Kurdit osoittivat mieltään Helsingissä – Katso video

Kurdit kokoontuivat noin klo 15 eduskuntatalon eteen mielenilmaukseen. Heidän tukenaan on myös joitain Antifan edustajia.

Helsinkiläiset saivat jälleen maistaa palasen monikulttuurista todellisuutta, kun kurdit huutelivat iskulauseitaan eduskuntatalon edessä ja vajaan tunnin päästä jatkoivat siitä marssiaan läpi kaupungin iskulauseitaan huudellen.

Eduskunnan kyselytunnin alkamisaika oli klo 16, mutta mielenosoittajat eivät pyrkineet sisälle eduskuntaan, vaan poistuivat eduskuntatalon edestä hieman ennen sitä. Kurdit lähtivät marssimaan joukolla pois paikalta, ja alkoivat huutaa entistä kovemmalla voimakkuudella kuorossa iskulauseitaan.

Paikalla olleiden henkilöiden mukaan kurdit vaativat iskulauseillaan terroristijohtajana pidetyn, vuodesta 1999 vangittuna olleen Abdullah Öcalanin vapauttamista. Mielenosoittajilla on myös mukanaan Öcalanin kuvilla varustettuja kylttejä.

Joidenkin tietojen mukaan tänään olisi kansainvälinen kurdien mielenosoituspäivä. Vastaavia mielenosoituksia olisi tämän tiedon mukaan muissakin maissa.

Poliisit toimivat paikanpäällä erittäin aggressiivisesti tapahtumaa kuvannutta suomalaista kohtaan. Kuvaajalle oli tullut poliisin ennaltaehkäisevän yksikön edustajalta puhelu, jossa häntä kiellettiin menemästä 30 metriä lähemmäs mielenosoittajia, tai hänet viedään putkaan.

Kuvaajan lähdettyä seuraamaan kurdien äänekästä mielenosoitusmarssia, saattoi häntä useat naispoliisit, jotka käskyttivät miestä jatkuvasti pitämään 30 metrin turvaetäisyyden kurdeihin.

Kurdien mielenilmaus sitoo paljon poliisien työvoimaa ja kalustoa. Paikalla on kymmeniä poliiseja, lukuisia poliisiautoja sekä useampia poliisien erikoissuojattuja mellakka-autoja, Mörköjä ja Möhköjä.

Yllä olevan striimin lisäksi paikan päältä tulee myös toinen striimi, jota voit seurata alta. Suorien lähetysten päätyttyä voit katsoa lähetykset jälkikäteen alusta asti.

https://www.youtube.com/watch?v=agPH_zHQEnM

Lähde: YouTube

15 thoughts on “Kurdit osoittivat mieltään Helsingissä – Katso video

 • 15.2.2018 at 15:58
  Permalink

  Luulin tähän asti että poliisi on kantasuomalaisen tuki ja turva. Vittu erehdyin kyllä tosi pahasti.

  Reply
 • 15.2.2018 at 16:23
  Permalink

  Paikka on väärä mutta kurdit on ollut kovin ryhmä taistelussa isisiä vastaan. Suomalaiset ovat kouluttaneet heitä paikanpäällä. Turkki sotii nyt heitä vastaan ja siitä syystä varmasti tämä mielenosoitus.

  Reply
  • 15.2.2018 at 18:00
   Permalink

   joopajoo, eiköhän syyrian armeija ole ollut se kovin

   Reply
   • 15.2.2018 at 18:14
    Permalink

    Otapa selvää, tiedätkö ketä ovat besmerkat, edes.

    Reply
  • 15.2.2018 at 18:02
   Permalink

   nuo on ihan väärässä paikassa koko porukka. suomen kadut ei ole kurdien mielenosoituspaikka

   Reply
   • 16.2.2018 at 14:51
    Permalink

    Varsinkin nuo olivat aivan väärässä paikassa jotka kanniskelivat terroristijärjestö PKK:n lippuja…

    Reply
 • 15.2.2018 at 16:24
  Permalink

  Ihme kun kuvaajia naurattaa vaikka omassa maassa estetään perustuslaillinen oikeus liikkua. Kanattaisi lakimiehen pistää soittamaan sisäasiainministeriöön ja poliisipäälikölle. Ei milestäni siinä ole mitään nauramista, ennemin hävettävää olla pakolaisesna omassa maassa.

  Reply
  • 16.2.2018 at 14:55
   Permalink

   Vain vastamielenosoittajia estettiin menemästä liian lähelle kurdien mielenosoitusta! Muut suomalaiset saivat liikkua ihan vapaasti.

   Reply
 • 15.2.2018 at 16:45
  Permalink

  Hei; onko tosiaan näin, ettei nykytekniikalla saada parempaa yhteyttä ja mikrofonin toistoon? Ei näin ollut edes 80-luvulla ja nyt pitäisi olla eri tilanne ???????

  Reply
 • 15.2.2018 at 17:03
  Permalink

  Hyvä, hyvä. Tätä Suomi tarvitseekin. Ja meni sukkana läpi vaatimukset.

  Reply
 • 15.2.2018 at 18:43
  Permalink

  Kyllä soisin heille oman valtion. Mutta miksi ne tulevat Suomeen osoittamaan mieltä? Osoittaisivat mieltä siellä, missä ne kiistan osapuoletkin ovat. Ja eduskuntatalon edessä. Suomiko ne heidän jo satoja vuosia vanhat kiistat ratkaisee? Eikös heidän pitäisi olla puolustamassa asiaansa siellä itse paikalla? Terveet, sotakuntoiset miehet. Paitsi kurdeillahan tosiaan on naissotilasjoukkojakin, että sekö se selittää.

  Reply
  • 15.2.2018 at 22:58
   Permalink

   Miksi Emma Kari ei sano että kurdimiehiäkin saa hävetä kun jättävät naiset kotimaahan taistelemaan ja karkaavat Suomeen?
   Kurdimiehille voitaisiin järjestää lentokuljetukset taistelualueelle vaikkapa lelulähettiläinä.
   Joku voisi järjestää mielenosoituksen oheen rekisteröitymispisteen vapaaehtoisille jotka poliisin möröt kuljettaisivat lentokentälle pikapikaa ja migri antaisi perillä luvatun joukkoihinkotoutusrahan varustehankintoihin.

   Reply
 • 17.2.2018 at 19:48
  Permalink

  Siellä Marco ce witin porukat huutelivat ohikulkeville suomalaisille nuorille naisille heroiinihuoraa. Käsittämätöntä porukkaa. Liittyy nyt pikkaisen tuohon mielenosoitukseen, kun olivat narun toisella puolen.

  Reply
 • 18.2.2018 at 18:23
  Permalink

  Näille pakoloisille valtiolta täysvarustus, rynnäkkökiväärit ym., Finnair heittää heidät sitten sinne kurdialueelle hoitamaan asiansa ihan ite.
  Muutama koneellinen tulis äkkiä.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.