Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö täräyttää: Aktiivimalli voimaan myös työkyvyttömille

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee pudotti tänään kolumnissaan melkoisen pommin. Sillanaukee kertoi laajaa paheksuntaa herättäneen aktiivimallin koskevan myös pitkäaikaissairaita, joille ei työkyvyttömyyseläkettä olla vielä myönnetty.

”Keskustelussa on noussut esille se, ettei työttömyysturva kohtele loogisesti ihmisiä, joilla on työkyvyn rajoitteita. On kysytty, mitä tapahtuu, jos ihmisellä on työkyvyttömyydestä lääkärintodistus, mutta hän ei saa mitään tukea työkyvyttömyyden tai vamman perusteella. Näin on tilanne silloin, kun ihminen on saanut sairausvakuutuskorvausta enimmäismäärän, eikä voi sitä enää saada, mutta työkyvyttömyys jatkuu, eikä hänelle kuitenkaan ole vielä myönnetty työkyvyttömyyseläkettä.

Silloin työttömyysturva astuu nykyisen sosiaaliturvajärjestelmämme mukaisesti kuvaan. Työttömyysturva on määritelty lainsäädännössä siksi turvaksi, josta toimeentuloa ensimmäisenä paikataan. Ja kun olet työttömyysturvalla, myös aktiivimalli pätee.”

Sillanaukee myöntää mallin hämmentävän ihmisiä, sillä kuten hän itsekin sanoo: ”Työttömyysturvalla on tarkoitus korvata työttömyydestä johtuvaa tulojen puutetta.”

Yllä mainitun kaltaisessa tapauksessa kuitenkin käy niin, että sairasta rangaistaan sairaudestaan.

Lue koko kolumni täältä.

Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö

Katso myös:

5 thoughts on “Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö täräyttää: Aktiivimalli voimaan myös työkyvyttömille

 • 15.3.2018 at 11:13
  Permalink

  Työntekijät eivät saa olla työnvälityksen asiakkaita. Niiden pitää olla sen tuote. Muuten siitä tulee vain yksi sosiaalitoimisto muiden rinnalle.

  Reply
 • 15.3.2018 at 12:49
  Permalink

  Miten työkyvyttömiksi todetut voidaan alistaa työntekoon?

  Reply
 • 15.3.2018 at 17:27
  Permalink

  Kuulin Hevosmiesten tietotoimiston suunnalta että sotainvalidien määrä vähenee huimaa vauhtia ___ onkohan tämä signaali että SuurSuomi- eliitti haluaa taas lisätä pikaisesti sotainvalidien määrää ?? !!

  Reply
 • 15.3.2018 at 23:52
  Permalink

  Aktiivimallihan on tavalllaan toiminnassa jo vuosikymmenniä, tulee karenssi jos kieltäytyy toimenpiteistä, aivan oikein. Ilmaista rahaa ei tule. Kannattaa ottaa tosissaan viranomaisten päätökset jos haluaa elää Suomessa! Eiketään rangaista , kysymys työvoiman saannista!

  Reply
 • 17.3.2018 at 06:44
  Permalink

  On lähinnä ammattitaidon puutetta, jos pitkäaikaissairaille ei keksitä muuta kuin työttömyyskorvaus ja aktiivimalli.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.