Avoin kirje puolustusministerille: Eroilmoitus puolustusvoimien reservistä

Sosiaalisessa mediassa leviää päivitys, jonka tekijä kertoo eroavansa Suomen puolustusvoimien reservistä puolustusministeri Jussi Niinistölle osoitetulla avoimella kirjeellä. Henkilön perustelut eroamiselleen ovat lukemisen arvoiset.

Kohta entinen reserviläinen kirjoittaa:

”Sen mitä sanon tai lupaan, sen myös pidän!
Huomenna lähtee postipaketti.

-Puolustusministeriö
Eteläinen Makasiinikatu 8
PL 31, 00131 HELSINKI
Puolustusministeri Jussi Niinistö

Henkilökohtainen eroilmoitus Suomen puolustusvoimien reservistä
Arvoisa puolustusministerin tilapäinen viranhaltija, Jussi Niinistö.
Älkää loukkaantuko, sillä virkanne ei ole ikuinen.
Haluaisin, että uhraisitte kallista aikaanne hetken tämän lukemiseen, aikaa jonka maksamiseen minäkin osallistun ja aikaa joka tuo leivän teidänkin perheen pöytään.

Täten haluan ilmoittaa teille tällä päivämäärällä henkilökohtaisesti, että en tule olemaan Suomen puolustusvoimien käytettävissä. Sodanajan tehtäväni olisi ollut johtaa torjuntakomppanian X.joukkuetta niitä ”pieniä vihreitä miehiä vastaan”, sekä suojata alueen X joukkojen varustaminen ja mobilisointi. Tähän kaikkeen varauduttiin jo yli 5 vuotta sitten, jolloin olin itse laatimassa joukkueeni puolustussuunnitelmaa, sekä sen kokoonpanoa, varustelistaa, ennalta määrittämässä miinoitettavat alueet, epäsuoran tulen ennakkomaalit, panssarintorjunta-asemat, tarkka-ampujien asemat, ajoneuvo- ja henkilötarkastuspisteet, QRF-ryhmän toiminnan, sekä aluetiedustelun kohteet ja reitit jossa sotilaamme liikkuvat siviilivaatteissa massan seassa etsien ja neutraloiden ”marssilaisten” sabotaasiryhmät.

Miksi minulle suotiin ko. tehtävä? Luultavasti siksi, että palvelin kriisinhallintajoukoissa 2vuotta, mm. joukkueen varajohtajan tehtävissä, johdin erilaisia operaatioita joissa suoriuduin ansiokkaasti. Toimin ampuma- ja voimankäyttökouluttajana, sekä rotaatiokouluttajana kouluttaen myös poliiseja. Tämä reservin ”salattu” tehtävä minulle lienee silloisen komppanian päällikön määrittelemä ja suomessa järjestelemä.

Minun reservistä eroamiseen on hyvin yksinkertaiset perustellut syyt. En ole antanut sotilasvalaani Eu:n liittovaltiolle sen enempää kuin Nato:lle. Olen aikoinani sitoutunut puolustamaan itsenäistä suomen valtiota ja sen kansaa, oikeudenmukaisuutta ja moraalia.

En voi olla mukana millään muotoa suojelemassa Suomen eliittiä, korruptoitunutta ja mädätettyä oikeusjärjestelmää samaan aikaan kun tämän maan rakentajat ajetaan köyhyyteen ja leipäjonoihin, yhteiskunnan turvallisuus romahdutetaan hyväksymällä suomen alueelle ulkomaisia taistelijoita, kapinallisia karkureita ja terroristeja ilman minkäänlaista henkilöllisyyden varmistamista. Poliisin ja rajavartiolaitoksen on ummistettava silmänsä tältä kaikelta suomen hallituksen hiljaisella määräyksellä. Määräyksellä joka on saneltu Suomen ulkopuolelta.

Miksi naiset ja lapset kokevat turvattomuutta, kärsivät raiskauksista ja väkivallanteoista. Teoista joiden määrä on räjähtänyt käsiin, teoista joita olemme maailmalla olleet estämässä, mutta emme pysty niitä suomessa estämään. Tämä saa minut surulliseksi, mutta ennen kaikkea vihaamaan kaikkea sitä mihin olen luottanut ja Suomessa uskonut.

En myöskään voi jakaa saati hyväksyä ajatustanne/ulostuloanne reservin sotilaskarkureista. Perimmäisiä syitä reservistä eroamiseen ette ole edes syvällisemmin miettinyt, sillä todelliset isänmaalliset joilla koko tilannekuva on halussa, eivät toimianne saati Suomen päättäjien toimintaa tule hyväksymään saati puolustamaan. Kuten en myöskään minäkään.

