Reijo Tossavainen: Juudas Iskariotin ja hänen opetuslastensa hillotolppa ja mierontie

Viime kesäkuinen perussuomalaisten puoluekokous oli järkytys suurimmalle osalle puolueen jäsenkuntaa. Nyt tuo järkytys on kääntynyt voitoksi: puolueen jäsenmäärä on kasvanut enemmän kuin minkään muun puolueen ja puolueen kannattajat ovat varmempia puoluekannastaan kuin minkään muun puolueen kannattajat. Lähtökohta vuoden 2023 eduskuntavaalien jättijytkyyn on erinomainen. Sitä kohti määrätietoisesti!

Samaan aikaan Juudas Iskariotin ja hänen opetuslastensa taival kohti hillotolppaa ja sen jälkeistä mierontietä on ollut tuskainen ja harmaa. Reilun prosentin kannatus on gallupkyselyjen virhemarginaalia pienempi. Suomalaisilta ei heltiä sympatiaa pettureita kohtaan.

Loikkaripuolueella ei ole monissa Suomen kunnissa yhtään jäsentä ja puolueorganisaatio on lähes olematon. Rahaa ei ole. Aatekin on epämääräistä sanahelinää. Lähinnä se muistuttaa kepun kevytversiota.

Etupäässä kansanedustajista koostuneen pienen porukan alkuinnostus on hiipunut ja hiipuu edelleen. Osa nykyisistä kansanedustajista siirtyy eläkkeelle tai laittaa muutoin rukkaset naulaan. Muutama siirtyy muihin puolueisiin. Muutama yrittää seuraavissa eduskuntavaaleissa huonoin tuloksin.

Olen melko varma, että loikkareista moni sisimmässään katuu puolueen hajottamista. He ymmärtävät nyt, että puolue on lähes samanlainen kuin ennen hajaannusta. Tosin yhtenäisempi ja vahvempi kuin aikaisemmin.

En ymmärrä loikkareiden touhuja tippaakaan, sillä erilaiset näkemykset ovat läpinäkyvä tekosyy. Ovathan perussuomalaisten sisällä erilaiset näkemykset lähempänä toisiaan kuin muissa puolueissa. Esimerkiksi kokoomuksen oikeistolaisin siipi ja vihervasemmistolainen siipi ovat todella kaukana toisistaan. Samoin kepun pohjoisen lestadiolaiset ja etelän citykepulaiset ovat kuin eri planeetoilta.

………….

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saa uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

3 thoughts on “Reijo Tossavainen: Juudas Iskariotin ja hänen opetuslastensa hillotolppa ja mierontie

 • 19.3.2018 at 15:17
  Permalink

  Nyt on annettu taas liian auvoinen kuva Persujen tilanteesta. Ne loikkaamatta jääneet henkilöt aiheuttavat eripuraa ja puolueen sisäistä kahtiajakoa. ”Uudet persut” eivät uskalla hiillostaa niitä puolueesta pois, koska silloin Uuvatit saisivat äänivyöryn. Täm.ä johtaa jälleen kerran siihen että Persut ovat sisäisesti heikkö ryhmä ja siksi eivät pysty ajamaan niiden suomalaisten asiaa jotka heitä tulevat seuraavillakin kerroilla äänestämään. Suomi on ja pysyy NATO:ssa aivan kuten EU:ssakin. Jatkossakin Suomessa ulkomalaaiset yritykset voivat toimia verotta ja me maksamme sen infran veroistamme jota ne käyttävät.

  Mikään ei muutu jos äänestetään nykyisiä eduskuntapuolueita.

  Ehkä Tossavaisen ulostulo oli hätähuuto sille että Vihreiden kannatus yhdessä Vassareden kanssa on kavanut koko ajan. Ja yhteistuumin ne ovat onnistuneet hajottamaan jopa SDP:n yhtenäisen rintaman. Persuista puhumattakaan. Vihreät ovat seuraava pääministeripuolue jos vaalit järjestetään oikeaan ajankohtaan. Kokoomus on aivan sekaisin kuten Kepukin. Ja Väyrynen… se hämmentää vielä monta kertaa ennenkuin kuolee. Sekin on oikea poliittinen pelle.

  Reply
 • 19.3.2018 at 15:24
  Permalink

  No, sampo terho(pieni etukirjain tarkoituksella) yrittää iltalehden blogeissa taajaan pitään profiiliaan yllä. Ei auta. Paskaa sataa niskaan, vaikka olisi hyvällä asialla. Eipä sureta se,eikä sinisen tulevaisuuden tähdenlento. ”Minkä taakseen jättää,sen edestään löytää”.

  Reply
 • 19.3.2018 at 19:05
  Permalink

  Onko Suomi NATOssa? Persujen pitää nyt vain olla tiukemmin kuin koskaan yhtenäisiä, ja kerätä mukaan ne, jotka eivät ole vielä uskaltaneet olla vahvaa mieltä johtavien puolueiden tuhon suunnasta Suomelle!

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.