Selänteen jälkeen ensimmäinen suomalainen 70 tehopisteen kerhossa!

Teemu Selänne nakutti kaudella 2010-11 80 pistettä runkosarjassa ja on tuolla saavutuksella ollut tähän päivään asti viimeisin 70 pistettä runkosarjassa yhdellä kaudella tehnyt suomalainen. Viime yönä tuo historia pantiin kuitenkin uusiksi kun Colorado Avalanchen suomalainen tehomies Mikko Rantanen työsti tehot 0+1 ja 70 pistettä runkosarjassa 2017-18.

Lähestulkoon koko kauden suomalainen urheiluyleisö on saanut lukea Patrick Laineen uroteoista (41+24), joka saattaa hyvinkin juhlia maalipörssin voittoa kauden päätteeksi. Yllättävänkin vähäiselle huomiolle kuitenkin on jäänyt Mikko Rantanen, joka on tällä hetkellä suomalaispörssin ykkösenä ja koko NHL:n pistepörssissä sijalla 16. Kausi on ollut suomalaispelaajien suhteen monin tavoin ilmiömäinen, sillä heti Rantasen perässä viilettää vielä Alexander Barkov 69 pisteellään. NHL:n 50 parhaan pistemiehen joukossa on tällä hetkellä kuusi suomalaista.

Takavuosina suomalaistähdet ovat useimmiten löytyneet pikemminkin tolppien välistä, kuin pisteitä takomassa. Kuitenkin terävin sinivalkoinen huippu alkaa maalivahtien kohdalla olemaan kovin ikääntynyttä ja uusia supertähti-tason maalivahteja jouduttanee odottamaan hyvän aikaa. Pistenikkareiden osalta tilanne taas näyttää täysin päinvastaiselta ja hyvä niin!

Lähde: Quantumhockey, MTV

2 thoughts on “Selänteen jälkeen ensimmäinen suomalainen 70 tehopisteen kerhossa!

 • 14.3.2018 at 09:55
  Permalink

  No, jos suomalaisia pelaa veropakolaisina rapakon takana niin se ei millään tavalla vaikuta Suomen talouteen, työllisyyteen tai yhteishengen nostatukseen. Ne ovat yksilöitä kuten formuloissakin.

  Markus Grönholm, häntä arvostan. Hän maksoi veronsa Suomeen koska oli sitä mieltä että on saanut Suomelta niin paljon.

  Reply
  • 25.3.2018 at 17:12
   Permalink

   Joo arvostan kanssa näitä, kuten myös Supercellin porukkaa.Näkevät pisemmälle kuin seuraavan kvartaalin.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.