Pääkirjoitus: Arno Ahosniemi nimesi Nykysuomen valemediaksi Ylen Aamu-TV:ssä – Ilman perusteluja

Tänään Ylen aamu-TV:ssä keskusteltiin meneillään olevan mediaviikon merkeissä medialukutaidosta.

Suorassa lähetyksessä Päätoimittajien yhdistyksen puheenjohtaja ja Kauppalehden vastaava päätoimittaja Arno Ahosniemi kertoi, että Suomessa on olemassa valemedioita, jotka naamioituvat tavallisiksi tiedotusvälineiksi.

– Meillä on olemassa sellaisia medioita kuin Uusi Suomi ja Nykypäivä, mutta sitten on olemassa sellainen valemedia kuin Nykysuomi. Niin mistä esimerkiksi näiden nimien perusteella voisi tavallinen lukija ja yleisö erottaa, mikä näistä on valemedia ja mikä tavallista mediaa, ihmetteli Ahosniemi.

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Elina Grundström nyökytteli vieressä ja myötäili Ahosniemen kommentteja. Ylen toimittaja kehui heidän molempien olevan alan huippuammattilaisia.

Hieman myöhemmin Ahosniemi jatkoi kertomalla, että valemedioissa on oikeita uutisia välissä silmänlumeeksi, ja sitten on valemateriaalia seassa.

– Nää kun on siellä limittäin samalla saitilla, niin silloin on vaikea pysyä perässä, kummasta on kysymys.

Ahosniemi myös korosti, ettei käyttäisi nimitystä vaihtoehtomedia, vaan puhuisi reilusti valeesta tai valheesta. Koko keskustelussa ainoa nimeltä mainittu ”valemedian” edustaja oli Nykysuomi. Mitään sen kummempia perusteluja Ahosniemi ei esittänyt väitteelleen.

Yle ei myöskään antanut Nykysuomelle tilaisuutta puolustautua näiltä syytöksiltä. Hyviin journalistisiin tapoihin olisi kuulunut, että myös vastapuolta kuunnellaan, varsinkin kun esitetään näin pöyristyttäviä väitteitä. Suomeksi sanottuna valheita.

Voit katsoa keskustelun Ylen Areenasta tästä linkistä.

Nykysuomi vastaa väitteisiin

Nykysuomi on 100 % itsenäinen, riippumaton ja sensuroimaton media. Emme kumartele ketään, ja uutisoimme asioista totuudenmukaisesti ja peittelemättä, koska suomalaisilla on oikeus kuulla totuus.

Moni valtamedia, Yle mukaan lukien, julistaa joko valtaapitävien poliittista sanomaa tai omaa, yleensä punavihreää maailmankatsomustaan. Tällöin omalle agendalle tai maailmankuvalle, ellei jopa valheelliselle kuplalle, epäedulliset asiat jätetään uutisoimatta, tai sitten ne uutisoidaan vääristellen.

Julistaessaan Nykysuomen valemediaksi sekä Ahosniemi että Yle syyllistyivät itse törkeään valehteluun. Jos näin leimaavia väitteitä esitetään, olisi pitänyt myös osata jotenkin perustella väitteensä.

Nykysuomi tarkistaa juttujensa todenperäisyyden, eikä Ahosniemi varmastikaan löydä yhtäkään valheellista mutta todeksi väitettyä juttua Nykysuomen sivuilta. Luultavasti Ahosniemi ei ole edes perehtynyt Nykysuomen sisältöön, vaan laukoo väitteitään ”lonkalta”.

Nykysuomi on yleisuutissivusto, joka julkaisee uutisia lähes kaikilta aloilta. Pääpaino on kuitenkin kotimaan tapahtumilla ja yhteiskunnallisesti merkittävillä asioilla. Julkaisemme paljon poliisin ja muiden viranomaisten tiedotteita, kuin myös valtioneuvoston ja ministeriöiden uutisia. Lisäksi meillä on oma palstansa ulkomaan uutisille, sekä liikenne-, viihde- ja urheiluosiot.

Edellä mainituista aihepiireistä ei varmaan kenelläkään pitäisi olla mitään sanomista. Arvostelijoissa peppukipeyttä aiheuttanee eniten Nykysuomen julkaisemat näkökulmat ja kolumnit, joissa usein pureudutaan kriittisesti ja terävästi esimerkiksi valtamedian epäluotettavuuteen ja puolueellisuuteen.