Se mikä tässä yhteiskunnassa kohdistuu henkilökohtaisesti minuun on nöyryytys jota joudun kokemaan yritystoimintani konkurssista johtuen, sitä ei voi sanoin kuvailla. Täytän kahden viikon päästä tasan 40 vuotta, eikä minulla ole mitään mahdollisuutta viettää normaalia tai tavallista tasapainoista perhe-elämää suomessa. Kaikki mahdollisuuteni toimia yrittäjänä jatkossa tässä maassa on estetty asiakastiedon, rahoituslaitoksen, vakuutuslaitoksen ja ulosottoviraston toimesta. Pelkkiä digitaalisia merkintöjä, joiden voima pystyy murskaamaan yksilön ihmisarvon.

Tämä tilanne on absurdi, koska minulle ei anneta mahdollisuutta edes yrittää maksaa yritystoiminnasta aiheutuneita tappiota ja velkatakauksia muutoin kuin matalapalkkatyön kautta normaalina ulosottona mikä ei ole edes laskennallisesti mahdollista. Minut pakotetaan köyhyyteen vastoin omaa tahtoani. Vähän sama kuin telottaisi antautuvan vihollisen ihmisoikeuksien vastaisesti. Konkurssin syy ei ollut mikään muu kuin rahoitusyhtiön ahneus realisoida ja tehdä voittoa, tilanteessa jossa kassavirta sakkasi puolen vuoden ajaksi talouden suhdanteissa.

Siksi olen päättänyt perustaa uuden yritystoiminnan suomen ulkopuolelle, muuttaa pois suomesta ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Velat pyöriköön suomen byrokratian rattaissa vanhentumiseen saakka. Tämä ei ole pelkästään minun kohtaloni, vaan myös kymmenien tuhansien muiden yrittäjänä toimineiden kohtalo suomessa. En koskaan osannut kuvitellakaan millainen tästä maasta on oikeasti tehty, mutta nyt sen tiedän.

Täten haluan palauttaa teille puolustusvoimien kaikki minulle osoittamat todistukset, ansiomerkit ja sotilaspassini. Tuntolevyni, muutaman valokuva muistoni muistuttamaan teitä siitä mitä tällaiset reservin karkurit ovat maansa eteen tehneet. Palautan myös baretin joka kantaa kultaista leijonaa. Baretin jolla on tunnearvoa, baretin joka on matkustanut useita kymmeniätuhansia kilometrejä maailmalla, baretin jonka aurinko on polttanut ja haalistanut, mutta ennen kaikkea symbolin joka on minulle edustanut moraalia, kristillisiä arvoja ja kunniallisuutta suomen ja suomalaisuuden puolesta.

En keksi yhtään syytä miksi säilyttää näitä tavaroita ja muistojani, sillä nykyinen suomi ei ole sitä johon minut on kasvatettu, se ei ole sitä johon olen luottanut, eikä se ole sitä johon tulevaisuuteni voisi jatkossa millään muotoa mahtua. Suomi on pilattu, tuhottu, raiskattu ja ryöstetty. Oikeuslaitoksen toiminta on moraalitonta ja lähes naurettavaa.

Joten esitän syvän halveksuntani teitä kaikkia päättäjiä kohtaan. Te olette osaltanne vastuussa tästä hetkestä, sekä lapsiemme tulevaisuudesta. Olette unohtaneet yhden tärkeimmistä asioista, te ette pidä huolta kansanne hyvinvoinnista vaan omasta hyvinvoinnistanne. Te elätte illuusiossa, jossa vastakkainasettelu, puolen valitseminen ja sotilasvarustelu takaa rauhan suurvaltapolitiikassa. Te johdatte aikakautena, joka on ihmiskunnan historian vaarallisin aikakausi koko ihmiskunnan olemassaololle. Te luotatte ja perustatte omat päätöksenne ulkopuolisten ja rahamarkkinoiden valheeseen.”

Lähde: Facebook

Katso myös:

24 thoughts on “Avoin kirje puolustusministerille: Eroilmoitus puolustusvoimien reservistä

 • 21.2.2018 at 18:28
  Permalink

  Eipä tuohon ole minun puoleltani mitään lisättävää. Eliitti voi mennä aivan itse ”täyttämään” sinkkiarkkuja, me juurevat suomalaiset kyllä voimme vuodatella krokotiilinkyyneliä kunhan vain Suomen hiekkaharjuissa hiekkaa riittää hierottavaksi ”suruväen” silmiin. Ja, jos tarve niin vaatii, parkumme kyllä saadaan kuulumaan, vaikka Nuorgamiin saakka.

