Jussi Halla-aho tyrmäsi Sampo Terhon twiitin

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kuittasi Sinisten Sampo Terholle Facebook-sivullaan.

Sampo Terho julkaisi twiitin, jossa hän otti kunniaa itselleen ja puolueelleen Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden määrän vähentymisestä.

”Turvapaikkahakemusten määrä puolittunut huippuajoista. Ei oppositiossa räksyttämällä, vaan vastuullisella ja osaavalla hallituspolitiikalla”, Terho kirjoitti.

Twiitti sai ristitiitaisen vastaanoton, ja moni kommentoija oli eri mieltä Terhon kanssa siitä, mitkä seikat ovat johtaneet turvapaikanhakijoiden vähentymiseen.

Myös Jussi Halla-aho otti asiaan kantaa Facebookissa seuraavasti:

”Äänettömillä yhtiömiehillä on kova tarve todistella, että hallituksessa vaikutetaan. Siksi pisteet pyritään ottamaan vaikka hyvistä hiihtokeleistä.

Tosiasiahan on, että uusien turvapaikkahakemusten määrä on pudonnut vain, koska Tanska, Ruotsi ja moni Keski-Euroopan maa otti käyttöön rajatarkastukset ja näin vaikeutti turvapaikkaturistien etenemistä. Suomen hallituksella ei ollut uskallusta tehdä muuta kuin panna varusmiehet kantamaan iphone-miesten matkalaukkuja.

Kokonaismuuttovirtaan ovat tietysti vaikuttaneet myös EU-tason toimenpiteet, kuten sopimus Turkin ja yhteistyö Libyan viranomaisten kanssa.

Vaikka Suomi on pussin perällä, tänne tulee enemmän turvapaikanhakijoita kuin esimerkiksi Tanskaan tai Norjaan. Tämä tietysti johtuu epäterveistä houkutustekijöistä, joita vaikkapa Tanska ja Norja, enenevässä määrin myös Ruotsi, ovat karsineet.

Suomessa oleskeluluvan toissijaisen suojelun perusteella saa neljäksi vuodeksi, muualla vuodeksi kerrallaan. Perheenyhdistämisen tulorajat eivät kosketa oman maan kansalaisia kuten muualla, eikä asumisaikaedellytystäkään ole otettu käyttöön. Kun oleskeluluvan saa helposti ja se on automaatti, joka johtaa kansalaisuuteen, maahanmuuttajat voivat viimeistään pienellä viiveellä tuoda maahan uusia ja vanhoja puolisoja ilman tulovaatimuksia.

Lisäksi Suomi ottaa vastaan turvapaikanhakijoita muista EU-maista, ja jatkaa samalla kiintiöpakolaisten ottamista, toisin kuin Tanska.

Turvapaikkahakemusten ketjuttamisesta on tullut normi. Prosessissa on hakijoita, jotka ovat saaneet jopa neljä oikeuslaitoksen koeponnistamaa kielteistä päätöstä. Uudeksi perusteeksi riittää vaikkapa se, että sanoo muuttuneensa kristityksi tai homoksi. Perustelujen aitoutta ei tietenkään saa tutkia, ettei rikota ihmisoikeuksia ja yksityisyyttä.

Vaikka tilanne absoluuttisina lukuina on parantunut koko Euroopassa vuodesta 2015, se on Suomessa parantunut suhteellisesti vähemmän kuin muissa reitin varrella sijaitsevissa maissa.

On kohtuullisen ankeaa taputella itseään selkään ja kerjätä kehuja siitä, mikä on saavutettu muiden tekemillä toimenpiteillä. Twiitin perässä onkin osuvaa kansalaispalautetta.”

Lähteet: Twitter, Facebook

11 thoughts on “Jussi Halla-aho tyrmäsi Sampo Terhon twiitin

  • 30.1.2018 at 22:52
    Permalink

    Sampo tuoksahtaa epäilyttävästi…

    Reply
  • 30.1.2018 at 23:23
    Permalink

    Sika-soini ja Sampo Terho -Vittu mitä paskaa!

    Reply
  • 31.1.2018 at 00:16
    Permalink

    Sampo on nähnyt märkiä unia.

    Reply
  • 31.1.2018 at 04:30
    Permalink

    Sampo hukannut Samponsa?

    Reply
  • 31.1.2018 at 05:37
    Permalink

    Epätoivoista hännänostoa ja paniikkia vaalien jälkeen kun hillotolppa karkaa yhä kauemmaksi. Turhaterho on selaillut äänestystuloksia maakunnittain ja karu totuus alka paljastua. Halla-aho puhuu jälleen asiaa.

    Reply
  • 31.1.2018 at 05:59
    Permalink

    Älykäs analyysi Halla-aholta, niin asian ytimessä kuin olla voi.

    Reply
  • 31.1.2018 at 09:26
    Permalink

    Sampo Terho on kovaa vauhtia vajoamassa Mikael Jungnerin tasolle twiiteissään. Sampo Terhosta voi sanoa, että tyhjät housut heiluvat. Suomeen invaasiota tekevien jihadistien määrä on ainoastaan hidastunut muiden – etenkin muiden pohjoismaiden – jonkinasteisen ”järkiintymisen” vuoksi. Jolla ei ole mitään merkitystä ainakaan itse Ruotsin kohdalla, sillä niin syvässä suossa se nyt jo on. Suomen omat ns. ”rajat” vuotavat kuin seula ja Venäjän vastaisen rajan ”pitävyys” on pelkästään Venäjän ja Vladimir Putinin ansiota ja hyväntahtoisuudesta kiinni. Kun katsoo nykyjohtoa, ei voi tulla muuhun kuin siihen käsitykseen, että sekin olisi parempi vaihtoehto, että olisimme täysin tuuliajolla. Silloin meillä olisi edes pieni mahdollisuus selvitä tästä kurimuksesta. Ja tämä ”pieni mahdollisuus” on hyvä onni tai onnenkantamoinen.

    Reply
  • 31.1.2018 at 11:56
    Permalink

    Terho,Soini ja muut loikkarit voi muuttua vaikka mustaksi ja painua maan liejuun.Perus-suomalaisia vetävä Halla-aho suoraselkäisempi kun yksikään sininen pelle.

    Reply
  • 31.1.2018 at 18:52
    Permalink

    Seuraavan kerran Sampo loikkari irvistelee työttömänä aktiivimallin kurimuksessa.
    Vittu että on pässi äijä.

    Reply
  • 1.2.2018 at 13:33
    Permalink

    Voipi olla niinkin, että terho kaikkine pipilöineen tyrmätään ihan livenäkin hyvinkin pian kun maakunnissa naamojaan näyttävät.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.