PS-Nuoret: Nuorisojärjestöjen tuet sidottava kansanedustajien määrään

Perussuomalaiset Nuoret haluaa uudistaa poliittisten nuorisojärjestöjen tukijärjestelmää. Nuorisojärjestö haluaa palauttaa tuet kohtuulliselle tasolle ja tulevaisuudessa sitoa tuet eduskuntavaalien tuloksen mukaiseen kansanedustajien määrään.

“Olemme puhuneet jo vuosia tukijärjestelmän uudistamisesta. Haluamme sitoa tuet emopuolueiden vaaleilla valittujen kansanedustajien määrään. Uudistus vastaisi nykyistä paremmin äänestäjien tahtoa ja olisi reilu kaikille nuorisojärjestöille. Mahdolliset loikkaukset eduskuntakauden aikana eivät vaikuttaisi tukeen, joka kunnioittaisi alkuperäistä vaalitulosta. Toivottavasti ministeri Terho ottaa tästä kopin”, ehdottaa Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila.

Perussuomalaiset Nuoret näkee, että kohtuullinen summa yhtä kansanedustajaa kohti on 10000€. Näin ylisuuriksi paisuneet vanhojen puolueiden nuorisojärjestöjen tuet saataisiin palautettua järkevälle tasolle.

“Ehdottamamme malli on selkeä, ennustettava ja oikeudenmukainen. Uudistuksen myötä mielivaltaisuuteen ei jäisi varaa ja nuorisojärjestöt voisivat rahoituskuvioiden sijaan keskittyä paremmin ydintehtäväänsä eli politiikkaan”, toteaa Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtaja Juha Karjalainen.

Lähde: PS-Nuoret

Katso myös:

2 thoughts on “PS-Nuoret: Nuorisojärjestöjen tuet sidottava kansanedustajien määrään

 • 6.2.2018 at 12:10
  Permalink

  Puoluetukien tarkoituksena on ollut kitkeä korruptiota ja pimeää puoluerahoitusta Tänäpäivänä puoluetuki on van lisänä rokassa saatujen lahjusrahojen ja ylikansallisilta yhtiöiltä saatuen ”palkkioiden” joukossa kansallisomaisuuden ”kenkkäämisestä” niille.

  Reply
 • 6.2.2018 at 12:35
  Permalink

  Koko rakenne ylläpitää ja lisää politiikan mädännäisyyttä.

  Mikään ei ole turhempaa kuin verovaroin (ei puolueiden omin varoin) rahoitetut broileritehtaat!
  Yleensä sieltä tulee ryhmämentaliteetistä pongahtavia populaari ”ideoita” jossa nuoret eivät hahmota kokonaisuutta, kerrannaisvaikutuksia jne.
  Sellaisiin ylipäätään ajautuvat vähemmän kyvykkäät mutta mielellään päsmäröivät pyrkyrit joilla on aivan liian suuret luulot omista kyvyistä hahmottaa yhteiskuntaa ja sen sektoreita.
  Minulla on yleensä pyöreä nolla kunnioitusta niitä politikoita kohtaan jotka ovat pongahtaneet puolueiden nuorisojärjestöistä.
  Haluan eduskuntaan ihmisiä, jotka paljon erityyppisiä töitä tehneinä ja vaikka yrittäjinä, sekä toki akateemisinkin meriiteinkin varustettuina, ovat ihmisä joilla on mahdollisimman laaja paketti elämänkokemusta, jokta vasta myöhemmässä elämänvaiheessa motivoituvat (esim. pakon sanelemana) aktivoitumaan poliittisesti – eli ylevät motiivit.
  Jos haluan äänestää jotain päinvastaista, äänestän nuorisojärjestöistä pongahtavia broilereita.
  Tämän ymmärsin jo 18 vuotiaanakin kun olin hengaillut ryhmämentaliteetin nuorisojärjestöporukoissakin.

  Lakia olisi muutettava niin että nuorisojärjestöt hakevat rahoituksensa yksityissektorilta tai vaikka AY:ltä sekä puolueiden omista kassoista. Ehkä siinä vaiheessa sieltäkin alkaa nousemaan jotain kykyjäkin, jonkinlaista vastuuta kun joudutaan myös kantamaan. Väliaikainen parannus olisi toki että tukia leikataan vähintäänkin 75%. Heillä on aivan liian paljon rahaa suhteessa yhteiskunnalliseen hyötyyn.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.