  Reply
 • 9.3.2018 at 09:04
  Permalink

  Itse jätin reserviläistoiminnan juuri näiden natokiimaisten sotahullujen takia. Tuo ”valeminsteri” on laittanut aseisiin rahaa jumalattomat määrät ja loppua ei näy. Miten helvetissä on saanut tällaisen vallan alle 2% kannatuksella.Pelottelukampanja on tuottanut tulosta. Maahan käveli täysin vapaasti tuhansia potentiaalisia miehittäjiä 2015 ja tästä oltiin hiiren hiljaa. Niinistöltä ilmeisesti tuli jopa käsky puolustusvoimille kantamaan heidän laukkujaan, josta levisi materiaalia ympäri maailman, hävetti niin helvetisti.

  Reply
 • 9.3.2018 at 10:06
  Permalink

  Jos tuo ei liikuta vavisuttavasti niin voisi julistaa henkilön kliinisesti kuolleeksi – sydän ei enää liiku.

  Reply
 • 9.3.2018 at 14:25
  Permalink

  En kyllä minäkään puolusta tätä asuinkelvotonta roska maata, eihän täällä ole todellisuudessa mitään mitä edes puolustaa, ei edes itsenäisyyttä, sekin myytiin natseille heti kun mahdollista. Eduskunnan kusipäitäkö puolustaisin? En todellakaan, olen valmis itsekkin kääntymään asein heitä vastaan, joka täällä pian tarvitsisi muutenkin tehdä, ja joukolla.

  Reply
  • 10.3.2018 at 07:02
   Permalink

   Samaa miettinyt, jos vielä kelpaisin iän puolesta reserviin, lähtisinkö puolustamaan porvareiden omaisuutta vai ottaisinko hatkat. Veikkaan tuota jälkimmäistä omalle kohdalle. Tämä maa on hieno tai on ollut, nyt sitä ja sen itsenäisyyttä pilataan kovaa vauhtia. Onneksi ikää on niin paljon ettei Euroopan viimeistä lopullista romahdusta kait näe enää. Tai mistä vitusta sen tietää kun mm. muslimien inavaasio etenee tätä vauhtia.Eurooppa joutuu myös ns. transatlanttisen kauppasaarron kohteeksi ja syy on ainostaan ylimielisten EU koijareiden ansiosta. Alkoholisti Junkker on linjansa valinnut ja jälki on karmeaa.Trumppia haukuttiin oikein urakalla ja nyt EU korjaa sitä satoa. Englanti ym. ystävällismieliset maat hyötyvät tästä. Trump ei ole idiootti vaikka sellaisen kuvan EU antoikin. Saksa ja Ranska ovat kusessa ja mailla on vielä valtava matu ongelma joka vain paisuu.

   Reply
 • 9.3.2018 at 19:58
  Permalink

  Kyllä on asiaa. Itsekkään en sotilasvalaani vannonut Eu:lle tai muulle ulkoiselle sotilasorganisaatiolle ja eroaminen reservistä on pyörinyt mielessä. Täytyy ottaa asioista selvää ja varmaankin erota koska tämä suomi ei ole sama suomi jolle sotilasvalani annoin.

  Reply
 • 9.3.2018 at 20:07
  Permalink

  Lahtari haluaa nato kiimassaan lyödä päänsä taas karjalan mäntyyn,kyllä se kestää mutta suomi ei.seuraava venäjän länsi raja on Tornio Haaparanta .että se siitä.

  Reply
 • 10.3.2018 at 15:39
  Permalink

  Suosittelen lämpimästi eroamista aivan kaikille. Esimerkki on annettu. Menkööt Sipilä ja Niinistö keskenään uhoamaan Putinille, meille muille siihen ei ole tarvetta.

  Reply
 • 10.3.2018 at 23:13
  Permalink

  On se kumma kun ihmisillä on näinkin pitkä sytytyslanka. Itse jätin eroilmoitukseni vuonna -88 ja silloin piti kenraalitasoisen henkilön olla haastattelemassa ja todistamassa yhteistyökyvyttömyys. 30 vuotta on porukka nurissut ja nytä vasta aletaan toimimaan. Suomalaiset on lampaita, ne vaan määkii. Suora ja nopea toiminta olisi tuonut paljn enemmän tutinaa hallitusten ja ministerien puntteihin.

