Perussuomalaiset Nuoret käynnistää vapaussodan muistokampanjan

Perussuomalaiset Nuoret käynnistää 5.2.2018 vapaussota-kampanjan. Kampanjan tarkoituksena on muistella Suomen vapautumista venäläisistä sotilaista ja kunnioittaa sodan sankarivainajia sekä -sotureita.

“Meille on tärkeää muistaa kansakuntamme historian kannalta yhtä merkittävintä vuotta. Vapaussodan voiton ansiosta tuore kansakunta säilytti itsenäisyytensä ja pystyi kehittämään sitä. Haluamme kampanjalla kunnioittaa vapaussodan sankareita ja juhlia sitä, että vapauduimme venäläisten vallan ikeen alta viimeinkin. On myös syytä muistaa, että valkoinen osapuoli edusti Suomen laillista esivaltaa”, toteaa Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila (kuvassa).

Kampanjan koostuu neljästä valtakunnallisesta tapahtumasta. Ensimmäinen tapahtuma järjestetään 5.2.2018 Helsingissä. Tapahtumassa Perussuomalaiset Nuoret laskee muistoseppeleet presidentti Svinhufvdin patsaalle ja valkoisen armeijan ylipäällikön, marsalkka Mannerheimin, patsaalle.

“Tulemme järjestämään tapahtuman Vaasassa ja juhlatapahtuman Tampereella. Tampereen valtaus oli sodan merkittävin taistelu, ja kaupungin vapautuminen punaisten hallusta varmisti koko sodan voiton. Myös vapaussodan päättymispäivänä järjestämme tapahtuman Helsingissä”, luettelee Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtaja Juha Karjalainen.

Järjestö haluaa kunnioittaa myös punaisten puolella taistelleita suomalaisia. Järjestö tulee järjestämään myös heille pienimuotoisen tilaisuuden kevään aikana. Perussuomalaisten Nuorten mielestä kauheinta, mitä voi tapahtua, on se, että veli nousee veljeään vastaan. Suomalaisten ei tule tappaa suomalaisia.

Lähde: PS Nuoret

 

8 thoughts on “Perussuomalaiset Nuoret käynnistää vapaussodan muistokampanjan

 • 2.2.2018 at 13:10
  Permalink

  Eikös nämä ”Suomi 100-vuotta” juhlavuoden kommarit ole jo käyneet räkimässä yllämainittujen haudoilla. Elleivät ole, niin Lenin-sedällä on kyllä jotain sanomista.

  Reply
 • 2.2.2018 at 13:33
  Permalink

  Kunnioitan kumpaakin osapuolta. En kunnioita Venäläisiä enkä Saksalaisia, edes omaa sotaa ei osattu käydä ilman ulkopuolisia.

  Reply
 • 2.2.2018 at 13:47
  Permalink

  Se on kunnioitettavaa että muistetaan sotien uhreja, mutta ”vapaussota”?!?!? Minä muistan vain sisällissodan, en vapaussotaa. Ei täälä ollut enää Venäläisillä virallista asemaa tuona aikana. Mutta suomalaisista oli kommunisteja suuri osa. Ja n eivät voineet hyväksyä sitä että Suomi erotettiin Venäjästä. Ja siksi koittivat kaapata vallan.

  Miksi asioista ei puhuta niiden oikeilla nimillä? Se oli sisällissota. Jos haluatte tietää asiasta enemmän ryhtymättä historioitsijoiksi, niin lukekaa Koskenkorvan kylän, koskenkorvan tilan isännän, Koskenkorvan kirjoittama kirja aiheesta. Siitä selviää mihin päin Tamperetta tapettiin paljonkin valkoisia tai punaisia. Ja siitä selviää sekin miten veristä taistelu silloin oli.

  Reply
  • 2.2.2018 at 15:34
   Permalink

   Isompi kuvio ratkaisee millä nimellä sotaa pitää kutsua. Sen jo tuossa osaksi kirjoititkin. Suomi erotettiin Neuvostoliitosta Venäjän vallankumouksen jälkeen. Kommunistit halusivat liittää Suomen osaksi Neuvostotasavaltojen liittoa eli työläisten paratiisia aseellisella kapinalla ja sen he julistivat sekä aloittivat. Toisin kävi, maassa olevat ent. Venäjän sotilaat riisuttiin aseista ja punakapina kukistettiin Saksalaisten avustuksella huhtikuun loppuun mennessä ja meille koitti vapaus sekä itsenäinen tulevaisuus. Tartossa käytiin rauhanneuvottelut vuonna 1920 jossa Suomen rajat vahvistettiin Neuvostoliiton kanssa. Koskenkorvan totuus on paikallista totuutta eikä sitä pitäisi käyttää perusteena kuin julmuuksille joita vapaussodassa harjoitettiin. Käyty sota oli sisäinen eli sisällissota mutta siinä tapeltiin vapaudesta itänaapurin vallasta maassamme ja vapaus sillä saavutettiin. Sellainen vapaus jossa kommunistitkin saavat rääkyä valhetta ja kieltää totuuden.

   Reply
  • 2.2.2018 at 16:53
   Permalink

   SDP:n radikaali siipi halusi suomeen sosialistisen järjestelmän väkivalloin, ja sen päämäärä oli Suomen Neuvostotasavalta. Sen torjuminen OLI vapaussota. Siksi asioista puhutaan juuri oikeilla nimillä.

   Siksi onkin huvittavaa, ellei olisi surullista, että juuri SDP kehtaa möykätä ”ääriaineksista” samalla kun on Suomen historiassa ainoa puolue joka on todistetusti noussut laillista esivaltaa vastaan asein ja murhannut ihmisiä.

   Reply
 • 2.2.2018 at 18:59
  Permalink

  Ja niin on Persunuoret aivan yhtä tyhmiä kuin muidenkin puolueiden tyttö- ja poikaosastot. Jos välttämättä haluaa menettää tulevissa vaaleissa osan työssäkäyvien äänistä, niin siitä vaan, te persujen ”hannahuumoset”.

  Kyllä nyt tarvittaisiin Soinia ja sen harjaa…

  Reply
  • 2.2.2018 at 20:03
   Permalink

   Haista nyt punainen persereikä ja opettele samalla historiaa. Fakta on se että nykyäänkin suomessa toimiva vasemmistolainen puolue oli se joka aloitti aseellisen kapinan laillista esivaltaa vastaan ja murhasi ihmisiä. Sama puolue jeesustelee nykyään ”ääriliikkeiden uhkasta”. Kyseinen puolue on suomen historiassa ainoa joka on toiminut radikaalisti ja laittomasti murhaten ihmisiä.

   Reply
 • 3.2.2018 at 09:59
  Permalink

  Perussuomalaiset Israel-nuoret esittävät isänmaallista.Hyi

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.