Susi ammuttiin Pohjanmaalla – käyttäytyi uhkaavasti ihmistä kohtaan

Pohjanmaan poliisilaitos sai aamulla hieman ennen kello 07.00 ilmoituksen, jonka mukaan susi oli käyttäytynyt uhkaavasti Jepuan Grändenissä sijaitsevan omakotitalon pihamaalla. Perheen isä oli ollut lähdössä töihin, kun hän oli yllättäen törmännyt yksinäiseen suteen pihamaalla. Susi oli lähestynyt miestä ja pysähtynyt lopulta noin 1.5 metrin etäisyydelle muristen ja näyttäen hampaitaan. Isä oli paennut paikalta takaisin sisälle asuntoon ja soittanut asiasta poliisille.

Poliisi meni paikalle yhdessä SRVA:n henkilöstön kanssa. SRVA:n suorittamassa jäljestyksessä todettiin, että kyseinen susi oli liikkunut lähialueella 7 muunkin talon pihamaalla.

Asiassa saadun selvityksen perusteella poliisi päätti pyytää SRVA- henkilöstöltä virka-apua kyseisen eläimen lopettamiseksi Poliisilaki 2 luku 16 §:n perusteella, koska eläin oli aktiivisesti pyörinyt talojen pihamaalla ja käyttäytynyt lopulta uhkaavasti ihmistä kohtaan.

Jäljestys aloitettiin kello 09.45 aikaan. Se päättyi kello 12.30 aikaan Sorvistmossenin alueelle, jossa susi saatiin ammuttua.

Poliisi on ottanut suden haltuunsa ja toimittaa sen Oulun Eviralle jatkotutkimuksia varten.

Artikkelikuva on kuvituskuva eikä liity tapaukseen

Poliisi.fi

3 thoughts on “Susi ammuttiin Pohjanmaalla – käyttäytyi uhkaavasti ihmistä kohtaan

  • 11.3.2018 at 16:37
    Permalink

    Ehkä sen olisi voinut vain tainnuttaa ja siirtää Helsingin Kallioon tai Punavuoreen, joiden luonnolliseen lajistoon susi kuuluu ja on kuulunut ennenkin kuin viherhyypät ovat vallanneet niiden reviirin?

    Reply
    • 11.3.2018 at 17:51
      Permalink

      Hyvä idea. Jos sikäläiset alkavat älämölön ”aamukohtaamisistaan” hukkasen kanssa. Täältä sitten huudellaan, että ”ei se mitään tee”. ”Lammas on paljon vaarallisempi!”

      Reply
  • 27.6.2018 at 02:45
    Permalink

    Fantastista, mä hyppään aina pään kattoon ku joku flirttailee suurpetojen kanssa. 90 on uus 10. Tsori tsiittä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.