  No, mutta parempi myöhään kun ei silloinkaan.

  Tiedoksi kaikille eroa havitteleville. Niinistölle ei kannata kirjoittaa. Pitää marssia alueen esikuntaan ja täyttää sielä A4-lomake. Sen jälkeen saa parinn viikon päästä postissa vapauttavan tuomion. Ei kannata valittaa kirjoittajan tapaan väärälle instanssille. Se ei johda mihinkään.

  Reply
 • 11.3.2018 at 10:09
  Permalink

  Hyvä kirjoitus. Yhä useampi suomalainen on herännyt tähän federalistisen taloudellisen- ja poliittiseneliitin harjoittamaan mädätykseen. Silloin tällöin poliitikot ovat lipsauttaneet suustaan sanat uusi maailman järjestys. Heistä merkittävimmät S. Niinistö, Katainen, Stubb. sitten on Bilderbergiin osallistuneita pitkä lista Lipposesta urpilaiseen. Aho isännöi Trilateraalisen komission Suomen vierailua jne. Merkille pantavaa on myös Sipilän vapaamuurareiden tunnusmerkki: leijonantassu poseeraus, kuten Orpon. Ei tarvitse ihmetellä miksi maa makaa kuten makaa.
  Lopuksi kommentti yrittäjyydestä. Jo 90-luvun lama opetti että: tee mitä tahansa, mutta älä perusta yrtystä!
  Itse tuohon aikaan nuorena kundina näin miten yrityksiä kaadettiin tahallaan roskapankkiin ja yrittäjien elämäntyö ja yksityis omaisuus kaapattiin EMU-varauman ja Suomen EU-kelpoisuuden nimissä. Ahon hallitus toimi tuollin kumileimasimena. 11 000 yrittäjää teki itsemurhan ja massatyöttömyys tuli jäädäkseen. Mauno Koiviston osuus tähän tragediaan oli merkittävä. Koivisto vapautti valuutat jo 1987 ja Suomen pankin pääjohtaja Kullberg loihe lausumaan LänsiSavo lehdessä 3.11.1988: kysyntä on pakotettava alas ja tarpeen niin vaatiessa on luotava keinotekoinen taantuma, ja taantuman on oltava tarpeeksi syvä.

  Että tällaiset herrat meillä suomalaisilla on ollut ja tänä päivänä vasta todelliset perkeleet vallan kahvassa ovatkin. Maamme omaisuuden myyneet, islamisaatioineen ja homosaatioineen ja sodan lietsomisineen. Kaikki vain Brysselin hillotolpan takia.

  Reply
 • 11.3.2018 at 12:13
  Permalink

  Päättäjämme ovat korruptoituneita pellejä, nuolevat Bilderbergin eliitin persettä. Ei näistä vellihousuista ole oikeiksi valtiomiehiksi. Säälittäviä kusipäitä.
  Saa nähdä HERÄÄKÖ KANSA ensi vaaleissa, vai pääseekö samat tampiot jälleen eduskuntaan ja hallitusvastuuseen?

  Reply
  • 14.3.2018 at 10:32
   Permalink

   Kun kansa herää, se ei tarvitse vaaleja vallan takaisin ottamiseen. paras huijaus on että ihmiset odottavat seuraavia ja seuraavia vaaleja. aika kuluu, matuja valuu lisää. tiedustelulakeja yms poliisilakeja säädetään kiireellisenä koko ajan lisää ja ihmiset odottavat seuraavia vaaleja, että kyllä ne sitten seuraavissa vaaleissa korjaantuu, mutta ei korjaannu ei

   Reply
 • 11.3.2018 at 22:30
  Permalink

  Hyviä kirjoituksia. Hattua pitää nostaa. Äänestämiseen ei paljon luota kun katsoo motin haamuäänet . Toivottavasti tuo äänestys saataisiin sähköiseksi ja mekanismissä. pitäisi olla mahdollista tarkistaa äänensä, jotta niitä ei voisi muokata. Äänestys tietysti reaaliajassa näkyväksi. Tämä paperi lappu versio on aikansa elänyt. Hallitus ajaa markkinatalouden etuja niin kovaa etteivät kerkeä kansalaisiin kiinnittämään huomiota. Milloinkahan tämä paha olo roiskahtaa silmille? Pääministeri tainnut varautua jo turvamiehistä päätellen, joten taitaa tietää kusettavansa kansaa. Huonosti menee hallituksella kun pitää omaa kansaa pelätä. Taitaa hölmölä olla banaanivaltio. No sehän tämä on kun oikeuksia miettii ja byrokratiaa. Taitaa tosissaan jäljelle jäädä vain suora toiminta, jotta maa pelastuisi ahneilta ääliöiltä, kun oikeusvaltio tuntuu olevan vitsi.