Toinen Nykysuomi-vihaa aiheuttava seikka lienee se, että otamme uutisoinnissamme esiin esimerkiksi maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen liittyvät ongelmat. Niihin liittyen uutisoimme monista sellaisista asioista ja välikohtauksista, joista valtamedia ei uutisoi, koska sellainen ei palvele heidän unelmaansa tai paremminkin utopiaansa monikulttuurisesta yhteiskunnasta.

Ahosniemen motivaatiota tuomita Nykysuomi valemediaksi lisännee myös se, että hän toimii Kauppalehden vastaavana päätoimittajana. Kauppalehti on Alma-median julkaisu, aivan kuten Aamulehtikin, jonka vihervasemmistolaista ja feminististä linjaa Nykysuomi on useissa kolumneissaan kummastellut. Kenen leipää syöt ja niin edelleen.

Kansalaisten verovaroilla pyörivän Ylen tulisi olla varovainen leimatessaan toisia medioita valemedioiksi. Yle on itse kulkenut Sipilän hallituksen talutusnuorassa (vrt. tapaus Jääskeläinen ja itsesensuuri), joten ei ihme, että se tuomitsee valemedioiksi ne, jotka uskaltavat arvostella hallituksen toimia ja vallitsevaa politiikkaa.

Arno Ahosniemelle voisimme heittää saman haasteen kuin reilu viikko sitten Markkinointi&Mainonta-lehdessä Nykysuomea ”mukamasuutissivustoksi” luonnehtineelle Ilkka Jauhiaiselle: Esitä yksikin Nykysuomen sivuilta löytyvä artikkeli, joka on mielestäsi valeuutinen, eli joka ei pidä paikkaansa. Mutta huomaa, että mielipidekirjoitukset, näkökulmat, kolumnit ja lukijoiden kommentit eivät ole uutisia.

Mitä järkeä ylipäätään kenenkään olisi julkaista uutisia, jotka eivät olisi totta? Mitä hyötyä valheellisten valeuutisten julkaisemisesta olisi kenellekään? Nykysuomen sivuilta häviäisivät pikavauhtia sekä lukijat että mainostajat, jos julkaisisimme uutisia, jotka eivät pitäisi paikkaansa.

Valtamedian asema horjuu

Vaihtoehtoisten medioiden leimaaminen valemedioiksi on vain valtamedioiden epätoivoinen keino yrittää pönkittää omaa asemaansa. Oikeasti ne itse ovat tahoja, jotka peittelevät totuutta ja tuovat julki virheellistä maailmankuvaa, koska heillä on siihen poliittisia perusteita ja kytköksiä, sekä ideologista taustaa.

Puolueellinen ja poliittinen valtamedia kokee oikeasti riippumattoman ja rehellisen tiedonvälityksen, eli laadukkaat vaihtoehtomediat uhkaksi itselleen. Siksi vaihtoehtomediat pyritään vaientamaan leimaamalla ne perusteettomasti valemedioiksi.

On todella läpinäkyvää, että kaikki pienet ja itsenäiset vaihtoehtomediat julistetaan automaattisesti valemedioiksi, ikään kuin vain suuret ja kuuluisat, perinteiset mediatalot voisivat kertoa totuuden.

Nykypäivän Suomessa tilanne on päinvastoin. Tämänaamuinen keskustelu Ylen aamu-TV:ssä on siitä hyvä todiste, kuin myös esimerkiksi Helsingin Sanomien syöksykierteessä oleva levikki. Internet on tarjonnut ihmisille mahdollisuuden lukea verkkomedioista totuudenmukaisia uutisia, joita ei ole kirjoitettu punavihreiden silmälasien läpi katsomalla.

Pelko oman valta-aseman heikkenemisestä ajaa näköjään epätoivoisiin tekoihin.

Lisää edellisestä Nykysuomen leimaamisesta voit lukea tästä:

Katso myös:

19 thoughts on “Pääkirjoitus: Arno Ahosniemi nimesi Nykysuomen valemediaksi Ylen Aamu-TV:ssä – Ilman perusteluja

 • 6.2.2018 at 14:46
  Permalink

  Arno Ahosniemi, valtakunnan Spede itkee. Turha äijä ja ei nauti edes työtovereiden kunnioitusta. Aina pää jonkun hanurissa ja syvällä.

