Jari Lindström hehkuttaa: Nuorten työllisyystilanne parempi kuin vuosiin

Työministeri Jari Lindström vierailee nuorten Ohjaamo-viikon päätapahtumassa Rovaniemellä 13.2.2018. Hän avaa rakennus- ja kiinteistöalan rekrytointitapahtuman ja jakaa palkinnon vuoden Ohjaamo-teosta.

– Nuorten työllisyystilanne on nyt yleisesti ottaen parempi kuin vuosiin. Talouden piristyessä on kuitenkin huolehdittava myös niistä nuorista, jotka eivät ole pitkään jatkuneen taantuman aikana päässeet kiinni työelämään, ministeri Lindström muistuttaa.

– Ohjaamoissa nuoret voivat saada henkilökohtaista tukea ja löytää usean eri toimijan palvelut saman katon alta. Olen iloinen siitä, että meillä on tänään jo 50 Ohjaamon verkosto, ministeri Lindström sanoo.

Hallitus myönsi keväällä 2017 viiden miljoonan euron määrärahan Ohjaamoiden toiminnan vakiinnuttamiseksi. Lisäksi hallitus päätti syksyn 2017 budjettiriihessä lisätä alle 30-vuotiaille kohdennettuihin tulosperustaisiin ostopalveluihin kaikkiaan 15 miljoonaa euroa. Tavoitteena on saada kaikkiaan 10 000 nuorta näiden palveluiden piiriin.

Ministeri Lindström tapaa vierailunsa aikana myös Rovaniemen kaupunginjohtajan. Lisäksi hän tapaa TE-toimiston ja ELY-keskuksen henkilöstöä ja vierailee Valtorilla.

Ministeri Lindströmin blogikirjoitus: Nuorten työllisyystilanne näyttää nyt hyvältä.

Lähde: TEM

10 thoughts on “Jari Lindström hehkuttaa: Nuorten työllisyystilanne parempi kuin vuosiin

 • 12.2.2018 at 11:08
  Permalink

  Työllisyys? Kun totuus on se että nuoria on siivottu pois työttömyystilastoista pakottamalla näitä joillekin vitun ”CV:stä hyppyrimäki työelämään”- kurssille tai sitten ihan vain naputtelemaan linnunpönttöjä ja kenkärenkejä, tai kunnostaan lastulevykirjahyllyjä johonkin pakkotyöpajalle.

  Reply
  • 12.2.2018 at 11:23
   Permalink

   KunnostaMAAN siis eikä kunnostaan. Helvetin lääppisnäppis…

   Reply
 • 12.2.2018 at 11:45
  Permalink

  Jatka vain ”lindsrömin pihvi” äyskäröintiä, sillä kun nostat kädet ilmaan, ruuhi on taas laitojaan myöten veden vallassa.
  ”Kiinni työelämään”… siis ilmaiseksi työvoimaksi ”harjoittelijana”, joka sinänsä on tärkeää aloittelevalle työelämän parissa viettävälle nuorelle ihmiselle… mutta, mutta… riistokapitalisteilla on taipumus kusettaa juuri aloittelevia nuoria maksamalla vähemmän palkkaa kuin työehtosopimukset määräävät ja teettää ylitöitä palkatta tai edes ns. peruspalkalla. Toki Lindströmin on syytä riemuita, sillä mitä enemmän kantasuomalaisia käsiä, sitä paremmat päivät ovat kunniakansalaisilla, joita myös ”työperäisiksi -maahanmuuttajiksi” niin ”osuvasti” kutsutaan. Itse kyllä sanoisin heitä paremminkin ”sohvaperäisiksi” -maahanmuuttajiksi.

  Reply
 • 12.2.2018 at 12:42
  Permalink

  Taas meillä on yksi virheellinen tilasto. Työtön työnhakija joka on yhdenkin päivän töissä työttömyysjaksollaan, merkitään statuksesta ”0” statukseen ”1” joka tarkoittaa että tekee ilmaista työtä tai pätkätöitä. Mutta silloin hänet poistetaan tilastoista ”työttömänä” henkilönä.

  Eli, ei työttömien määrä ole mihinkään laskenut. Päinvastoin, se on kasvanut koko ajan kun vanhat jäärät pitää kynsin hampain kiinni työpaikoistaan ja boonuksistaan. Ja sitten kun ne pakotetaan eläkkeelle, ne rupeaa konsulteiksi ja silläkin tavalla pitää kiinni siitä että nuoret ei saa töitä mitenkään. Ja sitten kun ne tekee kuolemaa niin ne havahtuu että elämänsä olisi voinut viettää toisinkin.

  Reply
 • 12.2.2018 at 12:56
  Permalink

  Joo kaikki on jossain työkokeilussa tai työllisyyskeskuksissa virkkaamassa ja makkaraa poistamassa…. itsekin olen työkokeilussa firmassa jossa en ole koskaan käynytkään, mutta korvaukset juoksee aikasin hyvin. Viime vuonna oli pelkkä työmarkkinatuki ja nyt saa päälle vielä 250e käteistä joka ei vaikuta sossun tukiin. Tilanne suorastaan mahtava! Mikään eikä ole muuttunut,työpaikkoja ei ole tai jos on,niin kukaan juuri ei täytä työnantajan kriteereitä. Mikähän kansantaloudellinen järki tässä on kun valtion menot vain lisääntyvät n. 250e/4vk/työtön= 150 000 henkilöä*250e*13= 487 500 000e/vuosi

  Reply
 • 12.2.2018 at 13:12
  Permalink

  Miltähän se tuntuu hehkuttaa jotakin josta tietää itsekin että se ei pidä paikkaansa, ja samalla tietää että kaikki muutkin tietävät. Peilistä katsoo varmaan rehti tyyppi…

  Reply
 • 12.2.2018 at 13:59
  Permalink

  Vuoden päästä tämä loikkari liimailee työpajoissa makarooneja erikeepperillä A4 arkille ja on työllistetty. Mahtaa smurffia vituttaa kun omaa lääkettä joutuu nielemään.

  Reply
 • 12.2.2018 at 19:03
  Permalink

  Todennäköisesti makoilee jossain aurinkorannoilla , jollain sopeuttamiEläkkeellä/poliittisella työpaikalla ja meitä vituttaA…

  Reply
  • 12.2.2018 at 19:30
   Permalink

   Vaan eipä ole tollakaan smurffi nilviäisellä varaa esiintyä enää milloinkaan ihmisten parissa, kyllä ihmiset muistaa tuon smurffin tekoset pitkään.

   Reply
 • 13.2.2018 at 05:49
  Permalink

  Tuo ukko höpisee puutaheinää mutta huomaa ettei käy omilla. On vahvan mielialalääkityksen turruttama, sen huomaa kun ei pysty vastamaan yksinkertaisiin kysymyksiin, vaan on pihalla kuin lumiukko tästä maailmasta. On ohjeistettu kookoomuksen puoluetoimistossa mitä saa vastata ja miten, mutta kun iso pyörä heittää niin se heittää.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.