Kelan työntekijöitä uhkailtiin viime vuonna enemmän kuin koskaan aiemmin – Tapausten määrä nelinkertaistunut

” Vuonna 2016 kirjattiin 264 tilannetta, jossa asiakas uhkasi asiakaspalvelijaa, muuta henkilöstöä tai muita asiakkaita. Vuonna 2017 tämä luku oli 1 105″, kertoo Kelan asiakkuusjohtaja Elise Kivimäki.

Ruuhkien ja uhkailujen vuoksi loppuunajettujen työntekijöiden poissaolojen ja vaihtuvuuden vuoksi Kela joutui sulkemaan Espoon keskuksen ja Hakunilan palvelupisteet ainakin helmikuun loppuun saakka.

Luonnollisesti kahden palvelupisteen sulkeminen on aiheuttanut ruuhkia muualla ja tämä on entisestään pahentanut tilannetta. Toiseksi syyksi ruuhkautumiseen Kivimäki kertoo sen, että vain harva asiakas osaa suomea ja toisaalta ruuhkiin vaikuttaa montaa eri etuutta saavien suuri määrä.

-”Jossain vaiheessa elämäänsä lähes kaikki Suomessa asuvat ovat Kelan asiakkaita, myös kaikkein haastavimmassa tilanteessa olevat. Monessa palvelupisteessämme asiointitilanteet kestävät keskimääräistä pidempään myös siksi, että vain harva asiakas osaa suomea.”

Tiedotteessa kerrotaan ruuhkien alkaneen perustoimeentulotuen siirryttyä Kelan hoidettavaksi.

Tällä hetkellä ruuhkaisimmat toimistot ovat Kamppi ja Itäkeskus.

Lähde: Kela

6 thoughts on “Kelan työntekijöitä uhkailtiin viime vuonna enemmän kuin koskaan aiemmin – Tapausten määrä nelinkertaistunut

 • 7.2.2018 at 10:53
  Permalink

  Eli todellisuus on se että yhä suurempaa matuporukkaa elätetään verovaroilla.
  Hei, me tienataan tällä, sanoi joku kokoomuspoliitikko aikoinaan.
  Ja monikulttuurisuus on rikkautta.
  Yhä enemmän velka-MILJARDEJA kuluu tähän pelleilyyn ja suomalaiset seisovat leipäjonoissa!

  Reply
 • 7.2.2018 at 11:11
  Permalink

  Miksi kukaan ei sano syytä selvällä Suomen kielellä. Nämä uhkaajat ovat 100% ulkomaalaisia jotka ovat tulleet tänne vapaamatkustajiksi ja hakevat rahaa kelasta. Onko suvakkien vaikea hyväksyä tätä.

  Reply
 • 7.2.2018 at 12:08
  Permalink

  Sitä vaan että jos kantasuomalainen uhkailee valtion viranomaisia, olkoon vaikka kelan virkailija, on takuuvarmasti raastuvassa ja kovat korvausvaatimukset päälle. Myös elämä vaikeutuu entisestään jos joutuu näiden sossutätien kanssa asioimaan sen jälkeen. Matuja nämä säännöt eivät koske.

  Reply
 • 7.2.2018 at 12:09
  Permalink

  On se suomen Rikastus mallillaan 😀 ei voi ku johtajille nauraa!

  Reply
 • 7.2.2018 at 12:43
  Permalink

  En yhtään ihmettele, sillä itselläkin mielessä käydä sodan julistus moista paska lafkaa vastaaan. Suomen kansalaisia ei hädässä auteta, mutta matuille maksetaan kitisemättä aivan kaikki. Toimeentulotuen siirto sossusta oli yksi suurimpia virheitä koskaan mitä tämä roska hallitus on saanut aikaan.

  Reply
 • 7.2.2018 at 21:27
  Permalink

  Kelaa varmaan tykittää matut, eikun nuoret naiset soskoon vaan yliopistossa.

  Työkkäri voi kyl joutuu tulilinjalle ihan suomalaistenkin toimesta ja se on ihan oikein. Työkkärivirkailijoiden päivä pitää saada pilalle. Se on vähintä mitä voi tehdä:)

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.