  Reply
 • 6.2.2018 at 14:52
  Permalink

  Tämä sama kaava toistuu kaikissa saman (((klikin))) omistamissa tiedotusvälineissä ja 30 hopearahaa saaneet juudakset puolustelevat (((isäntiään))). Kiitos NYKYSUOMELLE.

  Reply
 • 6.2.2018 at 15:05
  Permalink

  Kyllä, tämä sössäpää nimesi Nykysuomen valemediaksi!
  Katsoin aihetta jaodottelin josko jotain perustelua tulisi perään, mutta ilmeisesesti hän on NIIN SENSORI, että tietää kaiken, perustelematta. Opettelis nyt ensin vaikka puhumaan !

  Reply
 • 6.2.2018 at 15:22
  Permalink

  Ja tämä julkisen sanan neuvosto on suuri vitsi koko puulaaki!
  Kuin pukit kaallimaan vartijoina!

  Reply
  • 6.2.2018 at 16:21
   Permalink

   Se että julkisen sanan neuvostoliitolla ei enää ole keinovalikoimassaan muuta kuin suora valehtelu, kertoo niiden hädästä.

   Reply
 • 6.2.2018 at 15:38
  Permalink

  Katsoisi tämäkin sankari, mitkä mediat kertoo touudet, ja mitkä jättää ne kertomatta, tai mitkä lehdet harjoittaa esimerkiksi presidenttivaali ehdokkaiden tarkoituksellista mustamaalausta, ja kansan mielipiteen ohjaamista muka demokraattisissa vaaleissa.

  Reply
 • 6.2.2018 at 16:17
  Permalink

  Tämän Arnon kun näen, näytän sille persettä!

  Reply
  • 6.2.2018 at 16:20
   Permalink

   Mieluiten sen omaa persettä…

   Reply
 • 6.2.2018 at 16:50
  Permalink

  Perseennäyttö on ikivanha muinaissuomalaisten tapa osoittaa halveksuntaa. Kannatan tämän perinteen säilyttämistä!

  Reply
 • 6.2.2018 at 16:56
  Permalink

  Pöljä Ahosniemi pelaa nyt tyhmyyttään Nykysuomen pussiin. Jokainen järkevä, ajatteleva lukija on jo kypsynyt Jsn mediajäsenten ideologisesti valikoituun propaganda tyrkytykseen.

  Reply
 • 6.2.2018 at 16:58
  Permalink

  Ahosniemi näyttää aivan Pelle Hermannilta. Tämä Ahosniemi on itse äärimmäisen jäävi sanomaan yhtään mitään suomalaisesta mediakentästä. Kauppalehden vastaavana päätoimittajana ja päätoimittajien yhdistyksen puheenjohtajana hän on itse yksi osapuoli ja osallistuja Suomessa julkaisujen välisessä kilpailussa lukijoista netissä, joissa nykyään moni lukee ns. paperilehtensäkin ilman paperiversiota, jos ei muuten niin halutessaan olla ekologinen ja luontoa säästävä.
  Vähemmistökommunisti faktantarkastaja stasilainen Elina Grundströmin ”nyökyttelyt” ovat yhtä tyhjän kanssa, sillä pukkina kaalimaan vartijana, hänellä ei ole mitään uskottavuutta ottaa minkäänlaista kantaa palkan maksajansa ja riippumattomien netti -julkaisujen tosiasiallisesta paremmuusjärjestyksestä, koska hänellä on jo ”valmiiksi” maksettu ja ideologinen suvakki -kanta riippumatta siitä kuinka asiat ovat todellisuudessa ovat. Aamu-TV:n lähetys oli jälleen likaista yksipuolista mustamaalaavaa propagandaa, jossa ei ollut – kuten aina – tarkoitustakaan antaa syytöstenkohteelle mitään mahdollisuutta vastineeseen, saatika, että hänet olisi kutsuttu samalle sohvalle vastaamaan ilmasta temmattuihin syyttelyihin valehtelijaksi. Ennen kun maailmassa oli kunniallisuutta, oli suureksi häpeäksi ja moitittavaksi käytökseksi katsottavaa se, että syytti toista valehtelijaksi ilman minkäänlaisia päteviä todisteita ja dokumentteja siitä, että näin on todella tapahtunut. Syytteen esittäjällä oli aina vaadittava todistustaakka sanojensa oikeellisuuden pätevyyden merkiksi, eikä ilman niitä ilmaan heitetty solvaus päin naamaa katsottu olevan arvostusta nauttivan henkilön tai instituution merkki, vaan matalamielisen sekä oikeudentajuttoman epärehellisen sekä vääryydellä eteenpäin kaikkien keinojen avulla pyrkivä narsistinen diktaattori, jolla ei ole vastuuntuntoa, eikä inhimillisiä tunteita muita ihmisiä kohtaan. Lisäksi tämä on merkkinä huonosta häviäjästä, joka ei pysty käsittelemään pettymyksiä ja takaiskuja, vaan on valmis hajoittamaan, vaikka koko maailman itsetarkoituksellisen voiton saavuttamiseksi.

