PS-Nuoret: Tampereen Keskustorin nimi muutettava Tampereen Vapaudenaukioksi

Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että Tampereen Keskustorin nimi muutetaan Tampereen Vapaudenaukioksi, sillä vapaussodan Tampereen taistelusta on tullut kuluneeksi huhtikuussa 100 vuotta. Tuolloin 6.4.1918 Suomen armeija saavutti ratkaisevan voiton venäläisten tukemista kapinallisista ja palautti kaupungin laillisen esivallan piiriin. Järjestö katsoo, ettei kansamme historian kannalta näin merkittävää tapahtumaa voi ohittaa kaupungissa olankohautuksella.

“Tampereen vapautus oli sodan käännekohta. Suomen armeijan myöhempiä historiallisia saavutuksia muistetaan kiitettävästi, mutta erityisesti itsenäisyytemme varhaishistorian kohdalla ne jäävät sinänsä itsessään tärkeän toisen maailmansodan varjoon. Nuoren sukupolven edustajina kuitenkin koemme velvollisuudeksemme muistuttaa, että myös  ennen talvi- ja jatkosotaa armeijamme turvasi kansakuntamme tulevaisuutta elintärkeällä tavalla”, selventää Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila (kuvassa).

Perussuomalaiset Nuoret järjestää Tampereen vapauttamisen kunniaksi vapaussota 100 -muistotapahtuman kaupungissa lauantaina 7.4.2018. Tarkoituksena on juhlia Tampereen vapauttamista kapinallisten ja venäläisten hallusta. Tapahtuma on osa järjestön vapaussota 100 -muistovuotta, jonka avulla haluamme tuoda sodan lopputuloksen merkityksen näkyväksi myös tämän päivän poliittiseen keskusteluun. Aiemmin samankaltaiset tapahtumat on järjestetty Helsingissä ja Vaasassa.

”Tamperelaisena näkisin Vapaudenaukio-nimellä todella suuren symbolisen arvon. Uudistunut nimi pakottaisi sen kuulleen pohtimaan nimen merkitystä, mikä saisi ehkä myös tutkimaan tarkemmin vapaussodan merkitystä. Näin siirrettäisiin arvokasta kulttuuriperintöä tuleville sukupolville ikään kuin itsestään”, pohtii Pirkanmaan Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Henri Häkkilä.

Lähde: PS-Nuoret

 

6 thoughts on “PS-Nuoret: Tampereen Keskustorin nimi muutettava Tampereen Vapaudenaukioksi

 • 29.3.2018 at 11:19
  Permalink

  Ihan hyvä ehdotus. Ei vain tule menemään läpi, sillä nykyisinhän valkoinen puoli syyllistetään punaviherkommareiden toimesta hyvin voimakkaasti, mikä on ällöttävää.

  Itehän punikkikommarit rupes riehuun ja murhaamaan tavan kansalaisia siis valkoisia. Ja meinasivatpa siinä sivussa tehdä tästä maasta neuvostoliittolaisen unelman. Saivat vain omaa lääkettään.

  Reply
 • 29.3.2018 at 12:59
  Permalink

  Lahtarien aukio olisi myös hyvä.

