Katso video koelaukaisusta: Falcon heavy on maailman voimakkain toiminnassa oleva avaruusraketti – Tehokkaampi kuin 18 Boeing 747 -lentokonetta

Henkilömatkailuun avaruudessa erikoistunut yritys SpaceX laukaisi torstaina ”Falcon heavy”-rakettinsa, jonka se kertoo olevan käytössäolevista raketeista voimakkain ja kaikkien aikojen toiseksi voimakkain avaruusraketti heti viimeksi 1973 käytetyn ”Saturn V”-raketin.

”Falcon heavy” koostuu käytännössä kolmesta ”Falcon 9” raketista ja sen kantokyky on suurempi kuin täyteen lastatun 737 matkustajakoneen vastaava. Yrityksen kannalta ”Falcon heavyn” tärkein ominaisuus kuitenkin on sen uudelleenkäytettävyys. SpaceX kertookin raketin käyttökulujen olevan alle 1/3 sen suorituskykyä lähimpänä olevan kilpailijan kustannuksista.

Katso video koelaukaisusta alta!

Lähde: Youtube

2 thoughts on “Katso video koelaukaisusta: Falcon heavy on maailman voimakkain toiminnassa oleva avaruusraketti – Tehokkaampi kuin 18 Boeing 747 -lentokonetta

 • 10.2.2018 at 14:49
  Permalink

  No niin, ja mietitääs pikkuisen mitä tämä raketti edustaan. Sen ensimmäisellä virallisella rahdilla vietiin avaruuteen auto, tai sen replika. Milläs tavalla tämä auto avaruudessa ”pelastaa maailmaa” tai pienentää hiilidioksidipäästöjä?

  Kuinka paljon yksi tuollainen heavy-lähetys kuluttaa maapallolta happea ja kuinkas montaa kasvihuonekaasua se päästää? Puhumattakaan koko raketin rakentamisesta, tankkaamisesta ja kaikista niistä tuhansista työtunneista ja ihmisten työmatkoista jotka tehdään maailmaa tuhoavilla joneuvoilla.

  Miten tämä raketti tai avaruusmatkailu ylipäätään edistää maapallon kehitystä parempaan ekologiaan? Kuinka monen miljoonan bensalitran päästöt ovat Teslan kontolla vain sen vuoksi että saatiin yksi auto avaruuteen?

  Paljon järkevämpää olisi vain autoilla ja unohtaa tällaiset lento- ja avaruusmatkailut. Silloin maapallon kasvihuonepäästöt ja hiilivetypolttoaineiden kulutus putoaisi minimaaliseksi. Ja SE palvelisi maapallon ekologista muutosta.

  Reply
 • 10.2.2018 at 17:50
  Permalink

  Tuolla ”alueella” on muuten melko vilkasta toimintaa 3-4 valtion toimesta. Onko rähinä alkamassa koska ”taivaaltahan” se lähtee, vihollisen sateliitit pitää tuhota. ”Ja maahan sata tulta ja tulikiveä”.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.