Vaalivirkailija avasi äänestyslipukkeen ja katsoi numeron Laihialla

Sosiaalisessa mediassa leviää päivitys, jossa eräs henkilö kuvailee kokemuksiaan käytyään äänestämässä Laihialla Perälän koululla.

Henkilö kertoo, kuinka hänen vietyään äänestyslipukkeen leimattavaksi, oli leimaaja avannut lipukkeen ja katsonut, mitä numeroa äänestäjä oli äänestänyt.

Asiasta on ilmoitettu eteenpäin Laihian kunnan keskusvaalilautakunnalle.

Lähde: Facebook

Katso myös:

2 thoughts on “Vaalivirkailija avasi äänestyslipukkeen ja katsoi numeron Laihialla

 • 29.1.2018 at 16:29
  Permalink

  Pienillä paikkakunnilla ja ennen varsinkin kylillä, joissa vielä oli ”omat” äänestys paikkansa yleensä kyläkouluilla. Oli ns, ”vaalisalaisuus” varsin läpinäkyvää, vaikka vaalivirkailija ei sentään olisi ”lurkkinutkaan” äänestylippua. Kaikki tunsivat toisensa ja puoluekannankin pienessä piirissä, jotenka se siitä vaalisalaisuudesta. Tosin äänestäjätkin tiesivät vaalivirkailijoiden vuorenvarman puoluekannan, sillä hekin olivat valittuja kaikista eri puolueista, joka tietysti oli demokratian kannalta olennaista ja välttämätöntä ettei kenellekään välity vaikutelma neuvostoliittolaisesta kansandemokratiasta, jossa muut puolueet kuin kommunistit ”äänestivät hengellään” tai ”työllään” ”Siperian vaalipiirissä”, jossa ei ”vaalisään” annettu vaikuttaa äänestysaktiivisuuteen.

  Reply
 • 31.1.2018 at 06:13
  Permalink

  Ennen maaseudulla äänestyspaikoilla oli kepun isoja maatalon isäntiä vaalivirkailijoina. Saattoi siinä välissä olla yksi SMP:n edustajakin.Ylenkatsoivat ilmeillään tavallisa työsskäyviä, kommareita heidän mielestään.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.