Jussi Halla-aho: Ihmisten vapaan liikkuvuuden tavoitteena on murentaa kansallisvaltioita

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ottaa Facebook-sivullaan kantaa työvoiman vapaaseen liikkuvuuteen, jota hän ei pidä hyvänä asiana.

Halla-aho kirjoittaa:

”Tärkein yksittäinen tekijä Britannian kansanäänestyksessä ja sen tuloksessa oli työvoiman (ja ”työvoiman”) vapaa liikkuvuus EU:n sisällä.

EU:ssa työvoiman liikkuminen on sidottu erottamattomasti tavaroiden, palveluiden ja pääomien vapaaseen liikkumiseen eli lyhyesti sanottuna yhteisiin sisämarkkinoihin. Koska Britannia ei voi eikä aio sallia työvoiman vapaata liikkumista, se joutuu EU-eron vuoksi lähtemään sisämarkkinoilta, ja tästä puolestaan aiheutuvat kaikki brexit-neuvotteluiden ratkaisemattomat ongelmat.

Ihmisten liikkumisella ei kuitenkaan ole mitään loogista yhteyttä tavaroiden ja palvelujen vapaaseen liikkumiseen. Ihmisten liikkuminen ei ole kauppapolitiikkaa vaan poliittinen ja ideologinen hanke, jonka tavoitteena on murentaa kansallisvaltioita ja luoda eurooppalaista identiteettiä.

Paitsi että ihmisten liikkuminen ei ole edellytys vapaakaupalle, se on ristiriidassa vapaakaupan kanssa. Kautta historian ihmisten työperäinen liikkuvuus on ollut seurausta kasvun ja hyvinvoinnin epätasaisesta jakautumisesta. Köyhemmät maat ovat saaneet mahdollisuuden myydä matalan jalostusasteen tuotteita, kuten viljaa tai raaka-aineita, vauraampiin maihin, jotka puolestaan ovat voineet keskittyä tekemään sitä, missä ne ovat hyviä. Vapaakaupan pitäisi tehdä työn perässä liikkuminen tarpeettomaksi.

Työvoiman vapaa liikkuvuus eri kehitysasteella olevien maiden välillä tuhoaa kasvun edellytyksiä lähtömaissa. Esimerkiksi Latvian väkiluku on kutistunut EU-jäsenyyden aikana 2,4 miljoonasta 1,9 miljoonaan. Suurin osa lähtijöistä on koulutettuja nuoria, juuri niitä, joita Latvia tarvitsisi voidakseen hyötyä EU:n sisämarkkinoiden tarjoamista mahdollisuuksista. Samanlainen kehitys on käynnissä esimerkiksi Liettuassa ja Romaniassa.

Yksilön kannalta lähteminen on ymmärrettävää. Latviassa keskipalkka on 670€/kk. Insinööri tai opettaja ansaitsee enemmän tiskaajana Lontoossa kuin oman alansa töissä kotimaassa. Lähtömaan tulevaisuuden kannalta tämä on kuitenkin tuhoisaa.

Vastaanottavissa maissa, kuten Britanniassa, halpatyövoiman rajaton saatavuus paitsi pitää palkat alhaalla myös rapauttaa työn tuottavuutta. Automatisaatioon, prosessitehokkuuteen ja laitteisiin ei kannata investoida, koska halpatyöläisiä on jatkuvasti saatavilla. Japanissa, jonka työvoimareservit kutistuvat alhaisen syntyvyyden vuoksi, kehitys on päinvastainen, koska maahanmuuton lisääminen ei poliittisista syistä ole vaihtoehto.

EU tekisi itselleen ja jäsenmailleen suuren palveluksen purkamalla keinotekoisen ja ideologisen linkin ihmisten ja tavaroiden liikkumisen väliltä. Työluvat ja saatavuusharkinta pitäisi palauttaa myös EU-maiden kansalaisille.”

