Kolumni: Aktiivimalli se vain ”komistuu”

Taisipa päästä sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäälliköltä sammakko suusta, kun lipsautti kolumnissaan aktiivimallin koskevan myöskin pitkäaikaissairaita. Näin kiusallinen yksityiskohta pysyikin yllättävän pitkään hissukseen juteltavana juttuna, mutta kuten aina, totuudella on tapana paljastua.

Millähän oikeudella hallitus alkaa riistämään pitkäaikaissairailta korvauksia? Kaikkihan on ihan ok niin kauan kun ihminen on sairauspäivärahalla, muta jahka maksimipäivät sairauspäivärahasta tulevat täyteen ja kansalainen putoaa ”työkkäreille”, iskee aktiivimalli rahapussiin kiinni siinä missä muillakin työssä käymättömillä. Eikös sen aktiivimallin pitänyt olla työttömien kurittamista varten? Käsittääkseni kuitenkin jokainen työntekijä ja jokainen yrittäjä maksaa, joissain tapauksissa kohtuuttomiakin maksuja tienesteistään siksi, että yhteiskunta sitten korvaa jos jotakin odottamatonta tapahtuu.

Ensinnäkin, mikäli hallituksella on varaa vaatia työllistymistä, sillä on myöskin velvollisuus järjestää työttömille töitä. Toisekseen, työssäkäyvä kansanosa maksaa jatkuvasti siitä, että tukiverkko ottaa kiinni jos/kun jotakin ikävää, kuten sairastuminen tapahtuu. Tämä on erittäinkin hieno järjestelmä ja mielestäni kansa maksaa ihan aiheesta KUNHAN JÄRJESTELMÄ TOIMII KUTEN ON LUVATTU!

Kansan vapaaehtoisesti valitsemat päättäjät syövät kansan itsensä maksamaa ja tekemää hyvinvointia sekä tukiverkkoa rotan lailla. Hallitus ei muista, että se huseeraa kansan rahoilla eikä se enää tunnu muistavan, että siellä eduskuntatalon marmoriportaiden alapäässä asuu ihmisiä, heidän työnantajansa. Aktiivimalli on puhdas perseennäyttö kansalle ja saas nähdä, mitä kaikkea tulkinnanvaraista yhteiskuntakoneiston edustajat sieltä vielä kaivavat köyhän kansan ihmeteltäväksi. Seuraava askel lienee pakollinen lopetuspiikki jos työttömyys kestää yli 21 arkipäivää…

Petri Perta

Katso myös:

One thought on “Kolumni: Aktiivimalli se vain ”komistuu”

  • 17.3.2018 at 06:27
    Permalink

    Valitettavasti se sairausvakuutusjärjestelmäkään ei aina toimi. Vaikka olisit työkyvytön, voi vakuutuslääkäri todeta papereista sinun olevankin työkykyinen. Näin saatat joutua tilanteeseen, jossa haet työkyvyttömänä työttömyysetuutta tullaksesi toimeen. Itse olen 2 vuotta tehnyt valituksia hylkäyspäätöksiin, sillä useiden lääkäreiden toteamasta työkyvyttömyydestä huolimatta sairauspäiväraha on toistuvasti evätty, samoin kuntoutustuki ja ammatillinen kuntoutus uudelleenkoulutuksena. Valitusrumbassa on ihan kohtuutonta alkaa vielä aktiivimallia toteuttamaan.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.