Ulkomaalaistaustaiset epäiltyinä Subutexin salakuljetuksesta – Katukauppa-arvo 150 000 euroa

Tulli paljasti noin 2 600 Subutex-huumelääketabletin salakuljetusyrityksen marraskuussa 2017. Salakuljetuksesta on epäiltynä yhteensä neljä Suomessa vakituisesti asuvaa ulkomaalaistaustaista henkilöä. Tulli on tutkinut tapausta törkeänä huumausainerikoksena.

Tulli on paljastanut Subutex-huumelääketablettien salakuljetusorganisaation, jonka jäsenet ovat toimineet ja levittäneet Subutexia pääosin Turun seudulla. Tullin esitutkinnan aikana on selvinnyt, että kahden organisaation jäsenen tarkoituksena oli salakuljettaa suuri määrä Subutex-huumelääketabletteja Ranskasta Suomeen. Salakuljettamista varten kolmannen henkilön oli tarkoitus ajaa pakettiautolla Suomesta Ranskaan, vastaanottaa Subutex-huumelääketabletit Ranskassa ja ajaa niiden kanssa Suomeen. Tulli pysäytti pakettiauton marraskuun 2017 lopussa Helsingissä. Lisäksi Tulli epäilee neljännen henkilön rahoittaneen Subutex-huumelääketablettien hankintaa.

Kätköpaikka pakettiauton rakenteissa

Tulli paljasti Subutex-huumelääketabletit pakettiauton rakenteisiin piilotettuna. Kuljettajana toimi keski-ikäinen lähi-itäläistaustainen mies. Tullin takavarikoimien Subutex-huumelääketablettien yhteenlaskettu katukauppa-arvo olisi ollut noin 150 000 euroa. Suonensisäisesti käytettynä erästä olisi saanut noin 10 500 käyttöannosta.

Tulli on tapauksen esitutkinnan aikana tehnyt yhteistyötä suomalaisten ja EU-maiden esitutkintaviranomaisten kanssa. Tulli on tutkinut tapausta törkeänä huumausainerikoksena. Tapauksen esitutkinta on päättynyt ja syyttäjä on nostanut siitä syytteen. Syyte käsitellään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Lähde: Tulli

4 thoughts on “Ulkomaalaistaustaiset epäiltyinä Subutexin salakuljetuksesta – Katukauppa-arvo 150 000 euroa

 • 13.3.2018 at 18:14
  Permalink

  Ullatus?? Maahan pääsee vapaasti elintasopakolaiset, kerjäläiset, taskuvarkaat, huumediilerit, karkurit, murtokoplat, huorat, raiskaajat ym paskasakki!
  Emmehän me voi slkeutua, antaa kaiken kuonan täyttää maamme.

  Reply
 • 13.3.2018 at 18:19
  Permalink

  Taustaista rikastusta, saavatkohan sakkoa yli 10€/kg jos tuovat enemmän kuin 22kg vihervasemmistoanarkistien bileisiin tai risteilylle?

  Reply
 • 13.3.2018 at 19:48
  Permalink

  Saattaa tulla toisille pahojakin vieroitusoireita. Ei sen vuoksi että huumeet kaduilta vähenisivät. Vaan sen vuoksi että Suomen hintataso on paljon kovempi kuin se mihin ne on tottuneet.

  Reply
 • 13.3.2018 at 23:13
  Permalink

  aivo kuolleet pellet! Tietty talmudiin uskova taho haluaa tuhota valkoiset kristityt maat! Älkää vittu länkkyttäky!!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.