ihmiset. Logiikka on siis täysin päinvastainen todellisuuteen nähden.

Raportin Suomi-osuus on 18 sivua pitkä ja sen kirjoittajana on suomalainen muslimiksi kääntynyt Linda Hyökki, jonka tutkimus keskittyy muun muassa islamofobiaan, monikulttuurisuuteen ja identiteettipolitiikkaan. Islamofobia-raporttiin listataan Suomesta kolme poliitikkoa Jan Vapaavuori, Laura Huhtasaari ja allekirjoittanut. Vapaavuoren islamofobiaksi muodostui suurmoskeijahankkeen kaatamisen aikoihin sijoittunut lausunto, jossa hän kertoi ääneen sen tosiasian, että suurmoskeijan taustalla oli todellisuudessa islamin vallan ja poliittisen islamisaation edistäminen.

Huhtasaaren synniksi puolestaan muodostui eduskunnassa pitämässään puheessaan ollut analyysi: hänen mielestään Suomi islamisoituu muslimimaista tulevien suurien maahanmuuttajamäärien vuoksi. Tämä aiheuttaa hänen mukaansa arvojen yhteentörmäystä, segregaatiota sekä ghettoutumista, jonka parissa islamilaiset arvot pääsevät ottamaan jalansijaa ja hallitsemaan.

Suomalaisena tuntuu vastenmieliseltä lukea toisen suomalaisen väärää todistusta omasta maastaan ja sen poliitikoista. Fobia tarkoittaa tiettyihin tilanteisiin tai kohteisiin liittyvää todellisen uhkan olemassaoloon perustumatonta pelkoa. Islamin kohdalla näin ei ole. Kuka tahansa pystyy nopeasti etsimään Wikipediasta artikkeleita, kuten “Islam ja naiset”, “Homoseksuaalisuus ja islam” tai “Islamilainen terrorismi” ja alkaa sivistämään itseään. Ellei sitten ole esimerkiksi 99,8 prosenttisesti islamilaisessa Turkissa kuten minä juuri nyt, sillä täällä maan hallinto on sensuroinut Wikipedian.

Tällaiset eri maista koottavat listausraportit ovat kuin suoraan tappolistoja islamilaisille terroristijärjestöille. Niihin listataan henkilöt ja tahot, jotka vastustavat islamia. Sen lisäksi ne maalaavat virheellisen kuvan todellisuudesta – kuin länsimaille vieraita arvoja ja uskontoa kritisoivat henkilöt olisivatkin uhka.

Linda Hyökki, lopeta heti.

European Islamophobia Report 2017 [linkki]

Lähde: sebastiantynkkynen.com

8 thoughts on “Jan Vapaavuori, Laura Huhtasaari ja Sebastian Tynkkynen leimattiin islamofobeiksi Turkissa

 • 4.4.2018 at 14:44
  Permalink

  Kyseinen Linda Hyökki on kerännyt erästä listaa suomalaisista ihmisistä uskontovereilleen. SUPO:a asia ei kiinnosta.

  Reply
  • 4.4.2018 at 20:02
   Permalink

   Ei tietenkään kun demari -polliisien kaikki aika menee Maon pienen punaisen kirjan lukemisessa kannesta kanteen. Supo lyö käsiään yhteen kun persujen veri valuu pitkin Helsingin katuja. TV:hen tullaan yrmyilemään, että ei me mittään oo kuultu eikä nähty, mutta ne jotka ovat tästä puhuneet ja nähneet ovat jo kiven sisässä.

   Reply
 • 4.4.2018 at 14:45
  Permalink

  No niin kansanedustajat: Turkkilaista kostoa odotellessa.

  Reply
 • 4.4.2018 at 16:19
  Permalink

  Timo Soini kehuskeli taannoin jakavansa turkkilaiset arvot.

  Reply
 • 4.4.2018 at 16:52
  Permalink

  Syyte vihapuheesta, vainosta ja kunnianloukkauksesta lienee paikallaan.

  Reply
 • 4.4.2018 at 16:56
  Permalink

  Turkki saa vajota mannerlaattojen alle.
  Ei tule ikävä.

  Reply
 • 5.4.2018 at 06:06
  Permalink

  Linda Hyökki on moneen kertaan perseraiskattu valemuslimi. Turkki ja venäjä aloittavat kolmannen maailmansodan jossain vaiheessa. On jännitävää katsoa NATO maan turkin veljeilyä venäjän kanssa, miten Trump regoi. Turkki tulee kehittämään oman ydinaseen varsin nopeasti venäjän avustaman ja sitten muuan lähi-idän valtio jolla on oma, on kusessa.

  Reply
 • 6.4.2018 at 02:29
  Permalink

  Itse en yllättyisi, jos tuomiot kansanryhmää vastaan kiihottamisesta ja julkiset kirjoitukseni otsikoilla ”Islam on vihan ja terrorin uskonto” ym. veisivät nimeni moisille listoille. Mutta niin. Ehkä emme kaikki ole niin teräviä päistämme, että itsestäänselvyydet päätyisivät selvyyksinä tajuntaan saakka. Kaikella rakkaudella ja kunnioituksella Sebastiania kohtaan, mutta onhan tuo aika pöhlöä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.