Hermomyrkkyiskun seuraus: Suomi karkottaa venäläisdiplomaatin maasta

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta käsittelivät 26.3.2018 kokouksessaan Salisburyssa, Britanniassa 4.3. tehtyä hermomyrkkyiskua.

Suomi tuomitsi kemiallisella aseella tehdyn iskun tuoreeltaan ja ilmaisi vankan tukensa Britannialle muiden EU-maiden tavoin. Salisburyn isku on vakava uhka koko Euroopan turvallisuudelle. On tärkeää, että asiassa ryhdytään asianmukaisiin toimiin sekä EU:n puitteissa että kahdenvälisesti.

Eurooppa-neuvosto tuomitsi kokouksessaan 22.–23.3.2018 erittäin jyrkästi Salisburyn iskun ja oli yhtä mieltä Yhdistyneen kuningaskunnan arviosta, jonka mukaan on hyvin todennäköistä, että Venäjän federaatio on vastuussa iskusta ja että uskottavaa vaihtoehtoista selitystä ei ole. Eurooppa-neuvosto korosti päätelmissään tarvetta vahvistaa EU:n ja jäsenmaiden toimintakykyä liittyen hybridi- ja kyberuhkiin, vastatiedusteluun sekä kemiallisten, biologisten, radiologisten ja ydinuhkien torjuntaan.

Eurooppa-neuvoston yhteydessä aloitettiin keskustelut unionimaiden mahdollisimman yhtenäisen toiminnan tarpeesta ja yhteydenpito on jatkunut viikonlopun ajan.

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta linjasivat, että Suomi karkottaa yhden Venäjän suurlähetystössä diplomaattistatuksella toimivan henkilön maasta. Ulkoministeriö ilmoittaa asiasta Venäjän suurlähettiläälle. Toimenpide suoritetaan samanaikaisesti muiden Euroopan unionin jäsenmaiden vastaavien toimien kanssa. Karkotuspäätökset kuuluvat kansalliseen päätösvaltaan, ja kukin jäsenmaa toimii oman tilannearvionsa mukaan.

Lähde: Valtioneuvosto

8 thoughts on “Hermomyrkkyiskun seuraus: Suomi karkottaa venäläisdiplomaatin maasta

 • 26.3.2018 at 17:18
  Permalink

  ”on hyvin todennäköistä”

  Suomeksi, mitään todisteita ei ole. Ja jos niitä olisi, ne osoittaisivat syyllisen olevan paljon lähempänä.

  Reply
 • 26.3.2018 at 17:28
  Permalink

  Jo on kumma kun Venäjä osaa hakkeroida vaikka mitä, sekaantua ihan kenen tahansa vaaleihin ja tehdä mitä katalaa tahansa ja sitten sortuu itseään osoittavaan myrkkyyn. Paljon on jauhettu ”erityisen voimakas hermomyrkky”, eikä mies ole vielä edes hengiltä.

  Joku haisee aika pahalle.

  Reply
 • 26.3.2018 at 17:44
  Permalink

  @Viki

  Minkäs sille mahtaa, kun unohtivat vahingossa Putinin nimikirjaimet tähän hermomyrkkyyn.

  Kannatta muuten seurata tarkasti tuota Britanniasta tulevaa tiedotusta tämän myrkytystapauksen tiimoilta. Siellä on nimittäin nyt muutettu sitä lausuntoa, että olisi 100% varmuudella Novichok-hermomrykkyä. Nyt he käyttävät siitä määritelmää, että on mahdollisesti Novichok-hermomyrkkyä tai jotain samankaltaista hermomyrkkyä. Kohta se ei ole hermomyrkkyä ollenkaan.

  Ja mitä tulee itse myrkytystapaukseen. On varsin hurja tilanne, että 20mg annos VX-hermomyrkkyä tappaa täysikasvuisen ihmisen 5-10minuutissa ja Novichokin on arveltu olevan noin 5-8x tehokkaampaa kuin VX-hermomyrkky, mutta kuitenkaan Scripalin tapauksessa kumpikaan näistä henkilöistä ei ole vielä kuollut (toistaiseksi?) ja Scripalin tytärtä 30minuuttia elvyttänyt henkilö ei kokenut minkäänlaisia oireita.

  Tämä taas viittaisi siihen, että käytetty aine ei ollut ”military grade” Novichok-hermomyrkkyä, tai sitten kyseinen hermomyrkky on jo menettänyt parasta-ennen päiväyksen.

  Reply
  • 26.3.2018 at 23:00
   Permalink

   Sami Miettinen: ”On varsin hurja tilanne, että 20mg annos VX-hermomyrkkyä tappaa täysikasvuisen ihmisen 5-10minuutissa ja Novichokin on arveltu olevan noin 5-8x tehokkaampaa kuin VX-hermomyrkky, mutta kuitenkaan Scripalin tapauksessa kumpikaan näistä henkilöistä ei ole vielä kuollut (toistaiseksi?) ja Scripalin tytärtä 30minuuttia elvyttänyt henkilö ei kokenut minkäänlaisia oireita.”

   xx

   Emppu Vuori: Mitä sitten Juha Korhosen MV-Median ”tiedevastaava” Sami Miettinen?

   Onko tuo ”sinun” myrkkysi 20mg annospakkauksissa?

   Kyllä mitä tahansa ainetta voi annostella vähemmin tai enemmän kuin tuon sinun 20mg ja aineen levitys- ja annostelutapakin vaikuttaa merkittävästi! Tämänhän ymmärtää pelkällä maallikkopohjallakin! Jopa minä ymmärrän tämän!

