Poliisi julkaisi videon: Valepoliisin huijaussoitto

Älä koskaan anna kenellekään kyselijälle pankkitunnuksiasi tai tunnuslukujasi. Oikea poliisi ei milloinkaan kysy niitä sinulta puhelimitse tai millään muullakaan keinoin.

Poliisi on tehnyt oheisen videon valepoliisihuijauksen tunnistamisesta.

Huijareiden käyttämiä tarinoita on monia, mutta yleensä huijari pyrkii aiheuttamaan hätäännystä ja sekoittamaan uhrin ajatuksia: uhri on joutumassa vakavan rikoksen kohteeksi ja hänen pankkitiliään ollaan tyhjentämässä ja ainoa keino estää se on antaa soittamalle tämän pyytämät verkkopankkitunnukset kiireesti.

Mitä silloin pitää tehdä?

– Jos epäilet, että soittaja on valepoliisi, kysy hänen nimensä ja missä poliisilaitoksessa hän työskentelee. Soita sitten tuon poliisilaitoksen keskukseen ja pyydä yhdistämään kyseiselle henkilölle. Mikäli näitä tietoja et saa, katkaise puhelu ja ilmoita valepoliisista hätäkeskukseen 112, poliisi neuvoo videossa.

Vakava ongelma

Valepoliisirikoksista on syntynyt Suomeen vakava ongelma. Poliisina esiintymisestä eli virkavallan anastuksista, niihin liittyvistä petosrikoksista ja niiden yrityksistä kirjattiin viime vuonna lähes tuhat rikosilmoitusta.

Valepoliisi-ilmiössä poliisina esiintyvät rikolliset käyttävät hyväkseen suomalaisten vahvaa luottamusta virkavaltaan. Valepoliisit kalastelevat erityisesti ikäihmisten pankkikortti- ja verkkopankkitunnuksia.

Valepoliisirikosten rikosvahingot olivat viime vuonna yhteensä lähes miljoona euroa.

– Kaikenlainen huijaaminen poliisien, pankkien henkilökunnan ja muiden luottamusta herättävien tahojen nimissä on lisääntynyt. Soitettujen puheluiden lisäksi huijarit ovat pyrkineet pääsemään iäkkäiden henkilöiden asuntoihin ”tarkastamaan” näiden arvo-omaisuutta, käteistä rahaa ja aseita, poliisitarkastaja Jyrki Aho Poliisihallituksesta kertoo.

Poliisilaitokset, Poliisihallitus ja Keskusrikospoliisi tekevät ilmiön torjunnassa tiivistä yhteistyötä keskenään. Ilmiön torjunnan koordinoinnista vastaa Keskusrikospoliisi.

Lähde: Poliisi

Katso myös:

4 thoughts on “Poliisi julkaisi videon: Valepoliisin huijaussoitto

  • 31.1.2018 at 12:28
    Permalink

    Meni ehkä vähän pieleen. Mitä varten pitäisi kysyä valepoliisiksi ymmärretyn nimeä? Riittää, kun katkaisee puhelun. Nythän huijari voi jatkaa kertomalla jonkin nimen ja poliisilaitoksen, se ehkä riittää joillekin huijattaville. Ei pidä antautua manipuloitavaksi tarpeettoman kauan.

    Reply
  • 31.1.2018 at 13:47
    Permalink

    Nämäkin eurot pitää muistaa laskea kehitysavuksi, meneehän ne etnisen vähemmistöryhmän inhimillisen vähummäiselintason ylläpitämiseen.

    Reply
  • 31.1.2018 at 15:53
    Permalink

    ”– Kaikenlainen huijaaminen poliisien, pankkien henkilökunnan ja muiden luottamusta herättävien tahojen nimissä on lisääntynyt.”

    Poliisin kohdalla voidaan puhua vain entisestä luottamusta herättävästä tahosta, ja siksi huijarit keskittävätkin tarmonsa nimen omaan vanhempaan väestöön joka vielä luulee että poliisiin voi luottaa.

    Reply
  • 31.1.2018 at 17:31
    Permalink

    Hyvä videohan tämä on. Aivan toista kuin Fobban höpinät.

    Suomen paras valepoliisi on kyllä Keijo Kaarisade 🙂

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.