Puolustusvoimien ja poliisin yhteistyötä kehitetään

Puolustusvoimien poliisille antamaa virka-apua koskevien säännösten toimivuutta arvioidaan. Sisäministeriön asettaman hankkeen tavoitteena on ajantasaistaa säännöksiä niin, että ne turvaavat poliisin toimintaedellytykset tietyissä terrorismirikoksiin liittyvissä tilanteissa, joissa puolustusvoimat voi antaa voimankäyttöä sisältävää virka-apua poliisille.

Pykälien tarkastelu on tarpeen, sillä niiden voimaantulosta on kulunut yli kymmenen vuotta ja suojelupoliisi nosti terrorismin uhka-arviota vuonna 2017.

– Sisäisen turvallisuuden toimintaympäristö on muuttunut. Uudet turvallisuusuhat edellyttävät koko yhteiskunnalta uudenlaista valmiutta ja varautumista, sanoo sisäministeri Kai Mykkänen.

Päätöksentekoprosessin vastattava käytännön tarpeisiin

Säännösten toimivuutta tarkastellaan kokonaisuutena ja hankkeen tavoitteena on selvittää nykytila ja mahdolliset muutostarpeet. Erityisesti keskitytään arvioimaan muun muassa päätöksentekoprosessin selkeyttä ja toimivuutta ja miten se vastaa käytännön tarpeisiin mukana olevien eri tahojen näkökulmasta. Näitä tahoja ovat poliisi, Poliisihallitus, puolustusvoimat, sisäministeriö, puolustusministeriö sekä valtioneuvoston yleisistunto.

Yhteiskunnan turvallisuusstrategian mukaan poliisin kykyä puuttua välittömästi uhkiin ja rikoksiin tulee kehittää. Muut turvallisuusviranomaiset tukevat poliisia tässä toiminnassa. Puolustusvoimat tukee sisäisestä turvallisuudesta vastaavia ja muita viranomaisia virka-apupyyntöjen ja yhteistyöjärjestelyjen mukaisesti.

Hankkeen toimikausi on 19.3.- 30.10.2018.

Lähde: Sisäministeriö

4 thoughts on “Puolustusvoimien ja poliisin yhteistyötä kehitetään

 • 20.3.2018 at 16:05
  Permalink

  https://www.youtube.com/watch?v=cF2lsb7T34w

  Freemasonry is 100% Jewish! – With Theodor Herzl ect.

  Varmaan tiedätte, mutta monille todella hyvä pätkä jos ihmettelee meidän maanpetturi päättäjien käytöstä!!!

  Perkele kun ei mene kaaliin! Onse kumma!!!

  Reply
 • 20.3.2018 at 19:36
  Permalink

  olisiko aika erota reservistä ja Suomen valtiosta?

  Reply
 • 20.3.2018 at 21:16
  Permalink

  Valtaeliitti aikoo kiristää köyttä kansallismielisten ja maahanmuuttokriittisten kaulan ympärillä ymppäämällä halpamaisesti Suomen puolustusvoimat toimimaan kuten esim. Kiinassa v. 1989 opiskelijamielenosoitusten aikoina Tiananmenin aukiolla eli ampumaan omia kansalaisiaan. Kiina ei ole vielä käyttänyt kertaakaan armeijaansa vierasta valtaa vastaan, vaan ainoastaan ampunut omaa lihaansa ja vertaan.
  Kai Mykkänen, joka keuhkosi 10 000 uuden kiintiöpakolaisen vuotuisesta määrästä aikoo varmistaa samalla kieryydellä kuin ajetaan uutta nk. ”tiedustelulakiakin” läpi välttämättömyydellä, jolla turvataan Suomen nk. turvallisuus antaen hämärästi ymmärtää, että se kohdistuisí jotenkin todella ulkopuolelle sen sijaan kun tosiasiassa on kristää jo edm. tahojen eli opposition toimintamahdollisuuksia urkinnalla ja mielivaltaisilla pidätyksillä EU:n globalismia sekä Euroopan valkoisen väestön kansanmurhaa loppupäässä ajavat korruptoituneet NWO -järjestöön kuuluvat hirmuhallitsijoihin luettavat poliitikot.
  Reserviläiset voivat jo nyt tai ainakin tarkkaillen hyvin kiinteästi lähitulevaisuuden tuulia sen suhteen mihin heitä tullaan käyttämään. Jo tendendeksi muodostuneen mullalle ”tallatun polun” mukaisesti kaikki toimenpiteet eivät ole suunnattuja islamistiterroristeja tai muslimi sekä afrikkalaisten tuomaa raakaa väkivaltarikollisuutta ja naisten kokemaa seksuaalista väkivaltaa kohtaan vaan kaikki voimankäyttö ja -näyttö tullaan maanpetturillisesti suuntaamaan omaa kansaa vastaan, joka jossain vaiheessa jo suuressa määrin ymmärtää sen, että on aika taistella olemassaolostaan eli ihmisyyteen kuuluvaksi luettavaan perusoikeuteen olla olemassa tässä maailmassa puhumattakaan kaikki mitä siihen päälle lastataan aina turvalliseen oikeudenmukaiseen yhteiskuntaan, jossa ei vallitse mielivalta eikä EU:n pakkovalta, joka stalinistisesti voi päättää yhdellä lyijykynän vedolla ihmisten elämästä ja kuolemasta kuin kaukaisena byrokraattisena toimenpiteenä, jossa vain pilkku vaihtaa paikkaansa.
  ”On parempi kaatua saappaat jalassa kuin elää polvillaan!”

  Reply
 • 23.3.2018 at 04:29
  Permalink

  Yritetään armeijaa saada omaa kansaa vastaan. Kun paljon paskaa paljastunut. Natoakaa voida käyttää kun venäjältä öljy ja maakaasu.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.