Pata kattilaa soimaa – Saksa EU:n sääntöjen suurin rikkuri

Saksa tunnetaan Euroopan unionissa todellisena ripittäjänä sääntöjen noudattamisesta. On kuitenkin käynyt ilmi, että Saksa itse rikkoo sääntöjä eniten koko EU-alueella. Vaalien jälkeen pienoisessa kriisissä snorklannut maa on osoittautunut todelliseksi rikkuriksi EU-kerhossa. Sitä odottaa ainakin 74 sääntörikkomuksista seuraavaa käsittelyä, joissa ratkaistaan, rangaistaanko maata rötöksistään.

Saksan vihreiden poliitikko Markus Tressel kommentoi Handelsblatt-lehdelle, ettei Saksa enää ole mallioppilas vaan päinvastoin, pahnan pohjimmaisena.

-”Hallitus suoriutuu huonosti EU-säädösten tuomisessa lainsäädäntöön, erityisesti liikenteen ja ympäristöasioiden kohdalla.”

Yksin maan liikenneministeriötä odottaa 20 rikkomusseuraus-käsittelyä, ympäristö- ja talousministeriöiden seuratessa perässä. Saksa on myöskin vuodesta 2007 lähtien rikkonut unionin fiskaali-sääntöjä ulkomaan vientinsä vuoksi. Saksan viennin ylijäämä on maailman suurinta.

Angela Merkelin lähtölaukaus uudelle kaudelle ei ole ollut kaikista helpoin. Hallitusneuvotteluissa Merkel joutui taipumaan useisiin kompromisseihin sosiaalidemokraattien kanssa välttääkseen äärioikeistolaisena pidetyn AfD-puolueen päästämisen hallitukseen.

Lähde: express

4 thoughts on “Pata kattilaa soimaa – Saksa EU:n sääntöjen suurin rikkuri

 • 9.2.2018 at 15:40
  Permalink

  Älkää tehkö niinkuin me teemme, vaan tehkää niinkuin sanomme!
  Näinkö se menee???

  Reply
 • 9.2.2018 at 16:29
  Permalink

  Suomi seisoo kuin hirttolavalla hiki pitkin naamaa valuen, ellei jokin paperinliitin -direktiivi ole tullut täytettyä väh. 110% ja vielä ruumita siihen päälle.
  Saksa ja suuret EU -maat sekä tietenkin Välimeren valtiot jo kulttuurillisesti ja entisinä siirtomaita omistaneina valtioina, ne eivät häpeä tekemisiään eivätkä pyörittele päässään patologisesti sitä, ”mitä muut meistä ajattelevat” – siis kuin eräs varsin tuttu valtio, joka ei ole koskaan tyytyväinen yhteenkään ”kasvojenkohotukseen”, jonka sen veronmaksajat ovat kalliilla maksaneet.

  Reply
 • 9.2.2018 at 17:25
  Permalink

  Eu:n vastustajat, populistit ja äärioikeisto ovatkin AINOAT joilla on JÄRKI päässä.

  Reply
 • 11.2.2018 at 06:01
  Permalink

  Saksa tekee käänteisenä sen mitä hitler yritti 40-luvulla. Eli tuo akka tuhoaa sisältäpäin Eurooppamme ellei sitten joku saa toteutettua tämän päiviltä toimittamista. Tuohan ei muuten lähde kulumalakaan vallan kahvasta.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.