  Reply
  • 29.3.2018 at 14:34
   Permalink

   Kuuleppas, ne punikit koko Vapaussodan aloittivat v.1918 pyrkien kaatamaan laillisen hallituksen, jonka pyynnöstä jo useat ulkovallat tunnustivat Suomen itsenäisyyden. Ennen koko varsinaista vallankumousta punaiset murhasivat mielivaltaisesti 183 ihmistä kautta maan ja ennen noita varaslähtö -tapauksia Maalaisliittokin eli ne ”päivässä tapettavat talonpojatkin” olivat vielä sosiaalidemokraattien kannalla Suurlakon suhteen, mutta sosiaalidemokraattien punakaartien tekemien surmien jälkeen, joita Maalaisliitto ei voinut hyväksyä erkani punaisten väkivaltakoneiston edesottamusten vuoksi tukemaan maan laillista hallitusta. Ensin punikit aloittavat itse rähäkän ja sitten hävitessään alkavat itkemään kun ovat saaneet pataan huonosti harkitun ja kiihkomielisyyksissään aloitetun täysin tarpeettoman sisällissodan takia. Se ampui ensimmäisen laukauksen nk. porvari -hallituksen tarjotessa neuvotteluyhteyttä viimeiseen saakka siten, että valkoisten sodan aloittamisesta ei tahtonut tulla mitään, koska niin kauan he pyrkivät välttämään maan luisumista sodista raaimpaan eli sisällissotaan.
   Jos punaiset olisivat ”voittaneet” sodan kaikki valkoiset oli teloitettu, sillä jo sodassa eivät punikit vankeja ottaneet, vaan ampuivat he erimieltä asioista olleet suomalaiset miehet niille jalan sijoilleen. Seuranneissa ”puhdistuksissa” kaikki nk. porvarit olisi tapettu, jonka jälkeen sossut olisivat alkaneet tappamaan toisiaan kuten aina kommunistisissa vallankumouksissa on käynyt aina Ranskan 1789 ajoista lähtien. Lisäksi Suomea itsenäisenä maana ei olisi kuin korkeintaan nyt vasta kuten Baltian maiden kohdalla Neuvostoliiton kaaduttua v. 1991. Tätä ennen olisi tietenkin seurannut sovjetisoiminen eli Suomen liittäminen punaisten ”voiton” jälkeen Neuvosto-Venäjän bolsevikki valtioon, jossa v. 1917 Lokakuun Vallankumouksen jäljiltä riehui sisällissota Vladimir Lenininin (1870-1924) (kuoli syfilikseen) ja muiden bolsevikki johtajien ote vallankahvasta oli vielä epävarmaa. Neuvosto bolsevikit olisivat vielä suorittaneet ”omat” teurastuksensa Suomessa, että ”homma olisi varmasti paketissa”. Vaikka Vladimir Lenin tunnusti ”porvarillisen” Suomen itsenäisyyden, hän ei ollut siinä vilpitön, koska se oli tarkoitettu väliaikaiseksi sillä Venäjältä yllytettiin sosiaalidemokraatteja aloittamaan vallankumous Suomessa ja lahtaamaan porvarit sekä kapitalistit maanrakoon. Seuranneessa Josif Stalinin (1878-1953) 1930-luvun puhdistuksissa, jossa summittain tapettiin miljoonia neuvostoliittolaisia ”vakoojia”, ”porvareita”, ”sabotööriä”, ”vähemmistö kansallisuuksien edustajia” ja Stalinin poliittisia työtovereita, joita tuo paranoidi despootti pelkäsi pudottavan hänet valtaistuimelta. On päivänselvää, että tuolloin olisi suuri osa suomalaisista punaisista vallankumouksellisestakin menehtyneet NDVK:n teloittamana ja keskitysleireillä, vaikka kuinka kommunisteja olivatkin. Lisäksi Suomen kansa olisi pakkosiirretty Siperiaan ja maata olisi venäläistetty kuten Baltian maitakin aina Neuvostoliiton luhistumiseen saakka tehtiin. Suomea olisi kohdannut sama kurimus, jos v. 1939 Talvisota olisi hävitty ja Neuvostoliitto olisi onnistunut valtaamaan Suomen.
   Sosiaalidemokraatit ja kommunistit kuvittelevat olevansa humaaneja ja muita ”parempia” ylevyydesään, mutta he ovat vain ”humanismissaan” niskalaukaus-humanisteja, joiden mielestä paras oppositio on kuollut oppositio ja heidän diktatorinen vallankäyttönsä, jossa ei muita kuunnella. Mm. presidentti Urho Kaleva Kekkonen (1900-1986) on sanonut: ”Sosialidemokratia ei ole demokratiaa.” Ja jos verrataan näihin aivan kauheisiin saatanan lähettiläisiin eli Natseihin (juutalaisten haukkumanimi) KansallisSOSIALISTEIHIN on kommunismi sekä sosialismi eri muodoissaan kansanmurhannut neljä kertaa enemmän viattomia sieluja kuin se Kansallissosialismi, jonka oppi-isä ja perustaja Adolf Hitler (1889-1945) oli.

   Reply
   • 30.3.2018 at 08:58
    Permalink

    Ennen kapinaa Suomessa torppareiden, työläisten ja köyhälistön asema oli täysin perseestä!

    Kapina oli siis oikeutettu ja vain ajan kysymys!

    Ilman punakapinaa ja sen kukistamista Suomi olisi paljon myöhemmin demokratisoitunut!

    Kapinan jälkeen valkoinen puoli pelkäsi että duunarit liittoutuisivat ryssän kanssa ja olivat näin ollen pakotettuja luomaan oikeudenmukaisemman Suomen jotta näin ei tapahtuisi!

    Demokraattinen tai ainakin aikaisempaa demokraattisempi Suomi taisteli melko yhtenäisenä kansana Talvi- ja Jatkosodat…

    Vapaudenaukio olisi täyttä rienausta duunareiden uhrauksille ja turhaa arvonostoa lahtareille. Vaikka olikin hyvä että kapina kukistettiin, mutta sen kukistajien jatkotoimet eivät minkäänlaista kunniaa ansaitse!

    VERITORI olisi paljon parempi nimi!

    Reply
 • 30.3.2018 at 07:31
  Permalink

  Persunuorten pitäisi keskittää kaikki huomio ja energia sen meiltä riistetyn vapauden palauttamiseen. Vai oliko tämä ehdotus kenties sarkasmia?

  Reply
 • 30.3.2018 at 16:53
  Permalink

  Nyt taitaa pojilta unohtua joka kohdasta ”yhdessä Saksan armeijan kanssa”. Ilman saksalaisten maihinnousua ja saksalaisia aseita olis kääny pohjanmaan pojalta Tampere vallottamatta. Unohtamatta ruotsin vapaaehtoisia jotka paljolti vastasivat teloituksista.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.