Ministeri Saarikko: Sote-uudistus on kiireellinen ja välttämätön (video)

Hallitus antoi esityksen valinnanvapauden lainsäädännöstä eduskunnalle 8. maaliskuuta.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko kertoo videoblogissa valinnanvapauden hyödyistä ja siitä, miksi sote-uudistus on välttämätön.

Lähde: STM

4 thoughts on “Ministeri Saarikko: Sote-uudistus on kiireellinen ja välttämätön (video)

  • 9.3.2018 at 12:39
    Permalink

    Elina Lepomäki näkee perustuslakiovaliokunnan lausunnon ihan toisin:

    ”Yhtiöittämisvelvoitteesta luovuttiin perustuslakivaliokunnan kesällä antaman tuomion jälkeen. Perustuslakivaliokunnan päätös oli poliittisuudessaan omituinen. Mietinnöstä ei käy ilmi, miten yhtiöittämisvelvollisuus vaarantaisi yhdenvertaisuuden tai miksi maakunnan kokonaan omistama yhtiö olisi yhdenvertaisuuden kannalta huonompi kuin maakunnan liikelaitos.

    Liikelaitos ei voi mennä konkurssiin eikä se maksa veroja. Sen kanssa kilpaillakseen on yksityisen yrityksen oltava mahdollisimman suuri. Suuruuden ekonomiaan tähdätään myös suoralla sääntelyllä ja sote-palveluiden rahoitusratkaisulla.

    Kuten millä tahansa toimialalla, monimuotoinen sääntely luo kilpailuetua suuremmille palveluntuottajille.

    Valtion asettama pehmeä budjettirajoite yhdistettynä vaillinaiseen kilpailuun sen sijaan tulee veronmaksajille kalliiksi. Kilpailua ei käytännössä ole, jos markkinoilla on vain muutama toimija ja niiden rahoitus pohjaa pikemmin asiakasmäärään kuin hoitoon”

    http://elepomaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251516-sote-esitys-ei-tayta-sille-asetettuja-tavoitteita

    Reply
  • 9.3.2018 at 13:41
    Permalink

    Miksiköhän yrittävät ajaa tuotakin huijausta kuin kärmettä pyssyn piippuun? Onko uhkana kansan herääminen?

    Reply
  • 9.3.2018 at 16:25
    Permalink

    Mitkähän mahtaa olla Saarikon motiivit ja sidonnaisuudet sote asiassa? Jokos kuuluu jonkin ulkomaisen lääkäripuljun toimikuntaan, kun noin kiihkeänä asiaa ajaa. Kepu pettää aina, sehän on selvä, senhän olemme tämänkin roska hallituksen aikana karvaasti saaneet kokea.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.