Anne Berner: Helsinki–Tallinna-tunneli voisi kytkeä arktiset alueet Suomen kautta Euroopan ytimeen

FinEst Link -projekti julkisti Helsinki-Tallinna-rautatietunnelin selvityshankkeen tulokset Tallinnassa eilen 7. helmikuuta. Selvityksen mukaan tunneliyhteys toisi laajamittaisia yhteiskunnallisia ja taloudellisia hyötyjä alueen kaupungeille ja valtioille, sekä koko Euroopalle.

– Yhdessä Rail Baltica -rautatiehankkeen ja Jäämeren radan kanssa Helsinki-Tallinna-tunneli yhdistäisi toteutuessaan arktisen alueen Suomen kautta Euroopan ytimeen. Tunneli voisi siis olla merkittävä hanke koko Suomen ja Euroopan, ei vain Helsingin ja Tallinnan kannalta, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Berner.

Ministeri Berner osallistui julkaisutilaisuudessa päättäjien ja projektikumppaneiden paneeliin yhdessä muun muassa Viron liikenneministerin Kadri Simsonin ja Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren kanssa.

Berner korostaa arktisen alueen merkityksen kasvamista sekä pohjoismaiden että EU:n näkökulmasta. Toimivat liikenne- ja viestintäyhteydet ovat puolestaan edellytys arktisen alueen kestävälle kehittymiselle ja kasvulle, Berner toteaa.

Kevään aikana on tarkoitus arvioida selvityksen tuloksia yksityiskohtaisemmin ja miettiä muun muassa miten mahdollinen jatkotyö toteutettaisiin ja rahoitettaisiin.

FinEst Link -projekti on EU:n Interreg Central Baltic -ohjelman rahoittama selvityshanke. Hanketta on koordinoinut Uudenmaan liitto.

Lähde: LVM

Katso myös:

7 thoughts on “Anne Berner: Helsinki–Tallinna-tunneli voisi kytkeä arktiset alueet Suomen kautta Euroopan ytimeen

 • 8.2.2018 at 12:17
  Permalink

  Todella kehittävä hanke – kaivaa 100-kilometriä pari-tunnelia meren alle että eläkeläiset saa hakea laatikon Sakua.

  Reply
  • 9.2.2018 at 06:01
   Permalink

   Tahtovat pikajunan matuja roudaamaan Suomeen, sitähän tämä hanke on. Eipä enää eläkeläiset sakujaan hae tätä kautta, saati muutkaan, veroetu katoaa, koska matkan kesto puolisen tuntia.

   Reply
 • 8.2.2018 at 13:10
  Permalink

  Tarkoitus :lisää velkaa(tyhjästä luotu) valtiolle(veronmaksajille). Bernerin (((kamut))) kiittää…

  Reply
 • 8.2.2018 at 13:42
  Permalink

  Eli valtiota halutaan maksumieheksi ja ”liikemiehet” keräävät voitot. Tottakai kokoomuksessa ollaan kiinnostuneita tästä valtavasta mahdolisuudesta. Innokaimmat kaapivat jo lähtökuopissa ja kansanedustajan pesti on paperia tämän rinnalla.

  Reply
 • 8.2.2018 at 17:04
  Permalink

  Euroopan ”ytimestä” tulee visvainen mätä. Siis kaikki omenanviljelijät. Varastoikaa roturaikkaat ja mädät omenat samaan laatikkoon ja siitä sitten kaupan hyllylle. Ja kas, taas näimme EU:n kekseliään varastoinnin tehostus -direktiivin, joka säästi aikaa ja ”aikahan on rahaa”.

  Reply
 • 10.2.2018 at 20:26
  Permalink

  Aina kun tuon naama näkyy, niin sylettää ja aina kun sitä ei näy, niin pelottaa, mitä se seuraavaksi esittää.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.