Eläinsuojelurikos Heinolassa – 30 nautaa jouduttiin lopetettamaan

Hämeen poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi marraskuussa 2017 ilmi tulleesta epäillystä eläinsuojelurikoksesta, jolloin poliisi teki yhdessä eläinlääkärin kanssa tarkastuksen Itä-Hämeessä sijaitsevalla maatilalla.

Tilalta ei tavoitettu isäntäväkeä, mutta sen sijaan tavattiin 30 huonossa kunnossa olevaa nautaa. Eläinlääkärin arvion mukaan naudat olivat olleet jo jonkin aikaa huonolla hoidolla niin ravinnon kuin puhtaudenkin suhteen.

Poliisi yhdessä eläinlääkärin kanssa ruokki naudat tilalta löytyneillä viimeisillä heinillä ja samalla täyttivät eläinten tyhjät juomakupit. Eläimet olivat siten huonossa kunnossa, että ne määrättiin lopetettavaksi. Eläimet lopetettiin pari päivää tarkastuksen jälkeen.

Asiaa on tutkittu epäiltynä eläinsuojelurikoksena ja se siirtyy lähiaikoina syyttäjälle syyteharkintaan.

Lähde: Poliisi

One thought on “Eläinsuojelurikos Heinolassa – 30 nautaa jouduttiin lopetettamaan

  • 2.2.2018 at 09:39
    Permalink

    Tuollaisille eläinten ”hoitajille” tekisi ihan hyvää maata vaikkapa puoli vuotta viileään betonilattiaan kahlittuna, alasti, ja pehmusteena vain omat paskat.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.