Lähde: Facebook

Katso myös:

10 thoughts on “Jussi Halla-aho: Ihmisten vapaan liikkuvuuden tavoitteena on murentaa kansallisvaltioita

 • 29.3.2018 at 15:32
  Permalink

  Jussi kirjoittaa jälleen kerran asiaa.
  Olemme tämän globalistieliitin orjuudessa, he pyörittävät pyramiidihuijaustaan tavoitteenaan maailman valta ja kaiken omaisuuden kuppaaminen haltuunsa velkaannuttamalla kansallisvaltiot.
  Kansallisvaltioiden pitäisi saada itsenäisinä kehittyä ja säilyttää omat kulttuurinsa.

  Reply
  • 29.3.2018 at 16:05
   Permalink

   Voi vain ihmetellä, että suomalaiset äänestävät kerta toisensa perään valtaan tuon globalistieliitin lakeijoina toimivat korruptoidut maanpetturit ja muut rikolliset jatkamaan Suomen tuhoamista.
   Ks. ”Suomen tuhoamisohjelma”, http://www.magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/

   Reply
  • 30.3.2018 at 08:26
   Permalink

   Vapaan liikkuvuus aiheuttaa itse asiassa PAKKOLIIKKUVUUTTA työn ja pienevien palkkojen perässä!

   Pakkoliikkuvuus taas aiheuttaa perheiden hajoamista, ihmissuhteiden katkeamista ja sitä kautta SYRJÄYTYMISTÄ!

   Suuresta osasta maapallon väestöä tulee globaalia karjaa jota paimennetaan paikkakunnalta, maasta tai jopa maanosasta toiseen…

   Karjapaimenina toimivat heikot hallitukset vasalleineen…

   Ja todellisen hyödyn korjaavat Soroksen ja Put-in-in tapaiset harvat ja valitut…

   Reply
 • 29.3.2018 at 18:45
  Permalink

  Vapaa liikkuvuus on ihan hyvä eurooppalaisille, mutta ei Euroopan ulkopuolisille. Ajan kanssa Euroopassa käy joka tapauksessa niin, että syntyy hiljakseen eurooppalainen identiteetti, mutta sen tulee syntyä pikkuhiljaa eurooppalaisten omasta tahdosta ilmanpoliittisia ohjelmia ja manipulointia.

  Britit, joiden kanssa olen jutellut, sanoivat muslimien pääsy Britanniaan oli merkittävin syy erohaluille, mutta sitä ei saanut ääneen sanoa. Siksi puhuivat ääneen noista muista.

  Reply
 • 29.3.2018 at 22:08
  Permalink

  Vapaa liikkuvuus toimii vain yhteen suuntaan. Kehitysmaista sosiaalihuollon suuntaan.

  Ajatelkaa hetki Suomen ensimmäisiä ja kenties parhaita muslimeja sekä heidän kotiuttamista.
  Tataareja ei paapottu, kuin pikkulapsia. Ja sen takia he sopeutuivat yhteiskuntaan.

  Reply
  • 30.3.2018 at 08:40
   Permalink

   Totta turiset Äijä kolome3!

   Vapaaliikkuvuuskaan ei toisi niin paljon haitta maahanmuuttajia jos ei olisi niin ylettömiä sosiaalietuuksia ja paapomista niille jotka eivät koskaan ole tämän maan eteen mitään ole tehneet ja todennäköisesti eivät edes tule tekemään!

   Ovatko ne tehneet jotain edes oman kotimaansa hyväksi? Enpä usko!

