Oikeusministeriö esittää valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen irtisanomista

Oikeusministeriö esittää torstaina 25.1. valtioneuvoston istunnossa, että valtioneuvosto irtisanoisi valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen.
Taustalla on Nissisen joulukuussa saama tuomio virkavelvollisuuden rikkomisesta, jonka jälkeen oikeusministeriö käynnisti virkamiesoikeudellisen harkinnan. Kokonaisharkinnan perusteella oikeusministeriö on päätynyt esittämään irtisanomista.

Oikeusministeriö on tehnyt oikeudellisen arvion Nissisen edellytyksistä hoitaa valtakunnansyyttäjän tehtävää korkeimman oikeuden tuomion jälkeen. Ministeriön arvion mukaan kyseisen tuomion jälkeen Nissisellä ei enää näitä edellytyksiä olisi. Perustelut julkaistaan tarkemmin valtioneuvoston tehtyä ratkaisunsa.

Päätösvalta irtisanomisessa on valtioneuvostolla. Mikäli valtioneuvosto hyväksyy esityksen, tiedottaa oikeusministeriö tarkemmin ratkaisusta ja sen perusteluista valtioneuvoston istunnon jälkeen torstaina.

Lähde: Oikeusministeriö

Katso myös:

One thought on “Oikeusministeriö esittää valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen irtisanomista

  • 24.1.2018 at 14:07
    Permalink

    Tämä nissinen tuntuu käyvän vähän hitaalla, ihan kuin joku pytty piiputaisi. Onko puoluekirjalla ollut osuutta tähän virkaan koska muuten ei oikein ymmärrä miten pääsi virkaan.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.