Vanhuksilta huijattu rahaa esiintymällä puhelimessa sukulaisena tai tuttavana

Lounais-Suomen poliisille on alkuviikon aikana tehty kolme rikosilmoitusta iäkkäisiin henkilöihin kohdistuneista huijauksista tai sellaisen yrityksestä. Näiden ilmoitusten lisäksi poliisille on tullut vihjeitä vastaavanlaisista yrityksistä.

Yhteistä tapauksille on, että huijattavaa on ensin lähestytty puhelimitse, jolloin soittaja on esiintynyt joko jonain sukulaisena tai tuttavana, joka on jollain lailla pulassa ja kipeästi käteisen rahan tarpeessa. Soittaja ei kuitenkaan itse pääse noutamaan rahoja, vaan lähettää jonkun muun asialle, näin rahojen luovuttaja ei ihmettele tuntematonta rahojen noutajaa.

Poliisi kehottaa erityiseen tarkkaavaisuuteen vastaavanlaisien rikosten ehkäisemiseksi. Ikääntyneiden läheisten on hyvä olla yhteydessä vanhukseen, ja muistuttaa varovaisuudesta, ja vaikka sopia että jos epäilys herää niin ensimmäiseksi on hyvä olla yhteydessä johonkin luottohenkilöön.

Käynnissä olevasta huijausyrityksestä on myös syytä ilmoittaa viipymättä numeroon 112. Vihjeet ja havainnot voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen: vihje.turku.lounais-suomi@poliisi.fi.

Lähde: Poliisi

Katso myös:

2 thoughts on “Vanhuksilta huijattu rahaa esiintymällä puhelimessa sukulaisena tai tuttavana

 • 31.1.2018 at 12:46
  Permalink

  Noista vanhuksia huijaavista paskakasoista pitäisi muutama naulata johonkin lyhytypylvääseen alastomana.

  Reply
 • 31.1.2018 at 12:55
  Permalink

  On ajat Suomessakin menneet törkeiksi. Miten olisi soramontun reuna ja korppien toimittama ”liturgia”?

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.