   Reply
 • 30.3.2018 at 10:36
  Permalink

  Jo viime vuosisadan alussa juutalainen ”älykkö” antoi ymmärtää varsin selvästi, että Euroopasta pitää luoda Pan -eurooppalainen, joka viime kädessä tarkoittaa Euroopan valkoisen homogeenisen väestön korvaamista mulateilla ja sekoittamalla rodut ”iloisesti” keskenään, jolloin tuloksena on isänmaaton sekakansa, jolta olisi näin onnistuttu riistämään yhtenäinen kansallinen identiteetti, jonka pitäisi johtaa rauhan auvoiseen tilaan, jossa eri kansallisuuksista katsotut sodat olisivat muisto vain sekä saatanallinen ilmiö kansallismielisyys olisi kuollut ja kuopattu, jolloin tuossa ”sekasonta navetassa” elon tie näyttäisi aivan samalta kuin Jehovan Todistajien ”Vartitorni” -lehtien kansikuvissa, joissa kaiken rotuiset ihmiset elävät maanpäällisessä paratiisissa jossa karitsa ja leijonat lepäävät vierekkäin ilman pelkoa, että lellona syöpi nykyelämässä yhtä suojattoman – kuin kansallismieliset ovat Suomessa – pikku määkijän.
  Lisäksi unkarin juutalainen miljardööri ja mafioso George Soros rahoittaa suurilla varoillaan Euroopan muslimisaatiota höystettynä Afrikan lahjoilla maailmalle sekä anargistisille kommunisteille, jotka ovat EU:n globalisaatiota ja jäsenmaiden poliittisen eliitin rähinäjoukko aina Yhdysvaltain maaperälle saakka sikäläisten kommunistiterroristien hakatessa ja pahoinpidellessä runsas vuosi sitten pidetyissä USA:n presidentin vaaleissa Donald Trumpin kannattajia, jotka koostuivat säällisistä ja rauhallisista perus -”punaniskoista”, jotka elivät mennyttä aikaa kuvitellen, että Yhdysvalloissa toimii vielä normaali länsimaiden demokratia, jossa peräti kahden puolueen kannattajat saavat toimia vapaasti sekä pelkäämättä fyysistä suoraa väkivaltaa kannattamansa poliittisen vaihtoehdon puolesta osallistumalla sanallisesti haastavasti ja ”väriä tunnustaen” selkeillä mielipiteillä, joiden ei pitäisi koskaan, eikä missään johtaa vastapuolen aiheuttamaan verenvuodatukseen poliisien katsellessa vierestä, koska istuva presidentti Barak Obaman 8-vuotta kestäneellä hallintokaudella vasemmistoradikalistmi juutalaisine kätyreineen ja islamin vapaasti levittäytyessä tuohon perikristittyyn maahan oli tuota poliittista linjaa avoimesti ja häpeilemättömästi kannattavan mustan presidentin ylimmässä suojeluksessa sen valuessa aina alimpien poliittisesti valittujen viranomaisten toimintaan saakka. Luonnollisesti ”Hullu Lehmä” presidenttiehdokas Hillary Clinton demokraattisen puolueen ideologian mukaisesti itse oli samalla kannalla vielä ryvettyneenä vuosikymmeniä jatkuneen miehensä ent. presidentin Bill Clintonin kanssa korruptoitunut ottamalla lahjuksia ulkomailta ja kotimaasta häpeilemättä juonitellen alhaisesti ilman, että mikään asia olisi ollut niin pyhä, ettei se olisi ollut myytävissä poliittisen karriäärin saavuttamisen rinnalla keinolla millä hyvänsä tuntematta lainkaan edes omantunnon kolkutusta, sillä tuo perusihmisellä oleva ”rajoitin” on kuollut hänessä jo kaiketi ensimmäisenä jouluna, jolloin vaavi Hillary katsoi kaikkien joululahjojen olevan tarkoitetut ainoastaan hänelle ja vain hänelle.

  Reply
 • 30.3.2018 at 15:25
  Permalink

  ”…ihmisten liikkuminen ei ole edellytys vapaakaupalle,” ”Vapaakaupan pitäisi tehdä työn perässä liikkuminen tarpeettomaksi.”

  Halla-aho viittaa suhteelliseen etuun, joka tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Suomen ei kannata tuottaa ruokaa vaikeiden sääolosuhteiden takia vaan ostaa se toisesta maasta missä valoa ja lämpöä riittää koko vuoden.

  Mutta miten tämä sopii perussuomalaisten yleisesti kannattaman protektionismin kanssa?

  Reply
 • 31.3.2018 at 21:36
  Permalink

  Britanniasta tuli mieleen että luin juuri is sivuilta jutun jossa kerrottiin että isiksen beatles jengi oli brittejä..ei kyllä ihan kuvista ja nimistä päätellen ihan perusbriteiltä näyttäneet.
  Mutta se tietty tiedetään aina miten jutut kirjoitetaan.
  Nämähän niitä isiksen kaulankatkojajuttujen tekijöitä videoihin..voi vattu

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.