  Reply
 • 6.2.2018 at 17:10
  Permalink

  Antaa globalistien kätyreiden mussuttaa kun eivät muuhun pysty. Totuuden juna on jo niin kovassa vauhdissa ettei sitä pysty kukaan pysäyttämään -se että nämä pellet rinkirunkkaavat keskenään ja todistelevat toisilleen asioita joihin eivät usko itsekkään on tavattoman säälittävää. ”Valta”media on sotkeutunut jo niin syvälle valheen ja manipuloinnin maailmaan ettei se pysty perääntymään -propagandan syytäminen jatkuvasti pienenevälle joukolle hyväuskoisia mahtaa olla henkisesti rankkaa? Joku eliitin kätyriksi ryhtynyt toimittelija ”valta”mediasta voisi nyt tulla tänne kommentoimaan miltä tuntuu harhaanjohtaa ihmisiä TÄYSIN TAHALLISESTI!

  -Löytyykö selkärankaa yhdeltäkään?

  Reply
 • 6.2.2018 at 17:37
  Permalink

  Pankkien juoksupoika ja globalisti sanan varsinaisessa merkityksessä.

  Reply
 • 6.2.2018 at 21:57
  Permalink

  Minun mielestä tämä sivusto on todella tarpeellinen, koska valtamedia piilottelee totuutta.

  Reply
 • 6.2.2018 at 22:48
  Permalink

  Arno sai palkkaa,kun oli lausumassa sanojaan.Mitä sitä ei tekisi palkkansa eteen.

  Reply
 • 7.2.2018 at 12:10
  Permalink

  On kuitenkin jännä huomata miten nämä globalistit seuraavat kuitenkin melko ahkerasti vaihtoehtomedioita.

  Reply
 • 7.2.2018 at 19:11
  Permalink

  ”on olemassa sellaisia medioita kuin Uusi Suomi ja Nykypäivä, mutta sitten on olemassa sellainen valemedia kuin Nykysuomi. Niin mistä esimerkiksi näiden nimien perusteella voisi tavallinen lukija ja yleisö erottaa, mikä näistä on valemedia ja mikä tavallista mediaa, ihmetteli Ahosniemi.”
  Niin, olisi Ahosniemen – tai ainakin hänen kuulijansa, syytä miettiä sitäkin, ovatko hänen valemediaksi perustelematta syyttämänsä mediat kuten Nykysuomi tässä, ollenkaan valemedioita, vaan sittenkin niitä ihan oikeita medioita. Kyllä tuo Ylen Ahosniemi on aika mestari murentamaan työnantajansa luotettavuutta. Ihmettelen vielä ettei toimittaja perännyt yhtään hänen väitteelleen perustetta. Vaikka kiireeseen on aina niin helppo vedota, tulisi tärkeysjärjestys säilyttää. Ei median nimi koskaan voi olla laadun tae.

  Reply
  • 7.2.2018 at 19:14
   Permalink

   Anteeksi, kauppalehtihän hänen työnantajansa onkin.

   Reply
 • 12.2.2018 at 13:51
  Permalink

  Eikös olisi ollut aiheellista pistää oikeuteen vastaamaan törkeistä väitöksistään tätä ainoaa oikeaa mediaa vastaan tuo helvetin Ahosniemi.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.