   Reply
 • 26.3.2018 at 19:49
  Permalink

  Jopo on vaihtunut Helvetin Enkeleiden täysjäsenyyteen ja motskariin, jolla ei pääse Putinia karkuun, vaikka kuinka yrittäisi.
  Milloinka Sauli Niinistö tuomitsee J.F. Kennedyn salamurhan, jonka masinoi itse Yhdysvaltain varapresidentti Lyndon B. Johnson (1908-1973), joka käydessään Suomessa jakoi kuulakärkikyniä suomalaiselle rahvaalle, sillä ”Rautaesiripun” takanahan täällä elettiin. CIA on tehnyt kuka määrän tietää ulkomailla salamurhia, jotka ovat kohdistuneet aina valtioiden korkeimpia johtoja myöten keikauttaakseen USA:lle epämiellyttävän poliittisen johtajan, joka on kirjoittanut oman kuolemantuomionsa julistamalla kansalliset öljy- tai vastaavat varannot tuottamaan tuohta yksinomaan oman kansakuntansa hyödyksi ja todelliseksi rikkaudeksi.
  EU sohlaa aina jokaisessa jäsenvaltion parlamenttivaaleissa mukana heittämässä keppejä rattaisiin vaikeuttamalla EU:hun kriittisesti suhtautuvien ja kansallismielisten vaalikampanjaa niin rahallisesti kuin julistamalla täyssensuurin tälläiselle taholle tietenkin valtamediassa, jota on turha mainitakkaan ja somessa, koska Donald Trump pääsi ”lurahtamaan” globalistien pöksyyn kampanjoimalla somessa ilman, että juutalaiset ja vasemmisto ymmärsivät tuon ”uuden” median voiman, joka murtaa perinteisen median yksipuolisen propakandistisen loanheiton ja oman suosikin ylettömän hypetyksen.
  Yhdysvallat ja EU eivät omista valtiorajaa Venäjän kanssa, mutta piskuinen suuren hullu ja menneisyyden historialliset opit suhteessa itäiseen suuren naapuriin täysin unohtanut Suomi irvistelee Venäjälle sen minkä ehtii epäviisaasti, mutta täysin johdonmukaisesti, jos otetaan huomioon se, ettei missään politiikan alalla ei enää katsota rakkaan isänmaamme vastaista etua, vaan yksinomaisena targettina on sen vieminen tuhoon hinnalla millä hyvänsä. EU:n humalaisten poskipussaajien kerho tekee Suomelle ja se itse sen, minkä EU teki Ukrainalle vetäen sen kevyesti pitkää nenää näyttäen Vladimir Putinille kuin olisi isokin korsto ja voimaa takana. Mutta tämä eurooppalainen ”rauhanjärjestö” onnistui vain sössimään ja luomaan kriisin Venäjän kanssa, jonka takana oli koira pelkoinen Saksan Liittokansleri Angela Merkel, joka traumoittui Vladimirin poikamaisesta pahansuopaisuudesta kutsumalla nelijalkaisen ystävänsä haistelemaan Merkelin paikkoja. Vladimir Putin teki sen minkä Josif Stalin, Nikita Hruštšov ja Leonid Brežnev tekivät ennen häntä. Turvasi omat rajaseutunsa ja otti pois, minkä Nikita Hruštšov antoi ”lahjaksi” Ukrainalle impulsiivisessa mielijohteessaan kaiketi rauhoittaakseen omaatuntoaan, koska hän huolehti ukrainalaisten teurastuksesta saksalaisten vetäytyessä Ukrainasta Neuvostoliiton hyökkäysvaiheessa matkalla Berliiniin likvidoimalla summittaisesti ja mielivaltaisesti toki Stalinin käskystä kaikki ”yhteistoimintamiehet ja -naiset, jotka olivat ”veljeilleet” saksalaisen hyökkääjän kanssa. Sivumennen sanottuna Josif Stalin teki saman tempun Saksalaisten salamasodan edetessä vauhdilla Barbarossan 1941 päästessä tosi vauhtiin murhaten jokseenkin kaikki ”epäilyttävät” ukrainalaiset NKDV:n toimesta aivan kuin viimeiseksi irvokkaaksi lohduksi sille, että saksalaiset päästessään markille aloittivat oman lihamyllynsä ja teloitukset Adolf Hitlerin käskystä. Sitä en tiedä kestääkö tämä maailma enempää kuin kaksi samanaikaista hullua murhaajaa, sillä historian jäljistä päätellen kolme olisi jo liikaa tämän kokoiselle planeetalle. Mutta toki tuo kyynisesti ajateltuna ratkaisisi nykyisen vakavan ja lopulta ihmispopulaation kuolemaan johtavan ongelman. Liikakansoituksen.

  Reply
 • 26.3.2018 at 20:28
  Permalink

  Turhaa pullistelua.

  Tällä päätöksellä Suomi osoittaa olevansa NATO-maa ja Niinistö globalistien kätyri. Se on selvää että Venäjä reagoi omalla tavallaan. En ihmettelisi vaikka Venäjä julistaisi kauppasaarron kaikille Suomalaisille tuotteille. Se olisi tälle maalle ihan oikein.

  Ja nyt, heti kun konflikti alkaa, Suomen 32 taktista kohdetta tullaan pommittamaan paskaksi. Ja koko maa pysähtyy. Toivottavasti sillä kansalla joka on äänestänyt eduskuntapuolueet valtaan, on kuivia polttpuita.

  Reply
 • 27.3.2018 at 08:58
  Permalink

  Täytyyhän globalistieliitin saada kauan haluamansa sota Venäjää vastaan. Arvatkaa minkä maan sotilaat uhrataan viimeiseen mieheen ja siviiliväestö siinä sivussa.
  Itselleni se ja sama kun pitkä elämä jo ehtoo puolella, mutta kansamme lasten ja nuorten kohtalo surettaa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.