Vuoden palveluseteliteko 2017 -palkinto Lappiin

Asiantuntijaraati on valinnut Lapin maakunnan Vuoden palveluseteliteko 2017 -palkinnon voittajaksi. Lapissa on viime vuonna otettu palveluseteli käyttöön mm. ikäihmisten ja vammaisten palveluissa. Lapin kunnat ovat tehneet tiivistä yhteistyötä palvelusetelin kehityksessä ja käyttöönotossa, mikä vakuutti tuomariston.

Rovaniemi, Kemi, Tornio, Kemijärvi, Sodankylä ja Kolari ovat vuoden 2017 alusta alkaen ottaneet palvelusetelin käyttöön yhtenä tapana järjestää muun muassa ikäihmisten ja vammaisten palveluja. Palveluseteli on kunnan tai kuntayhtymän sitoumus maksaa kuntalaisen tarvitsema sosiaali- tai terveyspalvelu. Setelillä kuntalainen maksaa palvelunsa yksityisellä palveluntarjoajalla osittain tai kokonaan. Palveluseteli lisää kuntalaisen valinnanvapautta ja kannustaa alueelliseen yrittäjyyteen.

Rovaniemen, Tornion, Kemin, Kemijärven, Sodankylän ja Kolarin kunnat palkittiin torstaina 8.2.2017 Rovaniemen kaupungintalolla Vuoden palveluseteliteosta 2017. Palkinto myönnetään vuosittain asiantuntijaraadin valitsemalle taholle ansiokkaasta palvelusetelitoiminnan kehittämistyöstä innovatiiviselle ja esimerkilliselle teolle. Asiantuntijaraadin kokoaa ja palkinnon myöntää vuosittain valinnanvapauteen erikoistunut yritys Vaana, jonka tarjoamaa sähköistä palveluseteliratkaisua käytetään Lapin kunnissa.

Asiantuntijaraati perusteli valintaansa muun muassa sillä, että palvelusetelin käyttöönotto on tapahtunut rivakasti kuntarajat ylittävällä yhteistyöllä samanaikaisesti useassa kunnassa maakunnan alueella.

“Lapissa on osoitettu, että palvelusetelin käyttöönotto voi tapahtua myös todella nopeasti.”, kiitteli asiantuntijaraadissa istunut Suomen Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Susanna Kallama.

Kallaman lisäksi asiantuntijaraadissa vaikuttivat tänä vuonna kotipalveluyrittäjä Eija Bouras ja Vaasan kaupungin aikuisten sosiaalityön johtaja Virpi Kortemäki. Molemmat olivat vaikuttuneita alueellisen yhteistyön sujuvuudesta pitkistä välimatkoista huolimatta.

”Tämä tarkoittaa, että kunnat voivat valmistautua valinnanvapauslainsäädännön voimaan astumiseen vuonna 2020 ottamalla setelit käyttöön jo nyt. Näin voidaan vahvistaa paikallista yrittäjyyttä ja lähipalveluita. Kuntien välinen yhteistyö tällaisessa asiassa on myös hyvää harjoitusta tulevalle maakuntamallille”, Susanna Kallama kiitteli.

Vuonna 2016 palkinto jaettiin Vaasaan kaupungin sosiaalityö- ja perhepalvelut -yksikölle ja 2015 Lahden kaupungin asiakasohjausyksikkö Siiriille.

Lähde: Vaana

One thought on “Vuoden palveluseteliteko 2017 -palkinto Lappiin

  • 12.2.2018 at 15:51
    Permalink

    Hienoa, että suomalaisen yhteiskunnan aktiivisesti hyljeksimät ja päähänpotkitut tahot ovat kaiketi kerrankin saaneet jotain hyödyllistä sekä heidän asemaansa kohentavaa konkreettista apua ja todistuksen siitä, ettei kenties Suomesta ole ainakaan Pohjois-Suomen osalta inhimillisyys ja puhdas hyvyys kuollut sukupuuttoon vain siksi kuten etelässä asianlaita on hommat ajetaan alapäällä ja kysytään ensin alapäältä sekä aivan lopuksi käytetään alapäätä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.