  Reply
 • 12.3.2018 at 12:48
  Permalink

  Poikani vannoi äskettäin sotilasvalansa. Siinä puhuttiin jotain vain Suomen LAILLISESTA vallasta, ei €U:sta eikä etenkään laittomasta vallasta. Kun joskus paljastuu, että äänestystuloksia onkin väärennetty ja onhan jo paljastettu, kuinka kansalle on VALEHDELTU, niin mitä watun laillisia nämä nyt sitten muka ovat.

  Reply
 • 12.3.2018 at 13:41
  Permalink

  Hienoa tekstiä teiltä kaikilta. Olin jo vähän epäillyt onko enään oikeita patriootteja jäljellä. Ja onha teitä.
  Huoli huomisesta ja ajasta, kun lapset lähtevät varusmiehiksi. Mihin heitä viedäänkään? Naton taisteluihin välimeren valtioiden kullan, öljyn ja huumeiden vuoksi?

  Reply
 • 12.3.2018 at 14:43
  Permalink

  Nyt Jussi miettii että pitäisikö moraalia likvidoida enemmän pankkiir… siis kansakunnan hyväksi ja edunvuoksi….

  Reply
 • 12.3.2018 at 15:13
  Permalink

  Tässä on sitä paljon puhuttua uhriutumista.

  Eipä siinä, paljon on asiaakin, mutta yritystoiminnan epäonnistumisessa ja mm. luottotietojen menetyksestä voi syyttää vain ja ainoastaan omaa itseään. Joskus olisi syytä katsoa peiliin.

  Töihin siitä, hus! Jos on itse mokannut, niin sitten töihin ja maksamaan niitä velkoja sitä kautta.

  Eivät ne velat ole syy jättäytyä yhteiskunnan elätiksi ja loiseksi.

  Reply
 • 12.3.2018 at 16:08
  Permalink

  Teppo, kyllä moni yritys on mennyt nurin juuri pankkien kiusanteon ja ahneuden takia. Ensin luvataan hyvä laina ja myöhemmin kun kassavirta heikkenee, niin vaaditaan heti maksamaan loppu velka hyvin lyhyessä ajassa. Seuraavaksi konkurssi pesä myydään halvalla pankin tuttavalle ja pankki kuittaa muhkean voiton.

  Näitä on ihan liikaa.

  Reply
 • 12.3.2018 at 17:56
  Permalink

  Jopa siinä joku Johannes mukavasti päätään aukoi tokko on edes armeijaa käynyt

  Reply
  • 12.3.2018 at 18:41
   Permalink

   Kertoi vain tämänhetkisen tilanteen missä Suomi on. Itsenäisyydestä on enää kenenkään turha jauhaa paskaa koska yksikään tunnusmerkki sen olemasaololle ei täyty.

   Reply
 • 14.3.2019 at 22:18
  Permalink

  Täyttä asiaa. Tällaisen Suomen vuoksi en ole minäkään sotilasvalaa vannonut. NATO ja Niinistö kumppaneineen eivät nauti suojelustani. Poliittinen puolustusministeri on kovin vieraantunut todellisuudesta jos luulee sotilaiden olevan takanaan hänen näytöillään.

  Reply
 • 15.3.2019 at 08:47
  Permalink

  Suomen eliitti voi tarvittaessa lähteä ihan keskenään näiden turvapaikanhakijoina tulleiden vieras taistelijoiden ja terroristien kanssa rintamalle.

  Reply
 • 18.3.2019 at 18:50
  Permalink

  Itse miettinyt kans erokirjeen lähettämistä, en puolustusministerille vaan komentajalle. Syynä se että reilu 20 vuotta reservissä ja siitä kymmenen vuotta on kertauspäivät täynnä seuraavaan sotilasarvoon. Luulin että on kokonaan unohdettu mutta tuli se kuuluisa reserviläiskirje sentään perille. Tänä aikana on kaikenmaailman poliitikkoja ja muita turhan toimittajia ylennetty kyllä ja joitakin toiseenkin kertaan. Tuskimpa heille kuitenkaan löytyy arvoa vastaavaa sijoitusta varsinkaan kun puhutaan 50-60 vuotiaista.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.