Poliisin tehovalvonnan tulos: Reilut 2000 sakkoa turvavöistä ja kännykän käytöstä

Poliisi tapasi viime viikolla tehdyssä valtakunnallisessa liikennevalvonnassa runsaasti matkustajia ilman turvavöitä etu- ja takapenkillä sekä ajon aikana matkapuhelinta käyttäneitä ajoneuvon kuljettajia ilman hands free -laitteita.

Suojatiesääntöjen laiminlyönneistä annettiin yhteensä 87 sakkoa ajoneuvojen kuljettajille, näistä 13 ohitti suojatien eteen pysähtyneen tai näkyvyyden suojatielle peittävän ajoneuvon pysähtymättä, 58 ei antanut esteetöntä kulkua suojatielle astumassa olevalle ja 16 ei antanut suojatiellä jo olleille esteetöntä kulkua.

Poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta korostaa turvavöiden käytön tärkeyttä.

– Turvavyön käyttö pelastaa ihmishenkiä kolaritilanteessa, eikä kukaan meistä voi olla varma, ettei siihen tilanteeseen joutuisi joko omasta syystä tai toisten virhearvioinneista johtuen.

Hän myös muistuttaa, että matkapuhelimen käyttö liikenteessä aiheuttaa usein vaaraa ja haittaa muulle liikenteelle.

– Jos puhelinta käytetään, niin vain hands free -laitteilla se on laillista, Kallio sanoo.

Poliisin tekemä valvonta ja suojatieonnettomuuksien vähentyminen viime vuosina osoittavat, että suojatien arvostus on parantunut.

– Jokainen suojatiellä tapahtunut onnettomuus on kuitenkin liikaa, koska suojatien pitäisi olla nimensä veroinen eli turvallinen paikka tien ylittämiseen, Kallio sanoo.

Poliisi käytti viime viikon tehovalvontaan 3 744 työtuntia. Ilman turvavyötä matkustaneita tavattiin etupenkillä 1 368 ja takapenkillä 43. Matkapuhelinta ilman hands free -laitteita käyttäneitä kuljettajia tavattiin valvonnassa 829.

Lähde: Poliisi

7 thoughts on “Poliisin tehovalvonnan tulos: Reilut 2000 sakkoa turvavöistä ja kännykän käytöstä

 • 19.3.2018 at 13:24
  Permalink

  Hämmästyttävää vaan että folkkarin mainoksenkin mukaisesti jalankulkijat saa ilmeisesti opetella tuijottelemaan ajatuksissaan ihan mihin tahansa muualle kun liikenteeseen ja ainoa jolla on vastuu suurinpiirtein kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä on autoilija. Eli jos ovesta ulos astut etkä istuudu kuskin penkille saat tehdä ihan mitä tahansa, sinulla ei ole vastuuta varsinkaan omasta turvallisuudestasi, se on näiden lainsuojattomien nelipyöräisten ikeenä.

  Reply
  • 19.3.2018 at 13:29
   Permalink

   Tieliikennelaki velvoittaa sekä autoilijaa että jalankulkijaa. Mutta enemmän autoilijaa koska sen liikuttamiseen vaaditaan erikseen ajo-oikeus.

   Jos mjk:sta laki on epäreilu niin hänellä on oikeus palauttaa ajo-oikeutensa ja siirtyä paikasta toiseen muilla keinoin. Lunastamalla ajokorttinsa ja samalla ajo.oikeutensa hän on hyväksynyt voimassa olevat säännöt sekä luvanut noudattaa niitä.

   Reply
 • 19.3.2018 at 13:27
  Permalink

  Jos samalla kertaa olisi huomioitu myös sekä keskushermostoon vaikuttavien aineiden alaisena ajamiset sekä ylinopeudet, niin johan olisi lukuarvo ollut kokonaan toista luokkaa.

  Mutta jos lasketaan pikaiset minimitulos työtynnille: (2197kpl * 170e/kpl)/3774h=98,95e/h. Eli, melkoisen tuottoisaa toimintaa valtion kirstuun. Ja tuohan on minimi.

  Näillä Suomi nousuun. Toivottavasti jatkossa pidetään enemmän ratsioita, varsinkin työmatkaliikenteen kellonaikoina. Meno on hurjempaa kuin villissä lännessä.

  Reply
  • 19.3.2018 at 14:25
   Permalink

   Porvoon Kilpilahden työmatkaliikenne on ollut vuodesta 1965 poliisien erityis valvonnan kohteena. Siellä on useita sakkorysiä. Oikein insinöörityönä suunniteltuja sellaisia.

   Reply
 • 19.3.2018 at 15:53
  Permalink

  Suomen rajan saa ylittää kuka tahansa ilman papereita,eikä kukaan viranomainen ole huolissaan kantaväestön terveydestä????? Jotain outoa?? Magneettimediasta saattaapi löytyä vastaus.

  Reply
  • 19.3.2018 at 20:33
   Permalink

   Ns. paperittomille valtio vielä kustantaa terveyspalvelut ym. ilmaiseksi. Kuinka pitkään maan oma kansa katsoo asioita vierestä ja kaiken huipuksi äänestää uudestaan nämä maanpetturit valtaan!

   Reply
 • 19.3.2018 at 20:30
  Permalink

  Tampereella jatkuvia suojatien eteen pysähtyneen auton ”ohiajoja” pysähtymättä. Lähes joka toinen puhuu kännykkään, sitä edes peittelemättä. Punaisia valoja päin ajaa useat bussitkin yms. Ns. läntisellä ohitustiellä älyttömiä ohituksia kiilaten eteen ja siitä oikealle kaistalle. Varsinkin klo. 16:sta jälkeen meno suorastaan hirvittää!
  Lista jatkuisi vaikka kuinka pitkään – missä valvonta?

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.